Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

Ivan Basso vil kæmpe til det sidste

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

04.05.2012 kl. 22:45 af Henriette Brandt.

I morgen går det løs med prologen i årets Giro d’Italia, og blandt udfordrerne til sejren er Ivan Basso, som indrømmer, at hans forberedelser ikke har været de bedste.

 

I forvejen er enkeltstart ikke Ivan Bassos spidskompetence, men forud for morgendagens 8,7 kilometer lange prolog erklærer han, at man ikke skal forvente det helt store fra ham før meget senere i løbet. Hans start på sæsonen har været plaget af styrt i blandt andet Paris-Nice og Volta a Catalunya. Motivationen fejler dog ikke noget.

 

”Jeg har haft en besværlig optakt til Giroen, nok den værste siden jeg blev professionel, men jeg er her, og det er fordi jeg tror på, at jeg kan kæmpe med om sejren,” siger den italienske Liquigas-Cannondale kaptajn.

 

”April var afgørende, fordi det lykkedes mig at indhente det tabte, og jeg mærkede den fornemmelse, der giver moral. Jeg ville sevlfølgelig have foretrukket ikke at have haft nogle problemer, men jeg er ikke den type, der lader sig slå ud. Jeg vil meget gerne køre, og det driver mig fremad, ligesom tilliden fra dem omkring mig,” forklarer han og peger blandt andet på sine holdkammerater.

 

”De er meget motiverede og opsatte på at jagte drømmen om endnu en maglia rosa. Der er dog kun en, der kan bære den, men ingen kommer nogen steder uden sit hold.”

 

Ifølge Ivan Basso er der dog adskillige kandidater til sejren blandt konkurrenterne.

 

”Det bliver en meget åben Giro på grund af den hårde og udfordrende rute og også på grund af dem, jeg er oppe imod. Der er ikke en enkelt rytter, der skiller sig ud fra de andre, men masser af enestående ryttere, som alle har deres egne forcer. Scarponi, Kreuziger, Schleck, Cunego, Rodriguez, Gadret… Det bliver et vanskeligt løb hver eneste dag.”

 

Blandt udfordringerne er der ifølge den italienske rytter både det danske vejr og de italienske stigninger.

 

”Vi må være på vagt overfor vejret og vinden i Danmark, og alle etaperne i Italien har overraskelser i vente. Den tredje uge, som har de mest krævende stigninger, vil være dem, der afgør vinderen. Erfaringen har lært mig, at man aldrig kan udpege en enkelt dag i et stort etapeløb. Der vil være 21 etape med ren koncentration,” forklarer han og tilføjer, at han håber at komme til sit foretrukne terræn i bjergene uden uheld.

 

”Jeg føler mig ikke som den største favorit. Jeg ved bare, at jeg er totalt motiveret for at kæmpe for den rosa førertrøje. Jeg har arbejdet hårdt henover vinteren og overvundet mange vanskeligheder. Jeg vil fortsætte med at kæmpe til sidste sveddråbe for at vinde dette løb.”

SENESTE

Vis valgte

SØNDAG

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk