Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

Haimar Zubeldia stopper karrieren

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

17.07.2017 kl. 15:58 af Henriette Brandt.

40 år er en betragtelig alder, når man er professionel cykelrytter, og Haimar Zubeldia har besluttet at stoppe sin 20 år lange karriere ved udgangen af denne måned.

Haimar Zubeldia rundede de 40 år den 1. april i år, og i dag har han offentliggjort, at han stopper karrieren og at Clásica Ciclista San Sebastián, der køres den 29. juli bliver det sidste løb i en 20 år lang karriere som professionel. Og hvad er mere passende en at slutte af med en prestigefuld baskisk klassiker, han kalder ’sit løb’, på en rute der fører rytterne tæt på hans hjem.

 

Han startede sin professionelle karriere som 20 årig på det baskiske hold, Euskaltel-Euskadi, som i mange år og med sine karakteristiske orange trøjer var et fast islæt i alle de store løb og kørte her de næste 11 år, inden han i 2009 kom til Astana. Året efter skrev han kontrakt med RadioShack, som også er forgængeren for hans nuværende hold, Trek-Segafredo, hvor det altså er blevet til otte sæsoner.

 

"Efter så mange kilometer og pedaltråd er tiden kommet til at annoncere, at jeg tager afsked med cykelsporten i Clásica San Sebastián. Det har været tyve år med få ord og mange følelser. Jeg har været meget glad og tilfreds, men nu glæder jeg mig til at åbne en ny dør til andre drømme", lyder det fra den normalt ret fåmælte spanier.

 

At cyklingen har været hans liv og passion er der da heller ingen tvivl om. Heller ikke, at det har været en eventyrlig rejse med de allerstørste ryttere igennem de sidste to årtier.

 

"Som tyveårig fik jeg en udstrakt hånd fra Euskadi-holdet, og fuld af drømme kom jeg ind i den professionelle cykelsport, i et felt med Pantani, Zülle, Olano og Jalabert. Det har været tyve år med magiske øjeblikke med blandt andet Ulrich, Basso, Armstrong og Beloki".

 

"Og nu, tyve år senere, sætter jeg mit sidste rygnummer på i feltet med Froome og Contador. Det har været et privilegium at dele min passion og profession ved siden af disse store ryttere".

 

"Euskaltel, Astana og Trek har været min familie, og de har givet mig lov til at gennemleve de mest uforglemmelige oplevelser. Alt det føler jeg, sammen med dyb affektion, for denne sport, i hvert et sving og hvert et hjørne" lyder det fra Zubeldia om de mange år på landevejen.

 

Igennem årene har han været en skattet og højt værdsat hjælper for holdets kaptajner ikke mindst i de tre Grand Tours. Han kører i øjeblikket sit 16. Tour de France, et løb hvor han desuden selv er sluttet i top-ti fem gange.

 

"Det har været en stor fornøjelse at arbejde sammen med Haimar. Han er en stille, intelligent og hårdtarbejdende mand, som altid har været meget loyal overfor sit hold. Han har været meget konsistent i sine resultater og det over en periode på tyve år", siger Trek-Segafredos team manager Luca Guercilena

 

"Han har måske ikke vundet så meget igennem sin karriere, men han var der altid, professionel på alle måder. Han har mange gange været den klippe, holdet kunne bygges på, en man kunne være sikker på så at sige. Nu venter der et helt nyt liv efter tyve sæsoner som professionel, og vi ønsker ham alt det bedste".

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk