Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Tour of Spain/Graham Watson

Fuglsang: Specielt og fantastisk

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

20.08.2011 kl. 21:19 af Philip Tarning-Andersen.

Med Leopard Treks sejr på dagens holdtidskørsel blev Jakob Fuglsang den blot anden dansker i førertrøjen i Vuelta a España. En både speciel og fantastisk oplevelse, fortæller han. Generelt er der glæde på hele det luxembourgske hold.

Det var egentlig ikke meningen, at danskeren skulle føre, da holdet kørte over stregen men det gjorde han, og det sikrede ham førertrøjen.

 

”Jeg lå forrest med 200 meter tilbage, og jeg kørte bare så hurtigt, som jeg kunne. Jeg troede egentlig nogen ville køre forbi mig, men der kom ikke nogen,” fortalte Jakob Fuglsang til spansk TV efter etapen.

 

”Vores mål i dag var bare at køre en god tidskørsel. Vi vidste, at vi kunne vinde, hvis vi kørte godt. Det er et specielt øjeblik for holdet – og specielt for mig at tage førertrøjen i Grand Tour på, det er fantastisk,” sagde han til holdets hjemmeside.

 

For Fabian Cancellara var det dejligt at vinde en sejr på sin enkeltstartscykel sammen med hele holdet. ”Jeg har vundet mange tidskørsler. Dette er den mest fantastiske sejr. Det er også den mest spændende og overraskende. At opnå en sejr som denne som et hold er virkelig noget specielt,” berettede schweizeren.

 

Australske Stuart O'Grady var dybt overrasket over sejren. ”For at være helt ærlig er jeg målløs. Vi syntes, at vi havde kørt en god tidskørsel, men jeg havde det ikke sådan, at vi nødvendigvis ville vinde. Vi kørte hurtigt hele tiden. Det er sikkert. Vi er virkelig chokerede på en god måde. Det er utroligt,” lød det fra ham.

 

Holdet blev endda forstyrret en smule af, at Robert Wagner og Davide Vigano styrtede på toppen af den bakke, som rytterne startede med at køre opad.

 

”Planen var, at Wagner og Vigano skulle sidde på hjul på stigningen. Vi ville spare dem til nedkørslen, der fulgte efter det første flade stykke. Vi havde valgt Rohregger og Zaugg til virkelig at give gas på stigningen og så se, hvor længe de kunne sidde med holdet. Vi forventede, at vores stærkere temporyttere som Maxime (Monfort), Stuart (O'Grady), Jakob (Fuglsang), (Daniele) Benna(ti) og selvfølgelig Fabian (Cancellara) ville være i stand til at håndtere arbejde på den anden halvdel af etapen. Efter 3,7 kilometer var der en u-vending, og Vigano og Wagner fik ikke drejet nok. Vigano styrtede, og Wagner røg ned, da Viga ramte hans hjul bagfra. Der skete ikke noget med dem, men vi var kun syv fra det punkt. Reelt var vi nærmest kun fem, da vi havde brugt Rohregger og Zaugg op på stigningen. Vi var uden Vigano og Wagner på den del, hvor vi skulle holde farten oppe. Selv uden dem klarede vi os. Drengene måtte bare grave virkelig dybt,” forklarede holdets danske sportsdirektør, Lars Michaelsen.

 

Han kunne også bekræfte, at det ikke var planen, at Fuglsang skulle i førertrøjen, hvis holdet vandt.

 

”Internt havde vi diskuteret en del om, hvem der skulle krydse stregen først. Til sidst tror jeg, at alle havde glemt den del af planen. Ingen havde et klart hoved til tænke over, hvem vi havde besluttet skulle først over stregen. Vi støttede dem hele vejen til stregen fra bilen, og vi gad ikke at minde dem om det. På en måde var det tilfældigt, at Jakob krydsede stregen først,” fortalte sportsdirektøren.

 

Indtil i dag var Lars Michaelsen faktisk den eneste dansker, der har båret Vueltaens førertrøje. Det gjorde han i 1997, hvor den ganske vist var gylden. Det år vandt han 1. etape i en spurt. Det år havde han den i fire dage totalt efter både at have mistet den til og tilbageerobret den fra Fabrizio Guidi.

 

”Det er en god erfaring at være en del af at give førertrøjen videre til den anden danske rytter, der bærer den,” sagde han.

SENESTE

Vis valgte

SØNDAG

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk