Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

Froome: Aru brød uskreven regel med angreb

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

10.07.2017 kl. 13:53 af Andy Pedersen.

Christopher Froome er kommet godt igennem den første uge. Han erobrede den gule trøje, og på trods af flere muligheder for at miste den, starter han også 10. etape i morgen med trøjen på. Dog var niende etape blandet for briten.

Som han allerede forklarede i går, var det med blandede følelser, at han trillede i mål. I dag på hviledagen har han haft mulighed for at evaluere etapen igen, og han sidder stadig tilbage med blandede følelser. Han fik nogle sekunder på stregen til sine nærmeste konkurrenter, men tabet af Geraint Thomas gør ondt på briten.

 

”Det var helt klart en blanding af følelser. Da jeg kom til stregen, var jeg åbenlyst glad for at være der med den gule trøje, og at jeg fik et par bonussekunder, hvilket udvidede min føring til Fabio Aru og min andre rivaler. Men på samme tid var det en dag fyldt med episoder, først af alt da Geraint Thomas gik ned på Cole de la Biche og brækkede sit kraveben,” siger Chris Froome.

 

Både strategisk i forhold til klassementet, men også i forhold til det store arbejde, som Thomas bidrager med til holdet, kommer Froome til at savne Thomas i løbet. Derudover håber Froome også, at Thomas snart kommer sig.

 

”Det var et stort slag for holdet. Geraint var ikke kun nummer to i klassementet på vej ind til hviledagen, men han var også en nøglehjælper for mig i bjergene, når løbet virkelig var i gang. Vi kommer helt klart til at savne ham i anden halvdel af løbet, men vi tænker selvfølgelig først og fremmest på Geraint og håber han kommer sig hurtigt,” siger Froome om Thomas.

 

Froome: Aru brød uskreven regel
En anden ting, som Froome også tænker tilbage på dagen derpå, er episoden på Mont du Chat, hvor Froome har problemer med sin cykel. Det kunne godt ligne, at Aru brugte dette til at sætte et angreb ind på den gule trøje. Det strider imod feltets uskrevne regler ifølge Froome.

 

”Der var også en episode ude på vejene, hvor jeg havde et mekanisk problem på Mont du Chat. Det var klart for mig, at jeg var nødt til at skifte cykel med det samme, og det lignede, at Fabio Aru angreb lige i det øjeblik. Jeg synes helt klart, at vi i feltet har en uskreven regel om, at når den førende rytter har et problem, der gør han ikke kan køre, så bruger gruppen det ikke til deres fordel,” siger Froome om episoden.

 

Froome var derfor meget taknemmelig for, at den resterende del af feltet stoppede på vejen, for at vente på Froome. Der kom efterfølgende samling på tropperne igen. Noget Froome stadig tilskriver Richie Porte.

 

”Jeg er så taknemmlig for, at de bare sad der og lettede farten et øjeblik, mens jeg kunne skifte cykel og komme tilbage. Jeg tror, at Richie var udlagsgivende i den beslutning, så igen, tak til Richie for det,” siger Froome.

 

Derudover mener Froome også, at løbet bliver lidt ligegyldigt, når man frygter for sin ven på landevejene.

 

”Når sådan noget sker, stopper det cykelløbet ind i en kontekst. Vi satser alle det hele på vejene, men når man ser en ven blive slemt skadet på den måde, minder det dig om hvad der er vigtigt. Jeg ved, at både jeg selv og hele holdet ønsker ham gode bedring,” siger Froome.

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk