Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

EKSKLUSIVT

Foto: Oliver Grenaa

Energysport går konkurs – Team Giant-Castelli overlever

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

14.03.2017 kl. 17:30 af Jesper Johannesen.

En af de største danske grossistfirmaer, Energysport A/S, er i dag gået konkurs, men det danske kontinentalhold Team Giant-Castelli overlever, fastslår hovedpersonen Brian Nygaard Vinjebo.  

I dag blev det offentliggjort, at Energysport A/S går konkurs, hvilket var meget overraskende både for ledelsen og de personer, som har samarbejdet med firmaet igennem de seneste 22 år.

”Jeg har været super ked af det, siden jeg fandt ud af det,” lyder det fra en tydelig berørt Brian Nygaard Vinjebo, da Feltet.dk snakker med ham i telefonen.

”Jeg har aldrig været så ked af det. Det er noget rigtigt pis for mig - og min familie. Det er ikke sjovt.”

Dårlige investeringer blev dødsstødet
Energysport A/S leverede sidste år et regnskab, som var det bedste nogensinde med et overskud på næsten 2,5 millioner kroner. Virksomheden var altså sund, da egenkapitalen var oppe på 11 millioner kroner, men nye forretningsaktiviteter har givet et stort underskud.

”Det er blandt andet Velothon og Powerman, som vi har investeret meget tid og penge i,” fastslår Brian Nygaard.

Velothon er store UCI-løb og motionsløb, som køres på lukkede ruter i hovedstaderne i Europa, men den danske udgave af løbene er blevet aflyst både i 2016 og 2017. En af årsagerne har blandt andet været, at det har været svært at få de nødvendige tilladelser til at få afspærret indre København til cykelløb.

Årsagen til Energysport i dag er gået konkurs skal også findes i, at banken har smækket kassen i, da de har mistet tilliden til de langsigtede investeringer, som firmaet har lavet de seneste år.

”Jeg bliver arrig, når sådan noget sker, men jeg skal nok komme tilbage. Jeg har allerede fået to nye jobtilbud i dag.”

Team Giant-Castelli fortsætter
Selvom selskabet Energysport A/S i dag er gået konkurs, så bliver det danske UCI-hold, Team Giant-Castelli, ved med at lade cykelhjulene snurre rundt.

”Brian Nygaard er ikke borte - og han eksisterer stadig,” påpeger hovedpersonen, som også står bag det danske UCI-hold.

”Energysport har leveret de produkter, som cykelholdet skal bruge i 2017, så det får ingen konsekvenser for holdet. Castelli fortsætter også som sponsor, da denne relation er bygget på personlige relationer, mens Giant også fortsætter.”

Det kan måske endda blive en fordel for cykelholdet, mener Brian Nygaard, da han nu får mere tid til at jagte sponsorer til holdet.

BCW vender tilbage
Sidste år gik Bausager Cycling World (BCW) og Energysport sammen, men BCW kommunikerer i dag ud, at de nu vender tilbage som selvstændig selskab.

”I henhold til den aftale Energysport og BCW indgik i sommers, vil Castelli/Sportful-forretningen nu atter overgå til os (BCW),” skriver Per Bausager på Facebook.

”Vi vil i de nærmeste dage, sammen med vores italienske partnere, lægge en plan for både nær og fjern fremtid. Det gælder først og fremmest at sikre at teams/klubber, som har bestilt teamtøj får deres varer som aftalt samt at præsentere et nyt setup for nuværende Castelli/Sportful forhandlere,” tilføjer Per Bausager.I dag er det også - helt uafhængigt - blevet offentliggjort, CMK Messen i Vejle, ikke afholdes i 2017, da der ikke længere er opbakningen til messen. 

SENESTE

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk