Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

EKSKLUSIVT

« Forrige|Næste » Foto: Sirotti

Fuglsangs træner: Bør satse anderledes

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

09.08.2016 kl. 21:45 af Anton Kjøller Alexandersen.

Jakob Fuglsang vandt den første danske OL-medalje i landevejscykling i 20 år, da han i lørdags vandt en sølvmedalje. Et resultat, som Fuglsangs træner, Rune Larsen, er yderst tilfreds med. 

Vi skal præcis 20 år tilbage for at finde en dansk medalje i cykelrytternes landevejsløb. Men lørdag den 6. august skete det igen. Jakob Fuglsang kæmpede sig til en sølvmedalje efter 237,5 kilometer på de brasilianske landeveje. Efter fantastisk cykelløb med styrt og spænding til målstregen skulle medaljerne fordeles mellem tre ryttere. Her spurtede Jakob Fuglsang i de rød-hvide farver med om sejren. Det blev til en andenplads og en sølvmedalje kunne hænges om halsen på den 31-årige silkeborgenser.

 

”Jeg sad og så det, og selvfølgelig blev jeg super glad på hans vegne og på vores arbejdes vegne. Det er klart, at for en rådgiver til Jakob og sparringspartner for ham igennem mange år, så er det ham, der står og får medaljen på, men jeg er også en lille smule stolt og glad for at det lykkedes - det som vi arbejder på,” siger Rune Larsen, der er træner for Jakob Fuglsang, til Feltet.dk.

 

Det er første gang i 20 år, at Danmark har snuppet en OL-medalje i landevejscykling. Sidste gang var i 1996. ”Det er jo altid fedt at få sådan et resultat til samlingen for Jakob. Det er et super resultat,” lyder det.

 

Men resultatet kommer ikke bag på Rune Larsen, der efter Tour de France godt var klar over, at Jakob Fuglsang havde en fornuftig form.

 

”Man kan aldrig nogensinde planlægge en medalje til OL. Der er rigtig mange ting, som skal flaske sig. Jeg var ikke overrasket over, at han var godt kørende. Det havde jeg egentlig en forventning om, at han var,” fortæller Fuglsangs træner igennem de sidste fem år.

 

Fra Frankrig til Brasilien blev afgørende

En af de ting, som ifølge Rune Larsen har været medvirkende til OL-medaljen, er overgangen fra Tour de France til OL i Rio de Janeiro. At kunne komme godt ud af et tre ugers etapeløb og videre til et endagsløb som landevejsløbet i Rio de Janeiro ville blive afgørende, hvis et resultat skulle med hjem til Danmark efter målstregen var krydset på Copacabana.

 

”Vi har fået forberedt ham godt, i de to uger der er gået fra Touren sluttede og frem til OL. Det er et afgørende tidspunkt fra et treugers etapeløb, hvor man egentlig er slidt, og så hen til en endagsløb, som bliver kørt på en anden måde, end et etapeløb bliver kørt. Men det fungerede rigtig godt, og han var rigtig godt kørende,” siger han.

 

Samtidig har Fuglsang under dette års Tour de France ikke været presset så meget, fordi det ikke var ham, som Astana kørte for under det tre uger lange etapeløb.   

 

”Selvfølgelig har han været presset, men han har aldrig været presset helt i bund, og det gør en væsentlig forskel, i hvor lang tid man skal bruge på at restituere. Det indikerede, at han kunne nå at blive rigtig godt kørende til et OL her 14 dage senere,” konkluderer træner Rune Larsen.

 

Hvis træneren kunne bestemme fremtiden

I de kommende år vi vil se Jakob Fuglsang sidde og knokle op ad bjerge på forskellige landeveje rundt i verden. Men det skal helst være i kortere etapeløb. I hvert fald hvis træner Rune Larsen kunne få lov til at svinge med dirigentstokken.

 

”Hvis jeg får lov til at bestemme noget, det gør jeg nødvendigvis ikke, så tror jeg helt klart, at Jakob vil gøre sig bedre i endagsløb og i kortere etapeløb op til syv-otte dagsetapeløb - mere end han skal være en Grand Tour-rytter,” påpeger Rune Larsen. 

 

Det er Fuglsangs statur, som er afgørende for, at han ikke kan blive en top Grand Tour-rytter. Han er typisk en lille smule tungere, end nogle af de andre ryttere, som de sidste mange år har vundet en Grand Tour. Dette gør, ifølge Rune Larsens vurdering, at Jakob Fuglsang er nødt til at satse på andre cykelløb i fremtiden, hvis der fortsat skal være silkeborgensisk succes.

 

”Det, vi har arbejdet på fra et stykke inde i sæsonen i år, er at prøve at lave lidt om i hans satsning. I stedet for at satse på han skal være klassementsrytter i en Grand Tour, så har vi prøvet at disponere anderledes, så han i virkeligheden er en lille smule tungere, og dermed har en lille smule mere punch."

"Men også hans måde at køre cykelløb på; at køre dem lidt mere aggressivt i forhold til at kunne lave gode resultater på endagsløb og kortere etapeløb. Det har egentlig fungeret rigtig godt. Både i Trentino (Giro del Trentino, red.) før Giro d’Italia og nu OL. Det indikerer, at han har kæmpe evner for at køre endagsløb,” mener Rune Larsen.

 

Planen i Rio de Janeiro lykkedes, hvor Jakob Fuglsang altså endte med at få en sølvmedalje. I fremtiden kan vi måske ende med at se ham køre flere kortere løb, og hvem ved, måske flere sejre flyver i retningen af ”sølvfuglen”.

 

SENESTE

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk