Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Dorte Adelfred

Højintens spurt afgjorde U23-DM: Carbel dansk mester

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

14.05.2017 kl. 15:29 af Benjamin Lillelund.

I en spurt sejrede Michael Carbel og sikrede Team Veloconcept den anden U23-DM-titel på to dage.

187 kilometer i og omkring Ørbæk på Østfyn var, hvad der ventede for de startende ryttere til dagens U23-DM i linjeløb. På forhånd var der store forventninger til blandt andre Michael Carbel (Team Veloconcept), Casper Pedersen (Team Giant-Castelli), Jonas Gregaard (Riwal Platform) og Rasmus Bøgh Wallin (coloQuick-CULT).

 

Et udbrud var lige ved at snyde feltet, men det hele blev samlet til sidst, og så var Michael Carbel hurtigste mand foran Andreas Stokbro (Riwal Platform) og Casper Pedersen.

 

Løbsreferat:
Helt som forventet var det en hurtig og hektisk start på løbet, hvilket førte til, at flere ryttere efter bare få kilometer måtte lade livet. Til gengæld blev der også åbnet op den anden vej, hvilket resulterede i et udbrud for Marcus Bønlykke (Christina Jewelry-Kuma), Mads Olander Hjort (BHS-Almeborg Bornholm) og Mikkel Beck Olsen (AURA). 

 

Senere angreb Christoffer Lisson (BHS-Almeborg Bornholm) og fik skabt et hul til feltet, men han havde over et minut op til frontgruppen, som havde tre minutter ned til feltet. Det varede dog ikke længe, førend Lisson og Mads Østergaard (Herning U23) havde fået tilslutning, og det nu var en femmandsgruppe, som førte løbet an.

 

I feltet blev der kørt ekstremt hurtigt, og der forårsagede en stor splittelse, som blandt andet gjorde, at flere smågrupper kom afsted, men feltet fik kørt samtlige grupper ind igen. Dermed var status efter tredje omgang på ruten, at frontgruppen på fem mand havde lige over to minutter til et meget kraftigt decimeret felt.

 

Indianerløb for alle pengene
Ti kilometer senere passerede feltet målstregen endnu en gang og gik ud på fjerde omgang, lige som forhåndsfavoritten Michael Carbel fik defekt på et yderst kritisk tidspunkt, hvor der blev kørt enormt stærkt. Carbel blev dog reddet af gongongen og kom op til feltet, som nu var under to minutter efter udbruddet.

 

Derefter fulgte lidt stilstand, men det varede ikke længe, før Niklas Eg (Team Veloconcept), Tobias Mørch Kongsted (Riwal Platform), Rasmus Bøgh Wallin (coloQuick-CULT) og Marius Therkildsen (Team Giant-Castelli) så muligheden for at gå i et fremstød.

 

Feltet kørte meget i ryk, og det tillod de forreste udbrydere at øge til fire minutter, mens de fire forfølgere lå cirka midt i mellem de to grupper. At Bøgh Wallin sad med i forfølgergruppen gjorde, at flere kontinentalhold satte sig frem og skabte en eksklusiv gruppe fra feltet, som jagtede de to udbrydergrupper.

 

Afgørende fase i løbet
Feltet var også nødsaget til at skrue farten i vejret, for med kun 60 kilometer til mål var det forreste udbruds forspring på hele fem minutter, mens forfølgerne havde tre minutter op i fronten. Feltet blev da også splittet til atomer, og derfor måtte de fire forfølgere lade livet.

 

Status på sjette omgang var, at 24 mand lå sammen i favoritgruppen lige under fire minutter efter Lisson, Olander Hjort, Bønlykke, Beck Olsen og Østergaard. De 24 mand var Andreas Hyldgaard, Kasper Asgreen, Mads Rahbek, Michael Carbel, Nicolaj Moltke Steen, Niklas Eg, Niklas Larsen (alle Team Veloconcept), Andreas Stokbro, Jonas Gregaard, Tobias Mørch Kongsted (alle Riwal Platform), Anders Hardahl, Jesper Schultz, Louis Bendixen, Mathias Krigbaum, Jonas Vingegaard, Rasmus Bøgh Wallin (alle coloQuick-CULT), Casper Pedersen, Frederik Rodenberg, Jakob Egholm, Mathias Norsgaard, Thomas Edemann (alle Team Giant-Castelli), Alexander Salby (BHS-Almeborg Bornholm), Mikkel Honoré (Lotto Soudal U23), Adam Toftemark (Team Georg Berg).

 

Efter seks store omgange ventede fire små omgange på otte kilometer, det vil sige 32 resterende kilometer, og her gik udbruddet ind med tre minutter til det 24 mand store felt. Derfor var det bydende nødvendigt for feltet at holde kæden stram, og det skete også under Team Veloconcepts dirigentstok.

 

Det holdt dog hårdt med at hente udbryderne, men kontinuerligt blev forspringet mindre og mindre. Ud på sidste omgang var der 50 sekunder imellem de to grupper, så udbryderne kunne øjne chancen for at holde til mål, men det så ud til at blive en yderst tæt affære.

 

I favoritgruppen faldt flere og flere ryttere fra efter at have opbrugt sig selv, og fremme måtte Mads Olander Hjort og Marcus Bønlykke give slip. Der var kun ti sekunder med tre kilometer tilbage, så det så ud til at blive en spurt blandt favoritterne.

 

Christoffer Lisson, Mads Østergaard og Mikkel Beck Olsen blev da også hentet bare 800 meter fra stregen. Dermed skulle der altså spurtes om sejren, og her var blev det til en ganske overbevisende sejr til en jubelbrølende Michael Carbel foran Andreas Stokbro og Casper Pedersen.

 

SENESTE

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk