Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

EKSKLUSIVT

Foto: Sirotti

Fuglsang efter karrierens største resultat: Har ikke nået mit højeste

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

31.12.2016 kl. 15:00 af Jonas Krügermejer Nygaard.

2016 har budt på det største resultat i 31-årige Jakob Fuglsangs karriere. Fremtiden kan byde på endnu mere.

I Giro d'Italia havde han håbet på mere. Tour de France blev ikke, som han gerne ville have det. I efteråret havde han satset på flere topresultater.

 

Men alligevel kan danske Jakob Fuglsang arkivere 2016-sæsonen som en af de bedste i karrieren.

 

I foråret leverede han på et kontinuerligt højt niveau i alle omgivelser - hvad enten det var i den omanske ørken, i de norditalienske bjerge eller på belgiske brosten. I Giroens første 10 dage kørte han på sit måske højeste niveau i en Grand Tour nogensinde.

 

Og så tog han lige den der sølvmedalje til OL.

 

”Det har været en god sæson. I særdeleshed med OL til sidst, der har været prikken over i’et, og som har reddet meget af sæsonen, og som selvfølgelig har givet mig det umiddelbart største resultat i karrieren indtil videre,” fortæller Fuglsang til Feltet.dk.

 

Har ikke nået sit højeste endnu

Derfor vil den 31-årige dansker, der til sommer bliver Tour de France-kaptajn for Astana, heller ikke nøjes med at arkivere 2016 som et godt cykelår, men derimod tage de opløftende præstationer med ind i 2017.

 

”De resultater, jeg har opnået i år, har helt sikkert stor betydning. Særligt OL. Fremadrettet giver det en masse motivation, og for mig selv giver det en større tro på, at jeg kan mere end dét, jeg har vist indtil videre.”

 

”Og forhåbentligt kan det også give mig det sidste, som har manglet, i forhold til at vinde nogle flere cykelløb - og få nogle bedre resultater,” siger Jakob Fuglsang, der føler, at han stadig kan bygge ovenpå.

 

”Jeg mener ikke, at jeg har nået mit højeste niveau endnu,” lyder det fra den tidligere mountainbikerytter, der blandt andet har forbedret sin eksplosivitet.

 

”Det har været ét af de områder, hvor jeg har kunnet udvikle mig. Hvor der har været grund til det, og hvor jeg har fået noget ud af det. Jeg forsøger stadig at udvikle mig og forbedre mig på de punkter, jeg kan forbedre mig på.”

 

Skulle være flyttet tidligere

2016 blev også året, hvor Jakob Fuglsang rev teltpælene op af den luxembourgske jord og flyttede til varmere himmelstrøg. Nærmere bestemt Monaco.

 

Det har givet silkeborgenseren mulighed for at træne i bjerge på daglig basis og generelt optimeret hans træningsmuligheder.

 

”Når jeg ser tilbage, så skulle jeg måske være flyttet tidligere. Det er klart. Bedre vejr giver bedre træningsforhold, og nogle gange kan det alligevel give en lille smule ekstra,” siger Fuglsang.

 

Han tror imidlertid ikke, at dét er hovedårsagen til, at han er en bedre cykelrytter ved udgangen af 2016, end han var ved årets indgang.

 

”Jeg tror egentlig mere, at det er en naturlig udvikling med tiden og med årene, at jeg også bliver bedre,” vurderer Fuglsang.

 

Hvor længe den opadgående kurve kan opretholdes, bliver vi klogere på i 2017.

 

TORSDAG

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk