Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Italiensk sprinter glad for sejr i kaotisk spurt
26. March 2016 af Tobias Munck SørensenFoto: Sirotti

Den afsluttende kilometer af dagens etape i Catalonien Rundt var meget forvirrende, da det endte med, at udbruddet, som først blev hentet sent, nærmest kørte lead out for sprinterne, hvor Davide Cimolai viste sig som den hurtigste.

Lampre-Merida havde indtil i dag ikke hentet en eneste sejr i sæsonen, men det kedelige faktum fik Davide Cimolai gjort til skamme, da han sejrede på dagens sjette etape af Catalonien Rundt efter en meget anderledes spurt.

 

Fire udbrydere havde heldet til at holde feltet stangen til dybt inde på den sidste kilometer, hvor de begyndte at angribe hinanden. Af den grund kørte de fuld gas langt ude fra - også selvom sprinterne havde fået lukket hullet, hvorfor de kunne lukrere på ”lead outen” fra udbryderne. Cimolai placerede sig på den bageste af udbrydernes hjul, og med 200 meter til mål lancerede han sin spurt og tog etapesejren i sikker stil.

 

”Jeg er meget glad for på bedste vis at kunne fuldføre det arbejde, som holdet leverede. Ærligt talt troede jeg, at frontgruppen ville holde til mål, og det var en meget speciel sidste kilometer, fordi udbryderne blev foran feltet,” lyder det fra Cimolai efter etapen.

 

Kampen mellem felt og udbrydere var yderst nervepirrende dagen igennem, men til sidst trak feltet altså det længste strå. Og det kan Lampre-Merida tage en stor del af æren for, da de agerede primus motor i jagten på størstedelen af etapen. Det havde Cimolai heller ikke glemt.

 

”Jeg takker holdet for at have trukket feltet hele dagen og banet vejen for denne sejr. Dagens sejr får dobbelt betydning, når man tænker på, at det var holdets første i sæsonen,” fortæller han afslutningsvist.

 

I morgen køres syvende og sidste etape i Catalonien Rundt på en rundstrækning i Barcelona. Her er Cimolai ikke uden chancer, men etapen bliver nok endnu sværere at kontrollere, end det var tilfældet i dag.

Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017