Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Julie Leth: Meget bedre end forventet

21. december 2007 21:160

Julie Leth blev i går suveræn dansk mester på banen. I disciplinen to kilometers forfølgelsesløb, hvor Odder CK-rytteren hentede Camilla Valin (Ordrup) og vandt dermed DM guldet efter, at have kvalificeret sig sikkert til finalen i tiden 2.38.609.

Artiklen fortsætter efter videoen.
”Jeg synes ikke selv, at jeg fik den bedste start, men da jeg først havde fået cyklen i gang og var kommet op i fart, kørte det meget godt. Jeg valgte at forsætte løbet i finalen, efter jeg havde indhentet Camilla (Valin, red.) simpelthen for at se, om jeg kunne forbedre min tid, og det gik jo meget godt,” fortæller Julie Leth til Feltet.dk.

I finalen kørte den 15-årige pige i tiden 2.36.977, hvilket var næsten 2 sekunder hurtigere end i kvalifikationen.

”Det er helt sikkert en god afslutning på en god sæson. Jeg er meget tilfreds med min tid, men jeg synes, det var ærgerligt, at Michelle Lauge var blevet syg, og derfor ikke kunne deltage. Jeg havde ellers set frem til, at vi skulle køre i mod hinanden. Det er selvfølgelig dejligt at være blevet dansk mester, men for mig er det lige så positivt, at jeg føler, at jeg kørte en god tid, og da jeg ikke har kørt særlig lang tid på bane, kan jeg helt klart mærke fremskridt.”

En fantastisk sæson
Julie Leths sæson startede i klassen Ældste Pige, hvor det ikke blev til mindre end 5 sejre, 3 andenpladser og 3 tredjepladser. Børne-/Ungdoms DM blev sidste løb for Julie Leth i Ældste Pige klasse, da hun rykkede op i Dame Junior. I Dame Junior fik hun 5 sejre og 1 andenplads, ud af 6 løb, så det har været en meget fornem sæson for Odder-rytteren.

”Min sæson har helt klart været meget bedre, end jeg havde forventet. I starten af sæsonen cyklede jeg egentlig mest for sjov, og så løb på et rimeligt seriøst plan ved siden af, men til sidst blev det for meget med både løb og cykling, så løb blev valgt fra. Jeg bruger det dog stadig som supplement til min cykeltræning. Jeg føler selv, jeg har kørt nogle gode løb, og jeg er også meget glad for de resultater jeg lavede, da jeg sidst på sæsonen rykkede op i dame junior. Jeg har også været på nogle gode udenlandsture, og jeg føler, jeg har lært meget og udviklet mig som rytter. I sommers begynde jeg at køre på bane, det startede til DM børn/unge på Århus banen, og her til vinter er jeg så begyndt at køre i Ballerup. Jeg er blevet rigtig glad for at køre på bane. Jeg er blevet utrolig godt modtaget og har fået masser af hjælp til træning og gode råd til løb, så det er en fornøjelse at komme over på banen, og jeg kører gerne den lange tur derover for at køre løb,” tilføjer Julie Leth.

Julie Leth fortsætter hos Odder Cykel Klubs junior hold, som kommer til at hedde Team Kvickly Odder i 2008. Julie har ikke de store ambitioner for næste sæson, men venter og ser, hvad der sker gennem sæsonen.

”Jeg har det rigtig godt i klubben, og de tager sig godt af os junior-ryttere. Mine trænerer Søren E. Pedersen og Klaus Kynde har været til stor hjælp og støtte denne sæson, og jeg glæder mig til at forsætte samarbejdet,” tilføjer Julie Leth og fortsætter: ”Lige nu har jeg ikke de store ambitioner, i hvert fald ikke noget længere ude i fremtiden. Jeg vil selvfølgelig gerne lave gode resultater næste år, men jeg har også den holdning til det, at det skal være sjovt at cykle, så jeg træner videre, så må vi se hvad fremtiden bringer.”

Julie Leth vil gerne udvikle sig mere som rytter og komme på flere udlandsture med både landsholdet og Team Kvickly Odder.

”Jeg vil helt klart gerne udvikle mig mere som rytter, og så håber jeg på at komme på nogle udenlandsture, dem synes jeg, man lærer meget af, og det er noget helt andet end at køre i Danmark, hvor pigerne jo for det meste køre i drenge felter. Jeg vil gerne kunne gøre mig gældende og forbedre mig både på landevej og bane. Naturligvis vil jeg gerne forsvare min nye titel næste vinter,” slutter Julie Leth.

Skrevet af: Andreas Pedersen og Jesper Johannesen