Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: DPPI Press / Faugère-Curutchet

Gadret: De er alle hajer

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

11.01.2016 kl. 20:52 af Anders Askholt.

I midten af november meddelte franske John Gadret, at hans karriere på landevejen var slut. Efter en længere jagt efter en ny professionel kontrakt valgte den 36-årige klatrer at stille landevejscyklen på hylden, da der ikke var et passende hold der bød sig til. Nu er han istedet tilbage i cykel cross og i går kronede han sin tilbagevenden med en tredjeplads ved de franske mesterskaber.

"Jeg er glad for at møde mine venner på Cross Team by G4 fra 1. januar 2016. Jeg vender tilbage til min første kærlighed," tweetede John Gadret i november med henvisning til enden på landevejskarrieren og en tilbagevenden til cykel cross. Den 36-årige franskmand begyndte sin karriere som cykelrytter på cykel cross-scenen. Det kastede dengang to franske mesterskaber og to top-10 placeringer til VM af sig.

 

De seneste par år har han kørt lidt cykel cross i vintersæsonen, men i går gjorde han comeback ved et løb som fuldtids cross-rytter. En tredjeplads ved de franske mesterskab kunne det blive til - og det resultat var hovedpersonen selv godt tilfreds med.

 

"Min karriere (på landevejen red.) har været ovre siden september. Det var Steve Chainel (ejer af Cross Team by G4 red.) og min kone der pressede mig til at være her. Jeg sagde 'Ok, jeg kender mig selv, jeg får en medalje'. For mig er en bronzemedalje en sejr," fortalte den tidligere Ag2r og Movistar-rytter til L'equipe efter løbet.

 

Færdig med landevejen

I 2014 og 2015 kørte Gadret for Movistar, hvor han primært skulle assistere Nairo Quintana og Alejandro Valverde i de høje bjerge, men den rolle følte den 36-årige ikke at han længere kunne udfylde.

 

"Jeg følte ikke, at jeg kunne leve op til det niveau, der skal til for at køre for ryttere som Valverde og Quintana. Det var blevet for stort for mig," forklarede franskmanden, og fortsatte med at kommentere på tilbagetrækningen fra landevejen. 

 

"Jeg vil køre mountainbike istedet. Jeg har trukket en streg i sandet her, og det at se holdene på træningslejre; jeg har bare ingen lyst til det mere. Men jeg vil gerne sige, at i det professionelle miljø der er alle hajer."

 

Amatørløb er udelukket

Med afslutningen på den professionelle landevejskarriere er selv amatørløb udelukket - han hører simpelthen ikke hjemme der, mener han selv.

 

"Når man har kørt Touren eller Giroen, så har man ikke længere noget at gøre på amatørplan," og fortalte om planerne for cykel cross. Selvom det nu er et endeligt farvel til landevejen ville Gadret dog gerne have fortsat landevejskarrieren under de rigtige forhold.

 

"Jeg ville gerne have kørt på et hold (i 2016 red.) der passede til mine behov, ligesom Francis (Mourey red.). Jeg havde en manager, men managere tager deres del og jeg følte på et tidspunkt at vejene var blokeret."

 

 

 

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk