Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: RadioShack-Nissan

Fantastiske Fuglsang triumferede i Østrig

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

04.07.2012 kl. 15:07 af Simon Knudstrup.

Efter en intet mindre end imponerende præstation, og en god taktik fra RadioShack-Nissan holdets side, vandt en fantastisk velkørende Jakob Fuglsang dagens etape i Østrig Rundt og kørte sig ligeledes i gult.

Jakob Fuglsang fortalte før Østrig Rundt til Feltet.dk, at han var topmotiveret for at lave et godt resultat og at han ikke havde problemer med at sætte sig op, selvom han ikke kom med til Tour de France og sidenhen også fik beskeden om, at han ikke får lov at køre flere WorldTour-løb i denne sæson for RadioShack-Nissan. Og Fuglsang – han talte i den grad sandt, for han leverede en fremragende præstation på dagens etape i løbet og tog både etapesejr, førertrøje og bjergtrøje.

 

Fjerde etape blev kørt fra Lienz til Alpendorf over 141 kilometer. En meget hård etape, specielt på første del af etapen. Det gik op straks fra start på en anden kategori stigning inden det gik lidt ned og så en smule op indtil rytterne nåede det kendte bjerg, Grossglockner, et bjerg udenfor kategori, efter 30 kilometer, hvor rytterne kom op i 2504 meters højde.

 

Derefter ventede en kort nedkørsel inden det gik op igen på en anden kategori stigning. Herefter, efter 54,6 kilometer, ventede så en lang nedkørsel og et efterfølgende fladt stykke. Den sidste kategorisede stigning, en anden kategori, Dientner Sattel, med top cirka 30 kilometer fra mål. Igen gik det så ned ad efterfølgende inden det fladede ud de sidste ti kilometer. Men en lille benbrækker ventede dog til sidst, da det sted de sidste par kilometer op mod mål.

 

RadioShack-Nissan holdet havde en meget offensiv strategi, hvor de angreb og angreb. Det endte med, at Jakob Fuglsang kom væk og kom til at sidde ude i front sammen med Leopold König fra Team NetApp. Forude for dagens etape lå danskeren på en 15. plads i løbet, 1 minut og 51 sekunder efter den førende rytter, Danilo Di Luca.

 

Forspringet nåede efterhånden op på så meget, at Fuglsang kom virtuelt i den gule førertrøje, hvorfor Di Lucas mandskab, Acqua & Sapone, satte sig frem. På det store bjerg var alt dog splittet så meget, at holdene ikke havde så mange hjælperyttere tilbage, hvilket var på grund af RadioShack-Nissans taktik med at gøre det hårdt fra start.

 

Acqua & Sapone gjorde hvad de kunne i feltet, men løb tør for folk. Danilo Di Luca måtte relativt tidligt på etapen selv frem og hjælpe, men forspringet holdt sig på omkring de tre minutter. Sammen kom Fuglsang og König forrest hen til den sidste kategorisede stigning, hvor de fulgtes op. Men pludselig gik König fuldstændig kold og blev regulært sat fra danskerens hjul. Bagved forsøgte blandt andre Robert Vrecer at angribe, men uden held.

 

RadioShack-Nissans enlige dansker fortsatte alene i front ind mod mål op ad den sidste lille stigning. Alene kom til han målstregen, hvor han kunne hæve armene og fejre en flot triumf efter en fremragende præstation og mange kilometer i front. Dermed fik Fuglsang bevist, at formen, som han også selv har sagt, er rigtig god, og også var til at køre Tour de France. Leopold König kørte ind på andenpladsen.

 

Jakob Fuglsang har med dagens præstation også kørt sig i den gule førertrøje, samt i bjergtrøjen. Der resterer fire etaper af årets Østrig Rundt. Danskeren har 1 minut og 12 sekunders forspring ned til Danilo Di Luca på andenpladsen. Dermed ser det godt ud i forhold til samlet sejr, men der venter flere svære etaper, allerede i morgen, hvor de sidste tre kilometer er meget stejle.
 

Resultat af 4. etape

1 Jakob Fuglsang - RadioShack-Nissan 3.52.37

2 Leopold Konig - Team NetApp 1.14

3 Robert Vrecer - Team Vorarlberg 2.35

4 Petr Ignatenko - Katusha Team 2.47

5 Marcel Wyss - Team NetApp

6 Danilo Di Luca - Acqua & Sapone

7 Steve Morabito - BMC Racing Team

8 Yannick Eijssen - BMC Racing Team

9 David Arroyo Duran - Movistar Team 2.51

10 Rubens Bertogliati - Team Type 1 - Sanofi

 

Samlet stilling efter 4. etape

1 Jakob Fuglsang - RadioShack-Nissan 15.09.02

2 Danilo Di Luca - Acqua & Sapone 1.12

3 Steve Morabito - BMC Racing Team 1.21

4 Robert Vrecer - Team Vorarlberg 1.28

5 Thomas Rohregger - RadioShack-Nissan 1.31

6 Petr Ignatenko - Katusha Team 1.43

7 Alexsandr Dyachenko - Astana Pro Team 2.02

8 Sergio Pardilla Bellon - Movistar Team 2.08

9 Angelo Pagani - Colnago - CSF Inox 2.24

10 Marcel Wyss - Team NetApp 2.39

SENESTE

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk