Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

EKSKLUSIVT

Formandskandidat: Fokus på økonomisk redning
15. januar 2016 13:00 af Jesper Johannesen

Jesper Schack er klar til at kæmpe for at få posten, som formand for Danmarks Cykle Union. Han er klar til at vende den økonomiske hårdt ramte union og påtage sig lederskabet det kommende år og årene fremover.

På søndag findes den nye formand i Danmarks Cykle Union (DCU). Valget står imellem den nuværende næstformand Henrik Jess og Jesper Schack. Begge har valgt at stille op, efter det blev offentliggjort, at Niels Sørensen stopper som formand et år før tid. Sønderjyden Jesper Schack håber på, at han kan blive den nye formand, da han mener, at DCU har brug for en ny leder, som kommer ind udefra.

”Helt generelt, så brænder jeg for dansk cykelsport, og det har jeg altid gjort,” forklarer Jesper Schack til Feltet.dk.

Cykelsporten har i mange år ligget Schacks hjerte nært. Han været aktiv i cykelsporten siden 1981, hvor han har kørt både landevej, bane og cross. Det største resultat stammer tilbage fra 2006, hvor han vandt DM sølvmedalje i sprint på banen. Udover den aktive karriere har Jesper Schack tidligere siddet i DCUs bestyrelse i fire år, mens han også har været formand for Sønderborg Cykle Klub i otte år, hvor han pt. er næstformand. I fem år ejede Jesper Schack også 50% af firmaet bag det tidligere kontinentalhold Team Designa Køkken.

”Både mit hjerte og mit hoved brænder for dansk cykelsport. Det er simpelthen mit drive for overhovedet at beskæftige mig med cykelsport generelt.”

Var klar til valg om et år
DCU skulle oprindelig først have ny formand i januar 2017, men da Niels Sørensen valgte at fratræde til kongressen i år, har Jesper Schack valgt at opstille. Planen var dog, at det først skulle have været i 2017, at han stillede op.

”Jeg vidste godt, at Niels (Sørensen, red.) var på valg igen, og så ville skæbnen jo, at han af flere årsager valgte at fratræde allerede nu. Så tænkte jeg, det var helt sikkert nu, at jeg skulle slå til. Jeg tror helt klart, at jeg kan gøre en forskel,” påpeger Jesper Schack.

I et skriv til DCUs repræsentantskab fortæller Jesper Schack, hvad det er, han vil have fokus på, hvis han bliver valgt til formand.

”Sikre fortsat sportslig succes, branding og synlighed af DCU, Børn og Unge, flere cykelløb, Post Cup, Post Danmark, DCU som arbejdsplads, helst ingen dobbeltmandater i bestyrelsen eller distrikterne, antidoping og sikkerhed,” skriver han blandt andet.

Begge formandskandidater skal på lørdag fremlægge deres plan for DCUs repræsentantskab. 35 personer stemmer søndag om, hvem der skal vinde valget.  

Økonomien er en tung byrde
Uanset hvem som bliver den nye formand for DCU, så venter der en hård opgave, da økonomien i unionen er faretruende. Noget den tidligere formand Tom Lund også har påpeget.

”Jeg har selvfølgelig fulgt det lidt på siddelinjen, men jeg har ikke fulgt med i detaljer. Det er først noget, som jeg har fundet ud af de sidste par måneder, hvor jeg har beskæftiget mig med kandidaturen og prøvet at se, hvad er det egentlig, jeg går ind til.”

2014 regnskabet udviser et minus på 2,9 millioner, mens 2013 tallet viser et underskud på 1,75 mio. Dermed er DCUs egenkapital negativ og kun et lån fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) holder gang i hjulene. Efter det katastrofale regnskab i 2014 stoppede den nu forhenværende direktør David Gullberg, og den 1. oktober tiltrådte Per Henrik Brask som ny direktør.

”Situationen er alvorlig i DCU. Jeg vil egentlig helllere sætte fokus på, hvad det er, jeg vil for cykelsporten end på økonomien, men den aktuelle situation, den fylder så meget, at der slet ikke er tvivl om, det skal løses,” forklarer Jesper Schack og påpeger, at han vil være den rigtige mand til dette.

”Foruden de normale ’skills’, som jeg har på det cykelmæssige, har jeg nogen, der kan få os ud af den negative spiral, som vi har været i. Det er jo trist, og det er katastrofalt, at vi er så økonomisk ude i tovene. Efter min mening har vi ikke engang råd til at lave nogle investeringer, som måske kunne drive nogle af de spændende projekter videre, som man ellers kunne foretage sig indenfor cykling. Det regnskab (fra DCU, red.), som jeg har fået, der står simpelthen, at egenkapitalen den er negativ. Jeg holder mig egentlig til facts, jeg behøver ikke gætte mig til ting eller lave spin.”

