Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Cor Vos / Team Sunweb

Dumoulin massakrerede alle på Giro-enkeltstarten

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

16.05.2017 kl. 17:18 af Benjamin Lillelund.

Der var ingen over eller ved siden af Tom Dumoulin, som i sikker og suveræn stil vandt den første enkeltstart i Giro d'Italia og kørte sig i front af klassementet. 

Efter hviledagen i går ventede 10. etape af Giro d’Italia, som var en 39,8 kilometer lang enkeltstart. Traditionelt for den italienske Grand Tour var det en hård enkeltstart med flere mindre stigninger undervejs.

 

Her var der ingen, der kunne røre Tom Dumoulin (Team Sunweb), som endte med at vinde enkeltstarten med 49 sekunder foran Geraint Thomas (Team Sky), der så småt kan være på vej tilbage i klassementet.

 

Samtidig overtog Dumoulin også den lyserøde førertrøje fra Nairo Quintana (Movistar), der blev en af dagens tabere sammen med Thibaut Pinot (FDJ) og Domenico Pozzovivo (AG2R). Foruden Dumoulin og Thomas blev også Bob Jungels (Quick-Step Floors) en af klassementets vindere.

 

Etapereferat:
Matteo Pelucchi (Bora-hansgrohe) var den første rytter nede af startrampen, men med etapevindere for øje var han ganske uinteressant. I stedet var det holdkammeraten Jan Barta, som satte den første seriøse tid, da han tilbagelagde distancen på 53.13 minutter.

 

Nærmest samtidig med, at Barta kom over stregen, påbegyndte den tidligere verdensmester i enkeltstart Vasil Kiryienka (Team Sky) sin kamp mod uret, og det var hurtigt tydeligt, at han var en alvorlig konkurrent i forhold til sejren.

 

Det viste rytteren før Kiryienka, Jan Tratnik (CCC), at han også var, og selvom han blev hentet med et minut af Team Sky-rytteren, blandede han sig altså i toppen. Tratnik lagde sig efterfølgende næsten på hjul af Kiryienka, inden han blev fløjtet væk af kommissærerne, og så valgte CCC-rytteren at gå forbi sin duellant.

 

Tratnik kom ind i ny bedste tid på 52.50 minutter, mens Kiryienka så ud til at komme bragende ind lige bagefter. I opløbssvinget styrtede Kiryienka dog, fordi han trådte for hurtigt i gang, og så var det lige pludselig spændende, om han kom ind hurtigt nok. Heldigvis for hviderusseren slog han Tratnik med 13 sekunder.

 

Kiryienka kunne kun få lov til at sidde i det varme sæde en times tid, førend Luis Leon Sanchez (Astana) lynede over stregen efter 52.17 minutter.

 

Klassementskampen
Dernæst begyndte klassementsrytterne hver især at rulle ud på deres enkeltstarter, hvor særligt Geraint Thomas, Bob Jungels og Tom Dumoulin skilte sig ud.

 

I mål smadrede Geraint Thomas den hidtil bedste tid sat af Luis Leon Sanchez med hele 51 sekunder. Samtidig med det kom meldingen om, at Tom Dumoulin havde sat bedste første mellemtid med 18 sekunder, mens han tog hele 48 sekunder til Nairo Quintana.

 

Bob Jungels havde ved begge mellemtider ligget meget tæt med Geraint Thomas, men ved målstregen måtte han se sig slået med syv sekunder og derfor indtage en foreløbig andenplads. Dumoulin fortsatte sin dominans og var ved anden mellemtid 36 sekunder hurtigere end Thomas.

 

Ved mål var det forspring øget, så Tom Dumoulin kom buldrende over stregen i tiden 50.37 minutter og dermed slog Geraint Thomas med hele 49 sekunder. Så manglede kun Thibaut Pinot og Nairo Quintana, og de smed henholdsvis 2.42 og 2.53 minutter til Dumoulin og endte som nummer 19 og 23.

 

Tom Dumoulin fører nu klassementet med 2.23 minutter til Nairo Quintana, mens Bauke Mollema ligger nummer tre med 2.38 minutter op. 

SENESTE

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk