Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Hvem skal vi holde øje med i 2016?

Hvem skal vi holde øje med i 2016?

01. januar 2016 13:47Foto: Feltet.dk

Mens vi sidder og venter på nytårstorsken, kigger Feltet.dk frem mod 2016. Hvilke ryttere springer i øjnene som dem, vi virkelig skal have en finger ud for på resultatlisterne? Antallet af talenter er nærmest ubegribeligt, så jeg beder dig på forhånd, kære læser: Bær over med længden.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Talenterne står virkelig i kø i 2016, og der er næsten ikke plads til alle de ryttere, som kunne tænkes at stå på tærsklen til en stor karriere. På denne liste gennemgår vi ryttere, som - efter denne skribents mening - står på spring til noget rigtig spændende i den kommende sæson på den professionelle scene.

 

Vi starter med otte ryttere, som vi særligt tror på, og denne gang er det mest de nyprofessionelle, vi kaster et blik på. Herefter går vi kort igennem nogle af de andre - mange! - nye på scenen og slutter med at nævne de mere garvede typer, som enten skal følge op på succes eller hævne sig efter en ærgerlig sæson.

 

Vi vil også meget gerne høre dine bud på ryttere, vi skal holde øje med, under artiklen.

 

Læs også
Bora nærmer sig Visma-profil

 

Fernando Gaviria (Etixx-QuickStep)

Den nyprofessionelle rytter med de absolut største forventninger på sine skuldre er Fernando Gaviria. Colombianeren har i flere år givet eksempler på sine evner på den ovale scene, og sidste år viste han også, at han kan være med på landevejen, da hun hentede sporadiske sejre og gode placeringer i Tour de l’Avenir. Han var endda med det felt hjem, som skulle køre om sølvmedaljen til U23 VM. Alligevel var der ingen, der havde set komme, at han skulle slå Mark Cavendish to gange i årets første cykelløb, Tour de San Luis. Etixx-QuickStep så hurtigt lyset og sikrede sig en kontrakt med den 21-årige sprinter, som i sin stagiaire-tid i efteråret hentede to sejre, inklusiv en etape i Tour of Britain foran sæsonens mest succesfulde sprinter, André Greipel. I 2016 kan han ikke gemme sig, og folket forventer sejre fra start, når han igen indleder sæsonen i Argentina. Kan colombianeren følge op på en utrolig 2015-sæson? Har vi at gøre med en ny supersprinter? Vi kan kun glæde os til massespurterne næste sæson.

 

Fernando Gaviria.

 

Silvio Herklotz (Bora-Argon 18)

Tyskerne har ventet på ham i årevis, og her er han så. Manden, der endelig skal få Tyskland tilbage på scenen, når det kommer til de store etapeløb. Silvio Herklotz har etableret sig som et af sportens største talenter, og selvom årets resultatliste måske ikke imponerer synderligt, så skal man ikke lade sig snyde. Team Stölting har været gode til at få pladser til en masse cykelløb, hvor de kan køre mod professionelle kontinentalhold, og den 21-årige tysker har således fået masser af hård løbstræning og samtidig været med fremme i U23-løb som Liège-Bastogne-Liège, hvor han blev nummer to. Han får en plads på et stærkt tysk hold med smag for talentudvikling, hvor han kan vokse stille og roligt og få masser af løbsstarter på mellemniveauet, så han kan udvikle sig, inden han bliver kastet for WorldTour-løverne. Han ligner en ny Andy Schleck. På den gode måde altså.

 

Miguel Ángel López (Astana)

I 2014 vandt Miguel Ángel López Tour de l’Avenir, men det var ikke forventet, at colombianeren efter en slem skade i starten af 2015 ville vise et niveau denne sæson, som kunne hamle op med nogle af verdens bedste cykelryttere. Det skulle imidlertid vise sig, at han sagtens kunne være med. Astana-rytteren gav en smagsprøve på det i Tour of Turkey, hvor han hentede en andenplads på den ene bjergetape. I Schweiz Rundt imponerede han igen med en samlet syvendeplads, men det var i august, at han for alvor trådte ind på scenen. I Vuelta a Burgos vandt han 4. etape og kørte sig selv i førertrøjen, inden han endte løbet som nummer fire. Han er kun 21 år, og hans klatreegenskaber vidner om et talent, der rækker meget, meget langt. Hvor langt? Det må 2016 give os nogle svar på.

 

Miguel Ángel López. Foto: Sirotti

 

Guillaume Martin (Wanty-Groupe Gobert)

Vinder man Liège-Bastogne-Liège for U23-ryttere, så anses man for at være et stort talent, og forventninger dumper automatisk ned på ens skuldre. Således også for Guillaume Martin, der i 2016 indleder sin professionelle færd hos Wanty-Groupe Gobert. Han fik en stagiaire-kontrakt med FDJ i 2014, men WorldTour-holdet har åbenbart ikke fundet ham klar nok, så derfor går han for en franskmand den utraditionelle vej gennem et belgisk professionelt kontinentalhold, der har for vane at fokusere på brosten. Han er 22 år, og det ligner et godt skifte for franskmanden, som kan finde sig til rette i to år på det professionelle niveau, inden han skifter til WorldTouren. Er han klar til det? Fysisk, ja; mentalt, måske.