”Det er jo sådan, at når man ved lidt om økonomi og har læst til det i sin uddannelse, så siger man jo generelt, når egenkapitalen er under nul, så skal man lukke sin virksomhed, eller den skal i hvert fald reetableres, og det er de jo langt under. Revisionen skriver jo også i deres årsberetning, at de jo faktisk ikke umiddelbart kan godkende den. Alligevel har revisorerne godkendt regnskabet, fordi DIF har stillet lånekapital til rådighed.”
 

Tid til en ’turnaround’
Jesper Schack vil se fremad, og det er tid til at få vendt skuden, mener han. ”Jeg vil egentlig ikke forholde mig så meget til, hvad der er sket og hvem der gjorde hvad, fordi i mine øjne er det sket. Det er katastrofalt, men det er sket."

”Hvordan kommer vi så videre herfra? Det er der også mange af mine venner, der har spurgt mig, hvorfor pokker vil du overtage en virksomhed, som ikke har noget egenkapital, du kan ikke engang aktionere i det med dine egne penge? Hvorfor vil du overhovedet være formand for en virksomhed, som det går så dårligt for?”

”Det vil jeg selvfølgelig, fordi jeg tror på, at vi for det første kan få stoppet hullet langsomt. Jeg tror ikke på en hurtig genetablering. Jeg tror på en langsom, fokuseret, sikker og kontrolleret genetablering. Jeg tror ikke på, at man kan lave et eller andet lynhurtigt og så få det genetableret. Det her er et langt sejt træk, hvor man efter min mening slet ikke må investere for lånte midler. Man er nødt til at tage det lange seje træk og skære ind nogle steder og kigge på principperne for grundindtægter til DCU. Med 30.000 medlemmer burde det kunne lade sig gøre f.eks. at få, direkte eller indirekte via klubberne, et kontingent til DCU.”

I 1996 stiftede Jesper Schack virksomheden TeleBilling A/S, som i dag har cirka 110 ansatte og en omsætning på 130 millioner kroner. Selskabet er blevet solgt til et australsk børsnoteret virksomhed, hvor Schack i dag arbejder som administrerende direktør.

”Jeg er ikke kun god til at tjene penge, jeg er også god til at lave turnarounds, hvilket en god leder er. Jeg har været med til at lave fem turnarounds i mit erhvervsliv. To af dem var med Team Desgina Køkken og tre var i min egen virksomhed.”

Stiller op igen ved nederlag
På søndag afgøres det altså, hvem der skal være den nye formand for DCU. Jesper Schack indrømmer, at det bliver svært at vinde valget, da Henrik Jess har den fordel, at den nuværende bestyrelse støtter og anbefaler ham. 35 skal stemme om, hvem der skal være den nye formand. En af dem, der skal stemme er Henrik Jess selv, da han sidder med i repræsentantskabet i distrikt Jylland/Fyn.

”Det bliver umiddelbart svært. Det er jo ingen hemmelighed, at de to distriktsbestyrelser og DCUs bestyrelse peger på den nuværende næstformand (Henrik Jess, red.). Det er jo fair nok, og det gjorde de inden, at de vidste, at jeg stillede op… og det gør de så også efter. Jeg arbejder naturligvis i kulissen, og det går fremad dag for dag. Det er et hårdt og sejt træk, og jeg tror selvfølgelig på, at jeg har en minimal chance,” forklarer Jesper Schack.

”Jeg har dog allerede besluttet, hvis jeg ender med at tabe valget, så vil jeg stille op igen til valget om et år.”

På grund af Niels Sørensens fratrædelse, så vælges formanden på søndag kun for en 1-årig periode og ikke noårmalt for to.

”Det er min modkandidat, Niels Sørensen og bestyrelsen slår meget hårdt på er, at når man lige har skiftet direktør, så skal man ikke også skifte formand. Det er lidt mærkelig, fordi formanden stiller jo ikke op igen, han går jo. Så selvfølgelig skal man have ny formand. Det er dér, hvor jeg siger, at hvis man alligevel skal have ny formand, så skal man tage en ny udefra, og så skal man fortsætte med de øvrige bestyrelsesmedlemmer. Dermed skaber man kontinutet og historikken, som også er vigtig. Hvis Henrik Jess vinder, så skal man også have en ny næstformand,” slutter formandskandidaten.


Feltet.dk vil naturligvis følge formandsvalget i weekenden, så følg med på sitet på søndag.

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Søg på tværs af +50 webshops og få det største udvalg. 500.000 cykelprodukter samlet ét sted.

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Halle Ingooigem(1.1) 19/06

Adriatica Ionica Race(2.1) 20/06-24/06

Halle Ingooigem(1.1) 19/06

Adriatica Ionica Race(2.1) 20/06-24/06

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »