Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Gilbert skulle have ageret hjælperytter
12. June 2017 af Mathias Mundbjerg Foto: A.Broadway / ASO

Quick-Step Floors-rytterne var naturligvis glade efter Philippe Gilberts sejr i Tour de Suisse. Men faktisk slog holdets plan fejl, da de kørte for Matteo Trentin.

Klassikerstjernen Philippe Gilbert, der i år vandt Flandern Rundt efter et soloridt af en anden verden, holdt sig akkurat foran Cannondale-Drapacs Patrick Bevin på gårsdagens etape af Tour de Suisse, og belgieren kunne dermed strække armene i vejret som vinder. Oprindeligt var det dog slet ikke meningen, at han skulle være kørt i stilling til sejren.


”Planen var at arbejde for Matteo (Trentin, red.), så jeg fulgte hans bevægelser og hjalp ham op forrest i feltet før afslutningen, men vi kom væk fra hinanden, fordi nogen skubbede til os,” fortæller Gilbert til holdets hjemmeside om den kaotiske afslutning på etapen og fortsætter:


”Heldigvis tog vores hold sejren i dag, og jeg kunne ikke være mere lykkelig. Dette løb er et af de mest prestigefyldte i verden, så at vinde en etape her er virkelig stort. Sejren giver os endnu mere motivation før næste uge, hvor vi håber på at skabe flere gode resultater.”


Forvirringen mod slutningen af etapen var lige ved at koste både Gilbert og Trentin muligheden for sejren.


”Det var meget nervøst derude, fordi feltet lod udbruddet få så stort et forspring. Derefter begyndte de at jagte koncentreret, men forspringet blev ikke mindre. Så det var ingen overraskelse, at der skete nogle styrt, og jeg var endda involveret i ét fem kilometer før den sidste stigning, så jeg var nødt til at yde en stor indsats og køre til grænsen for at nå tilbage til feltet,” siger Gilbert om det dramatiske cykelløb.


Mandagens etape er ikke helt så vanskelig, men den sidste halvanden kilometer stiger en smule, og dermed kan Gilbert igen komme i spil til sejren. Etapen kan følges her fra kl. 15:55.

Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
17.08 2017

Ladies Tour of Norway2WWT 17/08-20/08

Tour de l´Avenir2.NCUP 19/08-26/08

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08