Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

EKSKLUSIVT

« Forrige|Næste »

Holdejer før hæsblæsende sæsondebut: Pigerne er skarpe

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

24.02.2016 kl. 16:35 af Jonas Krügermejer Nygaard.

Alt er som det skal være før BMS BIRN's sæsondebut på lørdag, hvor holdejer Bo Handberg opfordrer sine ryttere til at gribe chancen med fare for at fejle.

Danmarks bedste kvindehold sæsondebuterer på lørdag, når verdenseliten stimler sammen i Belgien for, ligesom herrerne, at tage hul på klassikersæsonen med det traditionsrige Het Nieuwsblad.

 

Det bliver den første - store - test for Team BMS BIRN, siden de i vinters tog et stort spring op ad rangstigen og fik UCI-status, men holdets ejer er grundlæggende optimistisk forud for det hårde møde med de belgiske brosten.

 

”Pigerne er skarpe i år. De er alle sammen foran, hvor de var på samme tidspunkt sidste år, og det er jo godt at vide, men det bliver selvfølgelig spændende at komme i gang.”

 

”Det er lidt noget andet med de her forårsklassikere, for du kan godt sidde og være i super god form, men er du uheldig på et tidspunkt, så er du væk. Det er så hektisk. Der er ingen second chance,” siger Bo Handberg.

 

Blandt andet derfor gør han en del ud af, at de unge BMS-piger ikke skal føle sig for presset.

 

”Jeg er egentlig fuldstændig ligeglad med, om der er en, som bliver læsset efter 60 kilometer. Er du uheldig at blive ramt i noget sidevind, et styrt eller lignende, så er det, som det er. Mere pres er der heller ikke på dem. Det er ikke sådan, at vi går ud og forventer af dem, at de kører en top 10 hjem. Det er fuldstændig urealistisk.”

 

”De skal ud og have en god oplevelse og sidde med så lang tid, de kan. De bedste skal gerne sidde med fronten hjem, og så må vi se, hvor langt det rækker,” siger holdejeren.

 

”Grib chancen!”

Hvem der præcist er de bedste bud på gode BMS-placeringer skal være usagt.

 

Midtjyderne, der hen over vinteren er blevet forstærket med Cecilie Uttrup Ludwig og Christina Siggaard, som begge er med i holdbussen til Belgien, har mange tangenter at spille på, og de vil alle komme i spil på lørdag, såvel som i resten af sæsonen.

 

”Mange af rytterne vil få frie roller, særligt her i de første løb, og så handler det om at prøve at køre med, når der kommer ryk. At turde satse hele butikken og ikke bare køre passivt hele vejen igennem. Har du din chance, så grib den!” lyder budskabet fra Bo Handberg, der foruden Uttrup Ludwig og Siggaard også kan notere sig rutinerede Camilla Møllebro og stortalentet Pernille Mathiesen på holdkortet.

 

I det hele taget har BMS BIRN brugt meget tid hen over vinteren på at definere det mantra, holdet skal køre efter i 2016-sæsonen.

 

”Alle pigerne har hver deres individuelle mål, men det primære mål er altid teamet. Så vi kører for den, der har den bedste position. Til gengæld forventer vi så også fuld loyalitet, hvis de får en opgave. Men når det er som i Het Nieuwsblad, hvor det bliver lidt mere løst, så handler det om at bringe sig selv i den gode position,” afslutter holdejeren.

 

BMS-pigerne skal på søndag, dagen efter Het Nieuwsblad, køre Omloop van het Hageland.

 

BMS BIRNs trup til Omloop Het Nieuwsblad og Omloop van het Hageland:

Camilla Møllebro

Pernille Mathiesen

Cecilie Uttrup Ludwig

Christina Siggaard

Tine Rasch

Marie Vilmann

 

SENESTE

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk