Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

Gorka Izagirre vandt efter hæsblæsende finale

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

13.05.2017 kl. 17:05 af Christian Berg.

Movistar-rytteren tog karrierens største sejr efter en finale med angreb på angreb.

I dag ventede 8. etape i Giro d’Italia, og rytterne skulle ud på 189 kilometer fra Molfetta til Peschici. Etapen var skruet perfekt sammen til en udbrudssejr, og derfor var der stor kamp om pladserne i front. Flere gange blev sammensætningen lavet om hos de forreste, men til slut kunne Gorka Izaguirre tage sejren fra en firemandsgruppe, efter Valerio Conti styrtede på den sidste kilometer.

 

Etapereferat

Høj solskin og 25 grader mødte de 191 ryttere, der stadig var med i løbet, og på en dag, hvor et udbrud havde en god chance, blev der kørt vanvittigt stærkt fra start. Efter en kilometer lykkedes det Valerio Agnoli (Bahrain), FilIppo Pozzato (Wilier) og Julen Amezqueta (Wilier) at komme fri, og efter syv kilometer med et minimalt forspring fik de selskab af Matej Mohoric (UAE) og Gregor Mühlberger (Bora). Udbruddet varede imidlertid blot yderligere én kilometer, og efter ni kilometer var der igen samling.

 

Efter mange angreb kom Jan Barta (Bora) kortvarigt fri, men blandt andre Fernando Gaviria bidrog til jagten, og derfor måtte han efter 11 kilometer alene i front også se sig hentet. Angrebene forsatte i feltet, og efter 35 kilometer var gennemsnitsfarten på hele 55,5 kilometer i timen.

 

Efter knapt 50 kilometer rev 13 mand sig fri feltet, hvor blandt andre Christopher Juul-Jensen (Orica-Scott) var med. En gruppe på tre mand kørte op til de forreste, hvorefter feltet gik i stå. Derfor bestod udbruddet af 16 mand, som foruden danske Juul-Jensen var Jan Barta (Bora-Hansgrohe), Laurent Didier (Trek-Segafredo), Kristian Sbaragli (Dimension Data), Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice), Branislau Samoilau (CCC), Jasper De Buyst (Lotto Soudal), Viacheslav Kuznetsov (Katusha-Alpecin), Roberto Ferrari (UAE Team Emirates), Mirco Maestri (Bardiani-CSF), Vincenzo Albanese (Bardiani-CSF), Iljo Keisse (Quick-Step), Alex Howes (Cannondale-Drapac), Luis Leon Sanchez (Astana), Lukas Postlberger (Bora) og Gregor Muhlberger (Bora).

 

Omgruppering i front

De to Wildcard-hold, Wilier Triestina og Gazprom-RusVelo, var ikke repræsenteret i front, og derfor satte de sig frem og førte kraftigt. Det betød at forspringet faldt til omkring 1.40, hvilket fik Sanchez til at angribe på dagens første stigning. Han rev sig fri fra forfølgerne, hvor flere ryttere blev hentet af feltet, hvorfra nogle ryttere kom op til forfølgergruppen.

 

Omgrupperingen gjorde, at Wilier-Triestina og Gazprom-RusVelo nu var repræsenteret i forfølgergruppen, mens danske Christopher Juul-Jensen var tilbage i feltet. Luis Leon Sanchez blev ved med at holde cirka et minuts afstand til de nu 12 ryttere bagved, men da de 12 på mellemhånd havde to minutter til feltet, ventede spanieren.

 

Derfor var der 13 i front med 65 kilometer til mål. De 13 mand var Giovanni Visconti (Bahrain-Merida), Gregor Mühlberger, Lukas Pöstlberger (Bora-hansgrohe), Davide Villella (Cannondale - Drapac), Branislau Samoilau (CCC Sprandi), Kristian Sbaragli (Dimension Data), Laurent Didier (Trek - Segafredo), Valerio Conti (UAE Team Emirates), Julien Amezqueta (Wilier), Clement Chevrier (AG2R La Mondiale), Gorka Izagirre (Movistar), Luis Leon Sanchez (Astana) og Ivan Rovny (Gazprom - Rusvelo).

 

Ny udskilning hos de forreste

Forspringet begyndte at stige igen, så feltet var over fire minutter efter udbrydergruppen, der have 50 kilometer tilbage. Det var for meget for Quick-Step Floors, der satte Iljo Keiise og Ariel Maximiliano Richeze frem for at føre.

 

På under ti kilometer skar de to minutter af forspringet, og det fik Visconti til at reagere. Han angreb dog uden at komme fri, hvorefter Conti kørte kontra. Visconti fulgte med det samme trop, mens Sanchez, Izagirre og Mühlberger kom op umiddelbart efter. De fem trak hurtigt fra forfølgerne, der ikke kun få samarbejdet i gang.

 

Angreb efter angreb

Med 10 kilometer til mål var afstanden nede på 1.50 mellem feltet og de forreste, mens forfølgergruppen rytter for rytter blev opslugt af feltet. På den næstsidste bakke angreb Conti gang på gang, og det fik konsekvenser for Mühlberger, der blev sat. Izaguirre angreb kontra på Contis mange forceringer, og han fik sammen Visconti hul til deres to følgesvende. På toppen var de fire mand dog samlet igen.

 

Nede i feltet havde Mikel Landa (Team Sky) angrebet, og han opbyggede med det samme et forspring på 20 sekunder. Det fik Movistar, FDJ og Sunweb frem i fronten af feltet. Med fire kilometer til mål lukkede de hullet til Landa, men der stadig var et minut op til de forreste, der nærmede sig målbakken.

 

Da de fire forreste kørte ind på den sidste kilometer, var det med Conti i front. Der ventede en meget teknisk finale op til målet, og feltet nærmede sig. Gennem det første af de tekniske sving styrtede italieneren, hvilket Izaguirre udnyttede til at angribe. Da Luis Leon Sanchez ikke havde kræfterne, og Giovanni Visconti skulle uden om sin styrtede landsmand, kunne Gorka Izaguirre løfte armene og kalde sig vinder af 8. etape. Visconti tog andenpladsen, men Sanchez lige akkurat tog tredjepladsen foran feltet. Bob Jungels beholdt sin førertrøje.

SENESTE

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk