Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

« Forrige|Næste » Foto: Sirotti

Grivko får fuldt udbytte i Frankrig

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

13.02.2016 kl. 18:28 af Christian Kjær.

Den ukrainske rytter tog sejren på dagens etape i La Méditerranéenne efter et flot soloudbrud. Matthieu Ladagnous (FDJ) og Jan Bakelants (AG2) tog sig af henholdsvis anden - og tredjepladsen. Andriy Grivko (Astana) fører nu også løbet.

Efter en utrolig hurtig etape kom Andriy Grivko sammen med en lille gruppe ind på den afsluttende stigningen på denne tredje og sidste etape. Ukraineren var utroligt godt kørende, og han kunne køre fra de andre ryttere i udbruddet. Han tager ikke kun etapesejren, men også føringen i det samlede klassement.

 

På grund af det høje tempo i feltet, så tog det lang tid inden, at dagens udbrud blev dannet. Astana havde taget kontrollen i feltet, da Grivko inden havde sagt, at han havde gode ben. Astana var vågne hele dagen, og da rytterne passerede Cote des Tuilieres havde de sat løbets førende rytter, Arnaud Demare (FDJ), med 1.15 minutter.

 

Da de ankom til den ukategoriserede Col de Maujories-stigning, formåede 16 ryttere at slippe væk. Med 25 kilometer igen havde Cyril Gautier, Mikael Cherel (AG2R), Andrey Zeits, Laurens De Vreese, Grivko (Astana), Matthieu Ladagnous, Ignatas Konovalovas (FDJ), Florian Vachon (Fortuneo-Vital Concept), Guillaume Levarlet (Auber 93), Romain Combaud, Thierry Hupond (Delko Marseille), Nicola Boem (Bardiani), Yoann Barbas (Armee), Barbier (Roubaix) og Yoann Bagot (Cofidis) fået et forspring på 1.20 minutter til feltet.

 

Den forfølgende gruppe gav ikke op, og med 20 kilometer igen havde de reduceret forspringet til 45 sekunder. I den efterfølgende gruppe sad Alexis Vuillermoz, Jan Bakelants (AG2R) og Pierrick Fedrigo (Fortuneo-Vital Concept), som forsøgte at komme op til de forreste. Dog kunne de aldrig rigtig få fat.

 

Andriy Grivko angreb fra bunden af stigningen, imens Ladagnous, Konovalovas og Gautier blev sat. Vuillermoz og Bakelants kørte forbi gruppen, som ukraineren var stukket fra, men de var stadig 20 sekunder efter, da de begyndte på stigningen.

 

De sidste kilometer kørte Grivko i enkeltstartstempo, og den efterfølgende Ladagnous formåede aldrig at få fat. Da der ikke er tidsforskel i La Méditerranéenne har Grivko en 18 sekunders føring til Ladagnous i det samlede klassement. Bakelants er 40 sekunder efter.

 

Det hele kan dog ændre sig på sidste etape i morgen, hvor rytterne skal køre på en rundstrækning i Bordighera. Her er der en 500 meter lang stigning, hvor målet også er på toppen.

 

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SØNDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk