Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: POOL LOMBARDIA

Gatto sikrer endnu en Tinkoff-sejr

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

19.02.2016 kl. 16:35 af Christian Kjær.

En kort og hurtig etape ventede forude for rytterne på tredje etape i Ruta del Sol. Kun 157 kilometer skulle passeres, men ruten var meget kuperet. 31-årige Oscar Gatto fra Tinkoff tog sejren i et minimeret felt. Ben Swift fra Team Sky overtager førertrøjen.

 

Team Movistar tog fra starten ansvaret i feltet, da dagens udbrud havde sig sat. Juan Jose Lobata fra det spanske hold skulle gøres frem til sejren, da ruten passerede ham urimeligt godt. Dog satte en defekt en stopper for det.

 

I stedet tog Tinkoff-mandskabet en afgørende føring i slutningen, så italienske Oscar Gatto kunne spurte sig til en sejr foran Ben Swift, som dog kan trøste sig med en førertrøje.

 

Aggressiv start

Etapen blev kørt aggressivt og hurtigt i starten, hvilken resulterede i at der var mange, som forsøgte at komme afsted. Dagens udbrud bestod af Manuele Boaro (Tinkoff), Markel Irizar (Trek), Georg Preidler (Giant-Alpecin), Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo), Damiano Caruso (BMC), Hugh Carthy (Caja Rural), Maurits Lammertink (Roompot), Dimitri Claeys (Wanty) og Sergey Firsanov (Gazprom-Rusvelo).

 

Deres forspring lå længe på omkring 50 sekunder, men de da ramte den første stigning, blev det øget til omkring 1.35 minutter. Claeys, Lammertink og Preidler måtte imidlertid give slip, da tempoet var for højt. På dagens anden stigning forsøgte Marcin Mrozek (CCC) og Jorge Cubero (Burgos) at køre op, og det lykkedes for førstnævnte at få tilslutning samt live nummer to i bjergspurten efter Caruso og foran Firsanov. Carthy slog Mrocek og Firsanov i den indlagte spurt.

 

Efter 60 kilometer lykkedes det også Cubero samt Mirko Tedeschi (Southeast) at komme op, og de ni udbrydere fik øget forspringet til 3.50 minutter efter 75 kilometer. I feltet var det Movistar, der førte an, og de fik reduceret det til 2.30 minutter i bunden af dagens tredje stigning efter 87 kilometer. Cofidis gav Movistar en hånd, og de øgede farten betragteligt. Mens Cubero og Tedeschi begge blev sat fra udbruddet, fik de reduceret forspringet til 1.20 minutter. Caruso vandt bjergspurten foran Firsanov, Mrocek og Lindeman.

 

Movistars arbejde var spildt

Med 30 kilometer igen røg forspringet ned på 25 sekunder. Rytterne var på dette øjeblik seks kilometer fra bunden af den sidste stigning, og kort herefter skete samlingen af udbruddet og feltet. Det var især Team Movistar, som satte et højt tempo i feltet. Movistar satstede på Juan Jose Lobata, som fornyelig har vist fremragende form.

 

Med 24 kilometer igen skete katastrofen så for Movistar. I bunden af den sidste stigning får manden, som de har ført for hele dagen, Juan Jose Lobata, en defekt. Movistar fortsatte imidlertid føringen i feltet, hvor de i stedet satser på Valverde til sejren. Senere begyndte Team Sky også at arbejde i feltet sammen med Movistar.

 

Flere udbrudsforsøg skulle herefter komme. Især Daniel Navarro fra Cofidis fik en hul på 35 sekunder til det minimerede felt, hvor flere af de store favoritter stadig sad med tilbage. Dimension Data sad med hele tre ryttere i afslutningen, hvor Omar Fraile var en af dem. Og netop Fraile skulle angribe til sidste og få lukket hullet til Navarro.

 

Duoen løb stille og roligt kør for kræfter hen imod slutningen, og det skulle blive spændende at se, hvilke hurtige folk som havde overlevet stigningen. Med to kilometer igen havde de to i front kun et meget lille forspring, og da Tinkoff-holdet gik i front de sidste 1.5 kilometer, så var deres pinsler slut.

 

Og netop Tinkoff skulle få glæde af det ekstra arbejde. Oscar Gatto havde kæmpet sig med over stigningen, og han kunne tage sejren foran stærke Ben Swift fra Team Sky og Raymond Kreder fra Roompot-Oranje. Ben Swift overtager føring i den samlede stilling på laveste sum af etapeplaceringer. 

SENESTE

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk