Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Færre ryttere til de største løb
25. November 2016 af Christian BergFoto: A.S.O.

Antallet af ryttere på holdene til løb i RCS Sport-, Flandern Classics- og ASO-regi bliver reduceres.

I dag offentliggjorde de tre store løbsarrangører, at der kommer en markant ændring til næste sæson. RCS Sport, Flandern Classics og ASO reducerer holdenes størrelse til løb i deres regi med én rytter. Det vil sige, at hver hold kun får otte ryttere med til GrandTours og syv ryttere til de andre løb. Dermed får Christian Prudhomme sit ønske opfyldt.

 

RCS Sport arrangerer blandt andet Giro d’Italia, Il Lombardia og Milano-San Remo, mens Flandern Classics står for Flandern Rundt og Gent-Wevelgem samt andre flamske endagsløb. ASO har blandt andet Tour de France og Vuelta a España under deres vinger samt de to klassikere Paris-Roubaix og Liége-Bastogne-Liége. Dermed er det alle de største løb, der bliver påvirket af regelændringerne.

 

”Denne beslutning har to formål: Det første er at forbedre sikkerheden for rytterne med et mindre felt på vejene, der er udstyret med flere og flere forhindringer. Det andet, hvilket er en lykkelig konsekvens af den første, er at gøre det sværere at dominere løb, ligesom det resulterer i bedre muligheder for events til at tilbyde bedre cykling for fansene,” skriver de i en pressemeddelelse fra ASO.

 

Ændringen træder i kraft fra 2017-sæsonen af, og antallet af hold forbliver det samme.

Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
17.08 2017

Ladies Tour of Norway2WWT 17/08-20/08

Tour de l´Avenir2.NCUP 19/08-26/08

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08