Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

FDJ-manager: Pinot på niveau med Quintana og Nibali

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

26.04.2017 kl. 13:40 af Nikolaj Corfitz Jensen.

Marc Madiot, FDJs manager, udråber sit holds Giro-kaptajn, Thibaut Pinot, til en af storfavoritterne til årets første Grand Tour.

Thibaut Pinot har, trods sin unge alder og svingende niveau, allerede nu et ganske imponerende palmarès, som blandt andet indeholder en samlet tredjeplads, ungdomstrøjen og flere etapesejre i Tour de France. I år satser franskmanden for første gang på en anden Grand Tour end sit hjemlands, og det mener hans manager, Marc Madiot, er en ganske fornuftig beslutning.

 

”I vores land venter man med spænding på den næste franske Tour de France-vinder. Der er jo gået 30 år siden sidst, men hvis Thibaut først vinder Giro d’Italia eller Vuelta a España, ville det også gøre mig glad. Der er en psykologisk grænse, han skal bryde: Han skal overbevise sig selv om, at han kan vinde en Grand Tour,” skriver Madiot i et blogindlæg på Cyclingnews.

 

Til forskel fra tidligere sæsoner ser klassementskampen i Giroen dog ud til at blive endnu tættere end i Touren, hvormed det kan blive ganske svært for Pinot at bryde den førnævnte psykologiske grænse. Sådan ser Madiot det dog ikke.

 

”I denne Giro tror jeg, at han vil være på niveau med [Nairo] Quintana og Vincenzo Nibali, altså en tak højere end de øvrige favoritter,” lyder den optimistiske melding.

 

Touren fylder stadig

Som franskmænd er det dog umuligt for Pinot og Madiot helt at glemme Tour de France, men ifølge sidstnævnte behøver der ikke være tale om, at man prioriterer Giroen frem for Touren eller omvendt.

 

”Hans deltagelse i årets Giro var allerede på tale inden 2016-udgaven af Tour de France. Det er normalt, at man laver lidt om på en rytters løbsprogram fra tid til anden, og det er den rette tid at gøre det på for Pinot,” forklarer Madiot.

 

”Som 26 eller 27-årig, kan en rytter godt forsøge sig med både Giroen og Touren. Når man er 32 eller 33, er det for sent - det ved Nairo Quintana jo også. Det ville overraske mig, hvis han ikke kører Giroen med blik på at være endnu stærkere til Touren i juli.”

 

Idéen om at bygge Tour de France-formen op i Giro d’Italia har sjældent resulteret i succes for klassementsryttere, men for Pinot handler det ikke blot om det fysiske aspekt, men også det mentale.

 

”Jeg vil gerne udvide hans horisont,” argumenterer Madiot, som virker til at mene, at Pinot har brug for, i en stund, at fokusere på andet end Touren.

 

”Han har et ambivalent forhold til Tour de France. Det var ham, der insisterede på, at han skulle køre Touren som sin første Grand Tour nogensinde, tilbage i 2012. Han endte med at vinde en etape og slutte i top 10 som den første U23-rytter siden 1947. To år senere sluttede han på tredjepladsen og vandt ungdomstrøjen.”

 

”Han har dog også oplevet en del skuffelser i forbindelse med Touren, især i fjor, hvor han måtte udgå grundet sygdom.”

 

”Hvis han kører en god Giro, tror jeg på, at han også vil køre en god Tour. Så må vi jo se, om han skal køre Touren med etapesejre, bjergtrøjen eller klassementet som sit mål.”

 

Skal du have Thibaut Pinot med på dit Giro d'Italia-managerhold

SENESTE

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk