Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Fuglsang med fremme i luxembourgsk solotriumf
16. February 2016 af Jonas Krügermejer Nygaard Foto: Etixx-QuickStep / Tim De Waele

Brian Holms Bob Jungels sejrede og danske Jakob Fuglsang sad med helt fremme på Tour of Omans første, svære etape.

Stortalentet Bob Jungels (Etixx) satte alt og alle til vægs på første etape af årets Tour of Oman, da han udnyttede en besværlig afslutning med to drilske stigninger til at køre alene over målstregen i Al Bustan - otte sekunder foran et stærkt reduceret favoritfelt med Jakob Fuglsang (Astana) iblandt.

 

Etapeafslutningen, der er blevet brugt flere gange i løbets korte historie, blev dermed lige så hård og splittende som håbet og flere favoritter måtte lade livet i den svære afslutning.

 

BMC-kaptajn Richie Porte blev distanceret allerede på den første af de to slutstigninger, mens også en af etapefavoritterne Alexander Kristoff (Katusha) måtte lade livet før den sidste, korte nedkørsel mod mål.

 

Her ankom Jungels, der skiftede til Brian Holms Etixx QuickStep før denne sæson, alene efter at have udnyttet et øjebliks ubestemmelighed i det kun 16-mands store favoritfelt. Serge Pauwels (Dimension Data) krydsede stregen seks sekunder senere og sørgede for et nyt flot etaperesultat til det afrikanske mandskab, mens Romain Bardet (Ag2r) vandt feltets spurt foran forhåndsfavoritten Edvald Boasson Hagen.

 

Jakob Fuglsang krydsede stregen som nummer 15, lige bag sin kaptajn Vincenzo Nibali.

 

Svære udbrudsbetingelser

Astana tog en stor del af slæbet på etapens første 120 flade kilometer og sørgede for at holde dagens 5-mandsudbrud - bestående af Christoph Pfingsten (Bora-Argon), Kevin Dehaes (Wanty Groupe), Berden De Vries (Roompot), Peter Koning (Drapac) og Tim Van Speybrouck (3M) - i snor.

 

Den mindre Benelux-samling med tysk sidevogn fik ellers fri adgang til udgangsvisa på etapens indledning og rundede et forspring på hele seks minutter efter kun 17 kilometers cykelløb.

 

En frisk modvind gjorde dog betingelserne svære for de håbefulde lykkeriddere og da BMC og Dimension Data tilsluttede sig Astana-rytterne i front af feltet, var løbet reelt kørt for de fem udbrydere, der blev hentet inden etapens første stigning.

 

Her sad Rasmus Guldhammer længe med, og han kørte i mål som den bedste af de tre startende Stölting-danskere - lidt over et minut efter sejrende Bob Jungels.

 

Søren Kragh Andersen (Giant), der for første gang var aktion siden den imponerende debut i Qatar, kørte sig ikke ud og trillede i mål som nummer 84.

Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09