Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Worre har ro i sjælen og et stærkt felt i lommen

Worre har ro i sjælen og et stærkt felt i lommen

08. marts 2016 14:18Foto: Mads Hansen

PostNord Danmark Rundts løbsdirektør, Jesper Worre, var en glad mand, da Feltet.dk efter dagens pressemøde fik fat i ham til en snak om det, der skal ske den 27. til 31. juli 2016. Holdene er næsten på plads, og han er særdeles tilfreds med de ryttere, der allerede er aftaler med.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Ruten til PostNord Danmark Rundt 2016 blev i dag præsenteret med et nyt navn og fem etaper i stedet for seks, og det var en meget glad og tilfreds løbsdirektør, som Feltet.dk efterfølgende fik fat i og spurgte, om han havde ro i sjælen oven på præsentationen.

 

"Rigtig meget ro. Der er 14 hold på plads. Der tager jeg de tre danske kontinentalhold med, og skulle vi vælge, hvis de kører stærkt, at tage et fjerde hold med, så har vi 15 hold på plads," lyder det fra en afslappet Jesper Worre til Feltet.dk efter pressemødet.

 

"Ruten er helt fantastisk, synes jeg, hvis vejret ellers arter sig med sidevind første dag. Det kunne jeg godt tænke mig. De første tre dage er super gode. Alt det, der sker i Vejle, kan sagtens være resultatet af det, der er sket onsdag og torsdag (på 1. og 2. etape, red.). Det skal man altid huske i etapeløb," siger Worre, der også er meget glad for den nye løsning med kun én etape på fjerdedagen.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

Det har længe været kendt, at løbets første etape ville gå fra Herning til Esbjerg, og det har også længe været rygtet, at halvetaperne på fjerdedagen ville blive skrottet til fordel for en længere enkeltstart, og begge dele blev bekræftet i dag.

 

Byerne hungrer

Der har dog været lang ventetid for nogle af parterne i det store puslespil, som en rute til et etapeløb udgør.

 

"Byerne har jo hungret efter, at vi har offentliggjort dem, og det kan godt være, vi skal til at offentliggøre dem noget før, men så kan jeg ikke offentliggøre så komplet et felt. Vi vil gerne have ruten ud noget før. Det vil byerne gerne have for at kunne bruge det. Byerne er blevet en rigtig stor spiller i start- og målbyerne ved at lave et godt arrangement," fortæller Worre, som har haft udfordringer i form af Tour de France og OL i Rio, der ligger på hver sin side af løbet, foruden alle de andre cykelløb, der lukrerer på Tour de France-feberen i den periode.

 

"Men for to år siden havde vi endnu større udfordringer og havde to WorldTour-hold med. Sidste år havde vi tre. For det danske publikum er slut-sommerferie-perioden, som vi ligger i, supergodt for interessen efter Tour de France - det er bare en travl periode. Og når du snakker med holdene tidligt, har de svært ved at tage stilling til den periode. Så skal jeg have lidt mere is i maven i forhold til at presse dem. Jeg ville enormt gerne have stået og præsenteret nummer fire hold i dag, men presser du dem, siger de nej," forklarer løbsdirektøren og uddyber.

 

"De lever jo af at cykle, de vil jo gerne køre cykelløb - det hele skal bare hænge sammen. De har jo ikke flere ryttere, end de har."

 

Worre kan tydeligt fornemme, at det setup, som er blevet skabt de senere år, er et, som holdene er glade for. Der bliver kørt "væddeløb", og etaperne er hårde nok, til at de faktisk gør en forskel både i klassementet, men også for rytternes form, hvis de bruger det som træning til et andet mål.

 

"Det er egentlig hårdere, end de regner med. De hold, der ikke har været her før, kan godt sige "nå, hold da kæft! Den der Vejle-etape, hvad fanden?". Som mange udlændinge siger, så kan den jo minde om Flandern Rundt-ruten. Nu er det så kommet på tv, og danskerne kan se, hvad de ligger og kører rundt i, og det overrasker mange, at vi har det terræn. Men vi har et fantastisk terræn, vi skal bare bruge det," slår Worre fast.

 

Har inviteret alle WorldTour-hold

Trods de evige udfordringer er Worre meget tilfreds med det felt, han i dag kunne præsentere. WorldTour-holdene Tinkoff, Astana og Lotto NL-Jumbo er alle på plads, og det samme er de professionelle kontinentalhold Stölting Service Group, ONE Pro Cycling, Wanty-Groupe Gobert, Bardiani CSF, Roompot Oranje Cycling, Topsport Vlaanderen-Baloise og Team Novo Nordisk.

 

Desuden tegner det til at blive et meget stærkt dansk landshold, Team PostNord Danmark, som i hvert fald består af Magnus Cort og Christopher Juul-Jensen fra ORICA-GreenEDGE. Asbjørn Kragh Andersen fra Delko Marseille Provence KTM er ligeledes på tegnebrættet til at være på landsholdet, og arrangørerne nævner Chris Anker Sørensen (Fortuneo-Vital Concept), Matti Breschel (Cannondale Pro Cycling Team), Michael Mørkøv (Katusha) og Lars Bak (Lotto Soudal) som andre mulige ryttere på landsholdet.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

De seks danske kontinentalhold skal som udgangspunkt kæmpe om tre pladser i løbet, men Worre har allerede åbnet muligheden for, at et fjerde hold kan komme med. Det er de 14-15 hold, der lige nu er på plads.

 

"Vi har inviteret alle WorldTour-hold, og alle svarer pænt tilbage og siger "vi prøver igen næste år". Så vi har et fantastisk samarbejde med dem. Vi er lidt presset af kalenderen, for de skal køre WorldTour-løb, de skal ikke køre hos mig. Selvfølgelig vil de køre OL, selvfølgelig skal de køre Tour de France. Men samarbejdet er fantastisk, og de kan godt lide at køre her," mener løbsdirektøren.

 

Landsholdet næsten et ekstra WorldTeam

Selvom landsholdet ser spændende ud, indrømmer Worre gerne, at han hellere så rytternes egne WorldTeams deltage.

 

"Vi startede med at invitere Orica GreenEDGE, som så sagde pænt nej, for de kan simpelthen ikke få det til at gå op. Den har hængt lige til for ti dage siden. Så skrev de, og det skrev de også sidste år, "men du er velkommen til at bruge Magnus Cort på landsholdet". Og det passer jo endnu bedre i år, fordi Christopher Juul vandt sidste år," forklarer han.

 

Forhandlingerne med Cannondale Pro Cycling Team foregår stadig, da Worre gerne vil have Breschel med på sit eget hold. Lotto Soudal har ifølge Worre slet ikke kunnet få det til at passe, og derfor kan Lars Bak være en mulighed til landsholdet, selvom de ikke har snakket med ham om det endnu.

 

Tidligere var landsholdet en platform for de unge talenter, der ikke kunne komme med på egne hold. Den nye struktur for landsholdet med store ryttere betyder, at landsholdet selv kan være en magtfaktor og endda vinde Post Danmark Rundt, når det kan komme til at bestå af helt op til fem WorldTour-ryttere.

 

Bliver det en slags ekstra WorldTour-hold?

 

"Hvis det hele går op, så ja. Lars Bak er altså blevet nummer to tre gange i træk, Christopher Juul har vundet, Magnus Cort er blevet nier og har vundet tre etaper, Matti har vundet ni etaper - det er jo gode folk," mener løbsdirektøren.

 

Lover tre kontinentalpladser

De sidste hold på startlisten udgøres blandt andet af de danske kontinentalhold. Tre, måske fire af dem.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

"Vi lover tre pladser, for det har vi. Det kan de sige til deres sponsorer: "Hvis vi er blandt top tre, så skal vi køre det arrangement". Hvis vi bedømmer, og det er Lars Bonde og Anders Lund også inde over, at der er et fjerde, der har kvaliteten, så tager vi også et fjerde med. Vi vil gerne satse og prioritere dansk talentudvikling. Så har de det at køre om, men de skal ud og lave nogle resultater," lover Worre.

 

Resultater i Post Cups, de danske mesterskaber og UCI-løb bliver afgørende for, om holdene kommer med, men talentudviklingen på holdet er også en vigtig faktor.

 

"Vi har en rigtig god dialog med alle dem her, de ved godt, de skal ud og vise det på landevejen - det er der, det foregår. Vi kan ikke snakke os til det her i marts måned, inden det hele er begyndt," fortæller Worre, der også vil vurdere på bredden af holdet, så de ikke kun har én god rytter, men et helt hold, der kan være med i feltet.

 

Ingen hold har fordele fra tidligere sæsoners resultater, lover Worre, så Riwal Platform Cycling Team, Team Almeborg-Bornholm, Team coloQuick-CULT, Team Giant Scatto U23, Team Soigneur - Copenhagen Pro Cycling og Team TREFOR starter alle fra scratch. Og så kan vi andre glæde os til at følge dem dyste om resultater og løbsinvitationer hele foråret og derefter se tre-fire af dem i PostNord Danmark Rundt 2016, som vises på tv den 27. til 31. juli.

 

DEL
INFO
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
DCU
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?