Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Fuglsang er tilfreds med formen i Spanien
05. February 2017 af Andy PedersenFoto: Sirotti

Gårsdagens etape i det spanske løb Volta a la Comunitat Valenciana bød på en solosejr til colobianske Nairo Quintana (Movistar), som aldrig var truet på etapens afslutning. Bag ham kom danske Jakob Fuglsang (Astana) ind som nummer ni, godt et minut efter Quintana, hvilket betød avancement i klassementet.

 

Danskeren ligger inden dagens afsluttende etape i Spanien nummer seks i klassementet, og trods at meteorologerne lover stærk sidevind, tegner det til at blive en massespurt. Klassementet skulle dermed ligge forholdsvis fast, og det ligner at Fuglsang opnår en top 10 placering i sæsonens første løb, i et relativt stærkt felt.

 

Dette er dog ikke uden en indsats. Fuglsang udtaler, at hele løbet fra start og indtil nu har været relativt svært at køre.

 

”Det var en hård etape med i alt 4000 højdemeter. Men skal man være ærlig, så var i går (3. etape red.) såvel som de andre dage overhovedet ikke lette. Hele løbet har vist sig at være vanskeligt, og man skal give 100 % hver dag for at være med i front. Dagens (4. etape red.) afslutning var min første afslutning opad i denne sæson. Disse korte og stejle afslutninger passer generelt ikke så godt til min kørestil, men jeg gav den fuld gas i dag for at teste mig selv,” udtaler Jakob Fuglsang.

 

Målet med at køre løbet for danskeren, var at tjekke formen efter vinterpausen og det sæsonforberedende arbejde han har lagt. Ifølge ham selv har benene givet positiv respons, set i forhold til at sæsonens store mål først ligger senere i 2017.

 

”Holdet leverede en god indsats i dag, og helt indtil de allersidste kilometer blev jeg støttet godt. Jeg er glad for den måde, jeg har kørt løbet på indtil videre, og de resultater jeg har fået ud af det. Mit primære mål var at tjekke min form efter vinterens arbejde, og jeg kan sige, at jeg er tilfreds. Det går den rigtige vej med forberedelserne til sæsonens vigtigste mål. Jeg var i stand til at køre stærkt på den stejle stigning til sidst efter en lang og udmattende etape, og det beviser, at jeg har arbejdet godt henover vinterpausen. Jeg har stadig en del at lave i de følgende uger, men det går som planlagt indtil nu," afslutter danskeren.

 

Det spanske etapeløb afsluttes i dag den sidste etape fra Paterna til Valencia, hvilket byder på 130,2 kilometer.

Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09