Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Evaluering: Blue Water vandt større løb end forventet

Evaluering: Blue Water vandt større løb end forventet

20. oktober 2012 08:00Foto: Jeppe-Svendsen.dk

Blue Water Cycling kunne i deres første år som kontinentalhold notere blandt andet to UCI-sejre, et U23 DM, et U23 EM og en OL-guldmedalje. Større sejre end ventet, mener sportschefen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Med 2012 sæsonen overstået har Feltet.dk talt med de otte bedste hold på de hjemlige landeveje og bedt dem evaluere deres sæson. I dag er turen kommet til Blue Water Cycling.

 

Det blev i år til ni sejre på landevejen for det midtjyske hold, der i år opgraderede fra DCU Team til kontinentalhold. Blandt sejrene var to etaper i det irske UCI-løb An Post Ras (Mark Sehested og Lasse Norman), U23-DM og i enkeltstart (Rasmus Quaade) samt – på landsholdet – U23-EM i enkeltstart (Quaade) og OL i omnium (Norman).

 

Tilfreds sportschef

Det var også en tilfreds sportschef, René Jacobsen, som Feltet.dk talte med om holdets sæson.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Er du overordnet tilfreds med sit holds sæson?

 

Ja, det er jeg i den grad. Vi havde håbet, at vi kunne gøre en god figur og vinde nogle løb. Rytterne har overrasket mig og har måske ikke vundet flere – men større – løb, end vi havde regnet med,” siger Jacobsen til Feltet.dk.

 

Hvad fungerede rigtig godt for jer?

 

De ryttere, vi har haft, har kunnet sammen, og det er sammenholdet mellem rytterne, der har skabt resultaterne. Banerytterne var der ikke så meget, men så er der andre, der har løftet opgaven. Så vi har gjort det rigtig godt. Nogle af rytterne har overrasket meget. Sammenholdet og at alle har villet hjælpe hinanden er noget, der har skabt de resultater, som vi har opnået,” fortæller sportschefen.

 

Efter de gode resultater kom holdet også med til Post Danmark Rundt. Og her er Jacobsen især stolt over holdets indsats.

 

Jeg synes også, at vi klarede det rigtig godt under Post Danmark Rundt. Mark Sehested blev nummer seks i Aarhus, og Rasmus Quaade blev seks på enkeltstarten. Tom Lund roste os også efter løbet og sagde, at han var glad for, at vi var med, og at han godt kunne lide vores angrebsiver,” forklarer han.

 

Manglede lidt i Post Cuppen

Sportschefen har svært ved at pege på noget, som holdet kunne have gjort bedre i år, men han havde gerne set en bedre start på Post Cuppen for holdet.

 

Hvad kunne I have gjort bedre?

 

Vi ville gerne være kommet lidt bedre fra start i de danske løb, især Post Cuppen. Jeg ved godt, at Jacob (Nielsen) blev fire i Skive. Men vi manglede lidt, og vi manglede også en Post Cup-sejr. Styrt og skader kan man ikke gøre noget ved. Vi havde to baneryttere, der var ude det meste af sæsonen, og Thomas Riis var syg det meste af sæsonen. Jesper Odgaard styrtede to gange, og Jacob Nielsen styrtede også i Irland. Det er svært at sige, at vi kunne gøre det bedre, for det er ikke noget, vi selv var herre over,” mener René Jacobsen.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Han konstaterede også, at det gik godt for holdet med at få en god kemi mellem rytterne.

 

Hvad lærte I af denne sæson?

 

Med benhårdt arbejde af holdet bag rytterne og fra rytterne selv, så kommer resultaterne. Vi har også kunnet se, at at når rytterne kan sammen, så kommer resultaterne også. På papiret er vi ikke lige så stærke som mange af de andre kontinentalhold, men vi har i hvert fald gjort det mindst lige så godt som dem. I og med vi har nogle, som vil hinanden, vil det her og gøre det sammen,” fortæller sportschfen.

 

De positive overraskelser

Flere ryttere på holdet overraskede positivt, men især 20-årige Mark Sehested imponerede René Jacobsen. Han viste sig ikke bare at være hurtig, men også at være mere udholdende, end man skulle tro.

 

Hvem af dine rytter overraskede dig mest?

 

En som Mark Sehested har taget et kæmpe spring i år i forhold til andre år. Han tog en UCI-sejr i Irland, så vandt han et af de mest prestigefyldte gadeløb i Herning. Desuden var han lige ved at vinde Post Cuppen i Odder, hvor han kørte solo de sidste 40 km og først blev hentet på sidste omgang,” siger Jacobsen.

 

På Feltet.dk's A-rangliste blev Jesper Odgaard holdets bedste, selvom hans start på sæsonen ikke var optimal. Med et stærkt efterår rykkede han alligevel frem og sluttede som nummer ni. Knap så overraskende, måske.

 

Han var uheldig, at han styrtede i Frankrig. I marts var han rigtig godt kørende, men så styrtede han i Loir og fik en grim hjernerystelse og var ude i noget tid. Så startede han igen weekenden efter og blev igen revet ned i et styrt og fik hjernerystelse igen, og så måtte han holde pause. Sidst på sæsonen kom han så rigtig stærkt igen. Om det er, fordi han havde et stort overskud og manglede at få vist en masse, skal jeg ikke kunne sige. Jeg ved ikke, om han har overrasket, fordi han er en stabil rytter,” vurderer sportschefen.

 

Holdet har i form af Lasse Norman og Rasmus Quaade også haft halvdelen af det danske 4000 meter-hold, som deltog i OL. På landsholdet har de gjort det godt både på bane og landevej, hvor Norman vandt OL-guld i omnium, og Quaade blev U23-Europamester i enkeltstart, mens de blev nummer fire og fem til U23-VM i enkeltstart. Selvom de største resultater har været med landsholdet, så har de også leveret gode resultater i en Blue Water-trøje.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

At sige at vi har en rytter, der har vundet en OL-guldmedalje og en europamester på holdet, det er noget, der er godt. De gange, de har været hjemme, har de vist rigtig højt niveau. Lasse blev treer, og Rasmus vandt U23-DM. De var også nogle af de bærende kræfter, da vi blev toer til DM i holdløb. Lasse vandt også en etape i Irland. I den korte tid vi har haft glæde af dem, har de vist deres værd,” forklarer René Jacobsen.

 

Nogle ærgerlige sygdomme

 

Holdet har også været uheldige med nogle ryttere, der har fået sæsonen (delvist) spoleret af sygdom. Det gjaldt for Glenn Bak, der i en video fra holdets træningslejr i foråret ellers havde moret Cykeldanmark med et humoristisk indblik i en cykelrytters dagligdag.

 

Glenn har været syg i denne sæson og har nogle problemer med maveinfektion, som han har været i behandling mod omring halvdelen af sæsonen,” fortæller sportschefen.

 

Også Thomas Riis (Bjarnes søn) havde en skidt sæson på grund af sygdom, efter han ellers var startet godt sidste år.

 

Han var med i starten af sæsonen og kørte frem til Frankfurt-Eschborn for U23, den 1. maj. Men han har været træt hele tiden. Hvis han trænede i to timer, kunne det lige gå, men trænede han i tre timer, kunne han nærmest ikke træne en hel uge. Så var han til nogle undersøgelser, hvor de fandt ud af, at han havde noget infektion i maven. Det har gjort, at han ikke kunne restituere ordentligt og ikke kunne træne uden at blive træt. Han kunne ikke træne så meget, han kunne kun lige slæbe sig i skole, og det var det. Nu har de fundet ud af, hvad der var galt, og jeg mener, at han er færdigbehandlet nu. Det er lidt ærgerligt, at han ikke kan køre nogle løb her til vinter. Han er taget ned til sin far nu og træne i nogle uger,” forklarer René Jacobsen.

 

Overordnet set en god sæson for det midtjyske hold, der også bliver spændende at følge næste år. I hvad form det bliver, vil tiden vise.

 

I morgen fortsætter vi med evalueringen af de danske kontinentalhold, hvor vi har talt med Michael Sandstød fra J. Jensen-Sandstød Salg & Event.

 

Evaluering med andre kontinentalhold
Team Concordia Forskring-Himmerland
Glud & Marstrand-LRØ

Christina Watches-Onfone
Team Designa Køkken-Knudsgaard
Team Tre-For

DEL
INFO
Blue Water Cycling
Nyheder Profil Ryttere Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?