 

Lennard Kämna (Stölting Service Group)

Den 19-årige tysker er strøget op gennem rækkerne, og talentet virker ustoppeligt. Lennard Kämna hamrede ind på scenen med sit juniorverdensmesterskab i enkeltstart for et år siden, og som førsteårs U23-rytter tog han en bronzemedalje til VM i enkeltstart og en tiendeplads i linjeløbet. Det var samtidig kulminationen på mange flotte resultater hele året i hans første seniorsæson, som blandt andet gav ham et tysk U23-mesterskab i enkeltstart. Særligt imponerende er også hans etapesejr på 4. etape af Giro Ciclistico della Valle d’Aosta Mont Blanc, hvor han kørte i mål et minut foran nummer to. På Stölting Service Group kan han forvente stor støtte, og de har gjort et godt stykke arbejde med ham i år, så man kan tillade sig at forvente endnu et skridt op for den tyske tonser.

 

Lennard Kämna. Foto: Sirotti

 

Gianni Moscon (Team Sky)

En anden rytter med enorme forventninger på sine skuldre er Gianni Moscon. Italieneren er ikke bare en formidabel klatrer, han kan mere end det, og ni top fem-placeringer gennem sæsonen på prologer, bjergetaper og i brostensbelagte klassikere vidner om en meget interessant alsidighed i stil med Alejandro Valverde. Meget kan ændre sig, når rytterne begynder at specialisere sig i seniorrækkerne, men man kan tillade sig at håbe på, at han bliver en klassementsrytter, der kan det hele. Skiftet til Team Sky er lidt uortodokst, og vi har før set talenter få problemer med at blive andet end fantastiske hjælpere på det britiske hold. Hvordan har de tænkt sig at pleje det italienske talent? Vi må håbe, at han og de ved, hvad de laver.

 

Tiesj Benoot (Lotto Soudal)

21-årige Tiesj Benoot stod for en af 2015s mest imponerede præstationer, da han overraskede alt og alle ved at debutere i Flandern Rundt med en femteplads, og det var absolut ikke en enlig svale med andre flotte præstationer og placeringer i en række endagsløb såsom GP Montréal og Paris-Tours ved siden af en meget overbevisende andenplads i Belgium Tour bag Greg Van Avermaet. Alt i alt sæsonens næstbedste neopro-sæson, og det er dybt imponerende, at det er i Flandern Rundt, at han imponerer fra start - et løb, som normalt kræver noget mere erfaring for at kunne brillere i. Det er umuligt ikke allerede i 2016 at have endnu højere forventninger til Lotto Soudal-rytteren, som ligner den næste store belgiske klassikerstjerne. Hvorvidt det er i kuperede eller brostensbelagte endagsløb lader til at være helt op til ham selv.

 

Søren Kragh Andersen. Foto: Sirotti

 

Danskerne

Søren Kragh Andersen (Giant-Alpecin) og Asbjørn Kragh Andersen (Delko Marseille Provence KTM) er de danske nyprofessionelle i 2016, og vi er alle meget spændte på, hvad det danske brødrepar kan præstere. Der er nok størst forventninger til Søren, for han var en af de mest lovende U23-ryttere i hele 2015, men WorldTouren er hård at starte på, hvorimod det professionelle kontinentalniveau kan give bedre muligheder for Asbjørn. På Stölting Service Group er det særligt landets tredje nyprofessionelle rytter, Alexander Kamp, der bliver spændende at følge udviklingen på, samt Rasmus Guldhammer, som skal følge op på en rigtig god 2015-sæson. De resterende danskere er spredt som aldrig før med Christopher Juul-Jensen på ORICA-GreenEDGE, Matti Breschel på Cannondale Pro Cycling, Michael Mørkøv på Katusha, Chris Anker Sørensen på Fortuneo-Vital Concept og Michael Valgren og Jesper Hansen som de eneste tilbageværende danskere på Tinkoff Team. Næsten alle ligner de ryttere med bedre personlige muligheder end nogensinde før, og så har vi ikke engang nævnt Magnus Cort (ORICA-GreenEDGE) og Jakob Fuglsang (Astana) og de i alt syv andre danskere på ONE Pro Cycling og Stölting Service Group. Og så sidder der en U23-verdensmester og venter i kulissen til 2017.

 

U23-verdensmester Mads Würtz Schmidt tager et år mere på kontinentalniveau, inden han bliver professionel. Foto: Sirotti

 

Nyprofessionelle buffere

Antallet af lysende stjerner på himlen er helt enormt, og det er umuligt at nå dem alle igennem, men vi vil alligevel grave en del frem - nogle vil endda sige for mange.

