Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Tim De Waele

Jonas Aaen: Både ærgerlig og tilfreds

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

26.04.2012 kl. 15:15 af Simon Knudstrup.

Danske Jonas Aaen var godt tilfreds med sin præstation og resultat i Tour of Turkey, men alligevel også lidt ærgerlig. Andrea Di Corrado var dog blot for stærk for den danske rytter.

Jonas Aaen leverede en formen præstation på dagens etape i Tour of Turkey, hvor han ramte dagens lange udbrud, som kørte tidligt på etapen, og som feltet aldrig så igen, da de først var kørt væk. Desværre for danskeren var der dog en enkelt rytter, Andrea Di Corrado, der var for stærk på stigningerne.

 

”Det var sgu egentlig meget godt i dag. Vi arbejdede godt sammen på specielt den første halvdel af etapen, og jeg havde gode ben. Rytterne i udbruddet var villige til at arbejde, specielt i starten, og det så lovende ud, så jeg kunne godt regne lidt ud, at vi ville komme til at køre om det. Til sidst kom feltet dog lidt tættere på end hvad der egentlig var sjovt, men heldigvis holdt vi dem væk. Desværre var der så en enkelt mand, der kørte for stærkt på stigningen med cirka 10 kilometer til mål,” fortæller Jonas Aaen til Feltet.dk efter dagens etape.

 

Team Saxo Bank havde ellers ikke regnet med, at det ville blive et udbrud, der skulle afgøre etapen i dag, men det danske mandskab er formentlig nu glade for, at de valgte at sende en mand med i udbruddet.

 

”Vi forventede, at det ville blive en massespurt. Den her etape sidste år endte i en spurt, men vi ville godt være repræsenteret i udbruddet, og så måtte vi se, om det holdt hjem. Om ikke andet betød det, at vi ikke skulle arbejde i feltet. Så kunne JJ (Juan Jose Haedo, red.) eller Lucas (Sebastian Haedo, red.) passe på sig selv, og vi ville så prøve at køre for dem i finalen,” udtaler den danske rytter, der dog endte med selv at skulle køre om sejren.

 

Tilfreds med andenplads

Jonas Aaen forsøgte at angribe med lidt under 20 kilometer til mål, men de øvrige udbrydere fulgte med, og danskerens angreb blev brugt til adskillige kontraangreb inden Di Corrado satte dem alle på stigningen.

 

”Jeg angreb fordi jeg følte mig godt kørende, og så var det også for at se, om de havde noget at skyde med, men det havde de jo så,” griner Jonas Aaen, og tilføjer:

 

”Halvvejs på etapen begyndte Astana manden at springe føringer over, og 20 kilometer før mål begyndte Colnago manden også at springe over. Feltet var kun omkring tre minutter efter, og jeg tænkte, at det ville være federe, hvis vi kom væk 3-4 mand og kunne arbejde sammen.”

 

Den 26-årige rytter måtte dog blot erkende, at han tabte til en på dagen stærkere rytter, og derfor er han heller ikke skuffet over ikke at vinde.

 

”Lige nu er jeg tilfreds med andenpladsen. Selvfølgelig er det lidt ærgerligt, fordi man på sidste halvdel af etapen forsøger at sætte sig op til at prøve på at vinde etapen – men omvendt når han bare kører væk fordi han er stærkere, så synes jeg egentlig, at jeg kan være meget godt tilfreds. Det havde været noget andet, hvis han var kørt af sted på grund af taktiske årsager. Han var stærkere end os andre i dag, mere er der egentlig ikke at sige,” lyder vurderingen.

 

Satser på Haedo-brødrene

Der resterer tre etaper i Tour of Turkey, hvor Team Saxo Bank på forhånd udtalte, at de gik efter en etapesejr. I dag var de ikke langt fra, men etapesejren er stadig ikke kommet – det satser holdet dog på lykkedes i løbet af de kommende dage, hvor det er det argentinske brødrepar Juan Jose og Lucas Sebastian Haedo, der skal køres for.

 

”Umiddelbart ligner det nogle sprinteretaper, så det bliver JJ, der skal køres for, hvis han kommer med hjem til mål. Ellers så er Lucas også rigtig godt kørende, så det kan også sagtens være, at vi kommer til at køre for ham, hvis ikke JJ sidder med. Vi håber, at vi kan få en etapesejr – det ville være fedt. JJ ser godt ud, så hvis han undgår problemer og kan køre en regulær spurt tror jeg også, at han er blandt dem, der kører med om etapesejren. Om han lige vinder er svært at sige, det er også tilfældigheder i en spurt,” afslutter Jonas Aaen til Feltet.dk.

 

SENESTE

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk