Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Efter katastrofe-løb: Styrt og defekt kostede for os
27. February 2016 af Tobias Munck SørensenFoto: Sirotti

I dagens Omloop Het Nieuwsblad blev klassikersæsonen åbnet, men det traditionelt toneangivende mandskab, Etixx-QuickStep, var hele tiden på bagkant og var til sidst end ikke repræsenteret i top 10.

Afslutningen af sidste års Omloop Het Nieuwsblad blev en af de mest legendariske i løbets historie, da det ene mand lykkedes Ian Stannard at få skovlen under den tilsyneladende overmagt i form af tre ryttere fra Etixx-QuickStep. Den farceagtige afslutning havde det belgiske hold i dag muligheden for at revanchere sig over, men dagens løb gik om muligt endnu værre, end det var tilfældet sidste år.

 

De blå og sorte dragter var nemlig slet ingen steder at se, da det afgørende angreb blev sat ind af Greg van Avermaet, Luke Rowe, Tiesj Benoot og Peter Sagan på Taaienberg, som ellers plejer at være Tom Boonens legeplads. Dette betød, at holdet måtte trække i arbejdstøjet for den belgiske stjerne, men flere uheld på de sidste kilometer satte blandt andet Niki Terpstra midlertidigt ud af spil og fjernede Tony Martin helt fra forfølgerfeltet.

 

Boonen mener, at det var udslagsgivende for løbet, men vedkender sig da også, at holdet var delvist ansvarligt for etapens forløb, da positioneringen inden Taaienberg var utilstrækkelig.

 

”Vi var tæt på at hente udbryderne, men de holdt sig lige nøjagtig foran, så tillykke til dem. Vi var nok lidt for langt nede i feltet inden Taaienberg, men vi havde også mange uheld: Nikolas Maes blev bremset af et styrt, Tony væltede selv og Niki tabte kæden, bedst som vi var ved at få organiseret en jagt.”

 

”Dette gjorde, at vi mistede vort momentum, men det ødelægger ikke stemningen på holdet. I morgen har vi endnu en dag, og vi må se, hvad vi kan gøre. Det bliver et anderledes løb, og vi vil stå med selvtillid på startstregen,” forsikrer Boonen med reference til morgendagens Kuurne-Brussel-Kuurne, som han selv har vundet tre gange i karrieren. Belgieren var dagens bedste Etixx-rytter, men han formåede kun at spurte sig til en 11.-plads.

 

Tony Martin kom ikke slemt til skade i sit styrt, og han fortæller, at han stadig ser optimistisk på sin første sæson, hvor han skal forsøge sig i de brostensbelagte forårsklassikere, da han følte sig stærkt kørende indtil et selvforskyldt styrt altså afholdt ham fra at hjælpe sine holdkammerater til at sætte scenen for en massespurt.

Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09