Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Forløsende belgisk guld efter utroligt drama

Forløsende belgisk guld efter utroligt drama

31. januar 2016 11:58Foto: UCI/Graham Watson

De belgiske forventninger var tårnhøje forud for herrernes U23 VM efter gårsdagens skuffelser, og de fik, hvad de kom efter efter et utroligt drama, hvor sølvvinderen troede, han havde vundet en omgang tidligere.

Artiklen fortsætter efter videoen.

I Heusden-Zolder var det blevet U23-herrernes tur til at køre om regnbuetrikoten, og selvom det stadig regnede, så var ruten noget mindre våd end i går. De danske forventninger lå på skuldrene af Simon Andreassen, men danskeren havde ikke sin bedste dag og var hurtigt sat ud af spillet om de sjove placeringer.

 

Belgierne tog teten tidligt på første omgang, men det blev ikke så nemt, som de havde håbet, da en stor gruppe af ryttere blev ved med at dyste om at være en del af frontgruppen. Daan Soete (Belgien) fik i længere tid et hul, men blev hentet igen, og så var det landsmanden Quinten Hermans' tur til at stikke af, men han fik heller ikke lang tid alene.

 

Han fik selskab af Adam Toupalik (Tjekkiet), som kørte væk og var alene på opløbsstrækningen, hvor han jublede, fordi han troede, han havde vundet. Desværre var der en omgang tilbage, og Eli Iserbyt (Belgien) spurtede forbi ham. De to kørte en utrolig duel på sidste omgang, men på målstregen havde Iserbyt lige en lille smule mere at spurte med, og dermed tog han det første belgiske verdensmesterskab denne weekend. Den ekstremt skuffede Toupalik tog sølvet, og Hermans blev nummer tre. Andreassen blev en rigtig flot nummer 12.

 

Læs også
Optakt: Tour de Romandie

 

Løbsreferat

Lidt usædvanligt var det en amerikaner, som fik den bedste start, da Curtis White gav fuld gas fra start. Danske Simon Andreassen startede løbet i tredje række, men fik en god start og havde bevæget sig op til 20. position i første sving. Selvom regnen fortsat kom ned over rytterne, var det noget mere tørt end i går, hvorfor farten tydeligvis var højere.

 

Den belgiske duo Quinten Hermans og Daan Hoeyberghs kørte forbi amerikaneren, da ruten for alvor kom i gang, og de to satte tryk på og fik et pænt hul meget hurtigt. Thijs Aerts kørte op til sine landsmænd, og det samme gjorde Clement Russo (Frankrig) og endnu en belgier, Dann Soete. Til gengæld fik Eli Iserbyt en rigtig dårlig start og var bag Simon Andreassen, som arbejdede sig stille og roligt op til top ti.

 

Hoeyberghs, Soete og Hermans havde fået sig et lille hul til Russo og Gioele Bertolini (Italien), mens Aerts, Iserbyt, Felipe Orts (Spanien) og Andreassen fulgte lige efter.

 

En frontgruppe samler sig - og splitter

På den stejle bakke lige efter løbebakken formåede Andreassen som en af få at blive på cyklen, men han så ikke ud til helt at kunne følge de otte ryttere, der havde skilt sig ud - fem belgiere, en franskmand, en spanier og en italiener. På første passage af målstregen krydsede danskeren målstregen ni sekunder efter de forreste.

 

Bertolini, Russo, Orts, Iserbyt, Aerts, Hoeybergh, Soete og Hermans i front holdt farten høj, og særligt italieneren forsøgte at skabe udskilning. Andreassen sad i en gruppe otte sekunder efter med Logan Owen (USA), Joris Nieuwenhuis (Holland) og Adam Toupalik (Tjekkiet).

 

Aerts styrtede i frontgruppen, som begyndte at splitte op, mens Sieben Wouters (Holland) og Andreassen nærmede sig bagfra, men danskeren virkede noget presset på bakkerne.

 

Wouters, Owen og Toupalik kørte op til frontgruppen med Andreassen få meter efter, og det var tydeligt i alle sving og opkørsler, at danskeren gjorde alt for at blive på cyklen.

 

Ingen supermænd

Soete, en af løbets outsidere, fik pludselig et hul, mens resten af gruppen sad og kiggede på hinanden, og han havde over fem sekunder til den jagtende gruppe. Længere bagved begyndte Andreassen at blive overhalet af flere og flere ryttere.

 

Ud på tredje omgang havde Soete 14 sekunders forspring til Orts, Hoeyberghs, Iserbyt, Hermans, Russo, Nieuwenhuis, Bertolini, Wouters og Aerts. Andreassen var yderligere ti sekunder efter og kiggede sig over skulderen efter hjælp fra Owen.

 

Læs også
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024

 

Soete holdt fast i sine ti sekunders forspring, men fornemmelsen var hele tiden, at løbet hurtigt kunne samle sig igen. Bag Soete havde Russo, Bertolini, Wouters og Hermans skilt sig lidt ud, men der var konstant udskiftning i grupperne. Belgieren i front begyndte efterhånden også at se lidt presset ud.

 

Angreb og styrt

På løbebakken blev Soete hentet af Wouters og resten af gruppen, og hollænderen forsøgte at drage fordel af forvirringen til at angribe. Bagved styrtede Bertolini, en af de mest aktive ryttere i forfølgergruppen, og splittede gruppen.

 

Wouters, Soete, Aerts og Hermans dannede en ny frontgruppe, og rytterne kørte hen over stregen i små grupper efter dem. Andreassen lå nu nummer 13, 33 sekunder efter Wouters, og begyndte at se træt ud.

 

Wouters trak lidt fra på omgangens første sving og tog et par sekunder på Soete og Hermans, men han styrtede på en af de få asfalterede nedkørsler og ramte asfalten hårdt, hvilket Hermans udnyttede til at stikke af. Otte ryttere var fortsat inden for ti sekunder, så intet var afgjort endnu.

 

Toupalik, som indtil nu havde kørt meget anonymt, angreb fra forfølgerne og kørte op til Hermans på næste målpassage.

 

Kæmpe misforståelse koster måske guldet

Duoen krydsede målstregen med to omgange igen syv sekunder foran en forfølgergruppe på seks ryttere, og der var fortsat ti ryttere inden for 11 sekunder. Andreassen lå stadig nummer 13, nu 48 sekunder efter de forreste.

 

Toupalik blev hele tiden i Hermans' hjul, og de to holdt forspringet til den store forfølgergruppe, men en af sæsonens bedste U23-ryttere, Iserbyt, fik nu endelig lavet sit angreb og kørte op til fronten. Samtidig angreb Toupalik og fik hurtigt et par meter. Iserbyt trykkede virkelig til i pedalerne for at lukke hullet til tjekken.

 

Iserbyt fløj op til tjekken på løbebakken, men blev sat igen, da han var i for højt gear til den næste bakke.

 

På opløbsstrækningen troede Toupalik, at det var sidste omgang, og han spurtede og jublede i god tid for at fejre sit verdensmesterskab, selvom klokken ringede højlydt for at gøre ham opmærksom på, at der fortsat var en omgang tilbage. Iserbyt, Bertolini og Hermans fløj forbi ham, og det var først 50 meter efter målstregen, det gik op for tjekken, at han ikke var færdig, og han måtte spurte for at nå op til fronten igen.

 

Læs også
Optakt: Prolog til Tour de Romandie

 

Tjekkisk comeback

Belgierne ventede ikke på nogen, heller ikke da Bertolini styrtede på den næste bakke. Iserbyt og Hermans gav gas for at holde tjekken bag sig, men på utrolig vis kæmpede Toupalik sig op og lukkede hullet til den belgiske duo.

 

På næste langside så Toupalik ud til at måtte betale for sin tidligere spurt, da han tabte et par meter til belgierne. Iserbyt holdt ikke igen og tog fronten hele vejen for at holde presse højt. På vej mod den sidste halvdel af ruten tog Toupalik pludselig fronten, og i det svære u-sving fik han et par meter. Iserbyt kæmpede sig tilbage, mens Hermans blev sat med et par meter

 

Toupalik vidste, at han havde en fordel på løbebakken og den næste stejle bakke og holdt føringen i trioen hele tiden. Toupalik måtte opgive at køre hele vejen op, og Iserbyt holdt ham derfor inden for rækkevidde, mens Hermans blev ved med at hænge et par meter efter på vej mod opløbet.

 

Toupalik havde fronten på opløbsstrækningen, men da Iserbyt åbnede op, måtte han opgive og overlade guldet til Belgien. Iserbyt skreg af jubel, mens Toupalik trillede skuffet over målstregen efter at have troet, at han vandt en omgang tidligere. Hermans tog bronzen, mens danske Simon Andreassen kørte over stregen på en meget flot 12.-plads i sit første U23 VM, kun godt et minut efter verdensmesteren.

 

Resultat  - VM U23 herrer

1 Eli Iserbyt - Belgien 51.18

2 Adam Toupalik - Tjekkiet 0.01

3 Quinten Hermans - Belgien 0.05

4 Thijs Aerts - Belgien 0.11

5 Clement Russo - Frankrig 0.12

6 Felipe Orts - Spanien 0.15

7 Gioele Bertolini - Italien 

8 Martijn Budding - Holland 0.24

9 Sieben Wouters - Holland 0.29

10 Daan Soete - Belgien 1.07

...

12 Simon Andreassen - Danmark 1.19

DEL
INFO
Cyklecross
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?