 

Australierne buldrer fortsat frem på scenen, og den seneste fronttrio hedder Alexander Edmondson, Jack Haig og Robert Power (alle ORICA-GreenEDGE). Førstnævnte er en klassisk banetonser, der har potentiale i klassikerne - og udfordrer Rasmus Quaade i flotteste overskæg -, mens de to andre er rendyrkede etapeløbstalenter, og begge har vist enormt potentiale. Cykelverdenen har uanede forventninger til særligt Robert Power, men han har desværre måttet sætte karrieren på hold på grund af knoglemarvsødemer, så de to andre må holde fanen højt foreløbigt.

 

Briterne stormer også frem. På Team Sky er Alex Peters den nyeste brite, og selvom han ser stærk ud og imponerede i et par hårdt kørte etapeløb, får han nok lidt vokseværk i sit første år. Tao Geoghegan Hart (Axeon Hagens Berman), Owain Doull og Scott Davies (Team Wiggins) holder sig alle mindst et år mere på kontinentalniveaiu, men de alsidige talenter er ikke til at tage fejl af, og de må nødvendigvis allerede være jaget vildt af WorldTour-holdene i kulissen.

 

Læs også
Stjerner hylder danskere og nordmænd

 

Cannondale Pro Cycling har sikret sig tre talenter fra hver sit land - Patrick Bevin (New Zealand), Tom Skujins (Letland) og Ryan Mullen (Irland). Førstnævnte er svær at vurdere, da han kun har kørt mindre etapeløb i 2015, hvor han til gengæld har gjort det rigtig godt. Skujins har haft en stabil sæson i de amerikanske etapeløb og tyder til at blive en god hjælperytter for Rigoberto Uran, Pierre Rolland og Andrew Talansky. Modsat er Ruan Mullen et talent, der kan forventes at blive til noget rigtig stort, og selvom han skuffede til U23 VM, er forventningerne ganske høje allerede i 2016.

 

Nordmændene fortsætter med at spytte talenter ud. Odd Christian Eiking, Daniel Hoelgaard (begge FDJ), Sindre Skjøstad Lunke (Team Giant-Alpecin) og Fredrik Strand Galta (Delko Marseille Provence KTM) får alle deres første professionelle sæson i 2016. Forventninger er klart størst på førstnævntes skuldre, og nordmændene har slikket sig om munden i årevis ved tanken om, hvad han kan præstere på den store scene.

 

Værd at nævne er også Sam Oomen (Team Giant-Alpecin), Laurens De Plus (Etixx-QuickStep), Jérémy Maison (FDJ) og Floris Gerts (BMC Racing Team).

 

Garvede buffere

Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) ligner kronprinsen, som bliver den næste i rækken af franske udbrudskonger, og allerede i sin anden professionelle sæson hentede han sin første Grand Tour-etapesejr. Stefan Küng (BMC Racing Team) gav løfter om store ting i sin første professionelle sæson, og det tegner til en ny schweizisk tempospecialist. Og så skal Caleb Ewan (ORICA-GreenEDGE) fortsætte sin fantastiske udvikling - selvfølgelig uden at spolere chancerne for Magnus Cort.

 

Alexis Gougeard. Foto: Unipublic

 

Britiske Hugh Carthy har valgt en højst utraditionel vej gennem Caja Rural-Seguros RGA, men han ser meget interessant ud og har i hvert fald fået vildt mange løbskilometer i benene i 2015, blandt andet med en samlet niendeplads i USA Pro Challenge til følge. Hans holdkammerat Jaime Roson bør man i øvrigt også holde et vågent øje med.

 

Den belgiske duo Jelle Wallays (Lotto Soudal) og Edward Theuns (Trek-Segafredo), der var holdkammerater i 2015, har været flot kørende og viser stabil fremgang i de hårde klassikere. Begge er bud på arvtagere, når kaptajnerne på deres hold træder tilbage. Theuns’ nye holdkammerat Fabio Felline har endelig fundet det talent frem, vi vidste, han havde, og hans utroligt alsidige evner må nødvendigvis give et stort klassikerresultat i 2016.

 

Man må forvente, at Julian Alaphilippe (Etixx-QuickStep) kører videre på den udvikling, han gennemgik i 2015, hvor han eksploderede ud på scenen i Ardenner-klassikerne, og fortsætter han, vinder han alle tre inden for få år. Wilco Kelderman (Lotto NL-Jumbo) har stået som talent i årevis, og nu er det tid til, at han bryder ud - jeg kan mærke, det bliver i 2016. Og så bliver det også i 2016, at Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) endelig vinder den helt store klassiker, han har ventet på så længe.


Hvem ser du frem til at blive imponeret af i 2016? Kom med dit bud i kommentarfeltet under artiklen.

DEL
INFO
Kommentar
Nyheder
Miguel Angel Lopez
Nyheder Profil Resultater Statistik
Søren Kragh Andersen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Asbjørn Kragh Andersen
Nyheder Profil Resultater Statistik
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?