Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

LIVE nu: Får Kristoff revanche på de belgiske brosten?
28. February 2016 af Emil AxelgaardFoto: Sirotti

Cykelsæsonen har været i gang i en måned, men for mange starter den først for alvor, når de første slag skal udkæmpes på brostenene i den belgiske åbningsweekend. Lørdag kæmper de største klassikerspecialister om hæderen i Omloop Het Nieuwsblad, mens sprinterne som regel afgør slaget i søndagens Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Du kan følge begge løb på Feltet.dk/live.

Omloop Het Nieuwsblad er kendt som den første virkelige test for klassikerspecialisterne, idet ruten gør det til en slags miniudgave af Flandern Rundt. I alt skal 13 stigning forceres i løbet af de 200 km, herunder de navnkundige Muur van Geraardsbergen og Taaienberg, og det gør det som regel til et benhårdt udskilningsløb, hvor kun den stærkeste står tilbage. Startlisten tæller navne som Alexander Kristoff, Peter Sagan, Tom Boonen, Niki Terpstra, Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Jurgen Roelandts og Tiesj Benoot, der alle drømmer om at vinde et af Belgiens allerstørste cykelløb og starte deres klassikersæson på bedst mulig vis.

 

Dagen efter gælder det Kuurne-Brussels-Kuurne, der ligeledes byder på nogle af de klassiske stigninger, herunder specielt Oude Kwaremont. Løbet afsluttes dog med to flade omgange i Kuurne, og det ende derfor som regel i en massespurt, der tilgodeser de stærke sprintere. Det kan imidlertid lade sig gøre at skabe splittelse og gøre løbet meget selektivt, hvilket senest skete for to år siden, hvor en lille gruppe afgjorde slaget, efter Omega Pharma-Quick Step havde sprængt løbet til atomer. Under alle omstændigheder er der garanti for drama i den kuperede zone midtvejs i løbet.

 

Du kan følge begge løb her. Lørdag starter vi opdateringen klokken 14.00, og søndag går det løs fra klokken 14.15.

 

Du kan læse optakter til Omloop Het Nieuwsblad her og til Kuurne-Brussels-Kuurne her. Du kan tillige læse optakter til søndagens kuperede Drome Classic, til søndagens etape i Langkawi, hvor Jesper Hansen og John Ebsen er repræsenteret, samt til GP Lugano, hvor Rasmus Guldhammer skal forsøge at gentage sidste års fine resultat. Endelig kan du høre en analyse af åbningsweekenden her.

Lampaert: Det er helt vildt
Landevej
20.08 2017
Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09