Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

« Forrige|Næste » Foto: Sirotti

Giro d’Italia: Pointtrøjen

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

04.05.2012 kl. 16:49 af Mikael Bay.

Når rytterne i morgen bevæger sig ned at startrampen i Herning, indleder rytterne en række konkurrencer, der er indlagt som en del af Giroen. Udover klassementet skal rytterne nemlig også ud og kæmpe om point til pointtrøjen, der gives til den rytter, der undervejs samlet set har haft de bedste etapeplaceringer.

I Giroen betyder det, modsat Touren, en meget åben konkurrence, hvor en række ryttere med forskellige kompetencer kæmper mod i hinanden. I Touren er det nærmest en ren sprintertrøje, men Giroen har de senere år set en række klassementsryttere kæmpe med om sejren. Det skyldes primært tre faktorer, 1) et ikke-manipulerende pointsystem, 2) flere kuperede etaper og 3) at mange af Giroens sprintere ikke gennemfører løbet alligevel.


Favoritterne
Det er som sagt ikke en konkurrence, der går ud på at definere hvem der har den højeste rene topform. I så fald ville man med det samme kunne give trøjen til Mark Cavendish (Team Sky), der på trods af en lidt tung start på sæsonen, nok skal finde sine ben i løbet af de første etaper. Cavendish går dog med 99 % sikkerhed ud af løbet inden Milano og er derfor ganske irrelevant i denne sammenhæng. Det samme kan også siges om Tyler Farrar (Garmin-Barracuda) selvom det ikke er en helt umulig tanke at amerikaneren vil prøve sig af på nogle af de sidste etaper, hvor Cavendish ikke er til stede.
 

De senere år har det primært været ryttere fra klassementet, der har været med fremme, men ruten i år indeholder ikke så mange bjergetaper som tidligere, derimod er antallet af kuperede mellemetaper steget. Disse etaper kan slutte med både et udbrud, der holder hjem eller en favoritsprint i en formindsket gruppe, hvilket alt sammen vanskeliggør processen med at finde et bud på en vinder.
 

Michele Scarponi (Lampre-ISD) kunne på papiret ligne et godt bud, idet italieneren vil være med helt fremme på bjergeetaperne og på de etaper, hvor afslutningen går lettere opad. Scarponi er en hurtigt rytter uden kapacitet til at sidde med blandt sprinterne i en massespurt og så er det en faktor at Scarponi helhjertet går efter den samlede sejr, så pointtrøjen bliver mere et biprodukt af den indsats.


Joaquin Rodriguez (Katusha) er en vindertype, der altid jagter målstregen og som altid går efter den bedst mulige placering på etaperne. Rodriguez kan få problemer i de højeste bjerge og satser i første omgang på en etapesejr på nogle af de kuperede etaper, men får han først hul på bylden, så er der 5-6 etaper, der ligger rigtig godt til den lille spanier. En rytter der minder meget om Rodriguez er Scarponis holdkammerat Damiano Cunego og det kunne godt blive en af løbets interessante dueller.


En af de sprintere, der må forventes at gennemføre er Daniele Bennati (Radioshack), der endda også har mulighed for at kæmpe med om sekundære point på både kuperede etaper og i tidskørslerne. Karrieren fik nyt liv sidste år, men i år har han ligesom resten af Radioshack haft sine problemer med at ramme sit topniveau.


Andre sprintere der er værd at holde øje med er Matt Goss (GreenEdge), Mark Renshaw (Raboban), Juan José Haedo (Team SaxoBank), Thor Hushovd (BMC), Sacha Modolo (Colnago), men ingen af disse navne slår umiddelbart an som ryttere, der kan hjemtage en pointtrøje i en Grand Tour.
 

Det bliver nok enten et af klassementshåbene eller en sprinter, der vinder trøjen, men et alternativ kunne være en af flere italienske ryttere, der må betegnes som klassikerspecialister og som er dygtige afsluttere i mindre grupper eller når det går en smule opad. Giovanni Visconti (Movistar) har ikke haft den sæson han havde håbet, men nu er han tilbage i vante folder i Italien og han vil nærmest dagligt gå til angreb i sin jagt efter succes.


Filippo Pozzato (Farnese Vini) har omvendt haft et glimrende forår, men modtog en del kritik for sin indsats i Paris-Roubaix, hvor han lignede en rytter, der gav op. Pozzato kan endda tænkes at køre en massespurt eller to og også på den måde skaffe nogle point til trøjen skulle det vise sig nødvendigt.
 

 

LØRDAG

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk