Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Henriette Brandt

Kamp ny dansk mester efter vild Stölting-opvisning

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

26.06.2016 kl. 17:01 af Lasse Wedege Penning.

Alexander Kamp endte som ny dansk mester for herre elite, og det var resultatet af imponerende kørsel af Stölting Service Group, som var med fremme fra start til slut.

Det blev et voldsomt intenst cykelløb i Vordingborg, da herre eliten skulle afgøre, hvem der skal bære dannebrogstrøjen det næste år.

 

Stölting Service Group sørgede for at placere Michael Reihs i det tidligere udbrud. Holdkammeraten Lasse Norman Hansen kørte op til udbruddet midtvejs i løbet, og med 40 kilometer til mål kørte han solo, mens udbruddet blev hentet.

I feltet kom der angreb på angreb, og til sidst kørte Michael Valgren (Tinkoff) og Alexander Kamp (Stölting Service Group) væk og op til Norman Hansen. På opløbsstrækningen var Valgren løbet tør for kræfter, og Kamp kunne spurte forbi ham og tage danmarksmestertitlen foran Valgren og Norman.
 

 

Løbsreferat

I dag blev de danske mesterskaber i linjeløb kørt i Vordingborg og omegn. Rytterne skulle køre ni store omgange á 17,1 kilometer, mens løbet blev afsluttet på en kort rundstrækning på 11,9 kilometer. I alt 201,5 kilometer.

De første par omgange bød på hård fart, men ingen fik lov til at komme fri. På tredje omgang kom det første seriøse angreb. Sidste års danske mester Chris Anker Sørensen (Fortuneo-Vital Concept) angreb Torkil Veyhe (Team WeBike-CK Aarhus), Mark Sehested (Team TREFOR) og Michael Reihs (Stölting Service Group).

De fire ryttere fik et forspring på godt fem minutter, før hovedfeltet reagerede. Det var de danske kontinentalhold Riwal Platform Cycling Team, Team coloQuick-CULT samt Team Almeborg-Bornholm, som tog teten.

Stölting fortsatte offensiven
Med 90 kilometer til målstregen var forspringet fra hovedfeltet op til udbruddet nede på et minut, da en af dagens største favoritter Mads Pedersen (Stölting Service Group) angreb fra hovedfeltet. Han fik selskab af Kasper Asgreen (Team TREFOR). Det gik dog hovedfeltet til at reagere straks, og det høje tempo betød forspringet kom ned på 30 sekunder.

Så stak Lasse Norman Hansen (Stölting Service Group) af og fik selskab af Niklas Larsen (Team TREFOR). Duoen lukkede op til de fire forreste, så der var seks ryttere i front.

Med 70 kilometer til målstregen havde de seks ryttere øget forspringet til et minut og 15 sekunder, men Riwal Platform Cycling Team arbejdede hårdt for at hente udbruddet, men det betød også flere af holdets ryttere blev brugt op.

På den sidste af de store omgange forsøgte Matti Breschel (Cannondale) et angreb, men Rasmus Guldhammer (Stölting) var hurtig til at køre med på hjul, og så ville Breschel ikke længere føre. Så udbruddet blev lukket ned igen.

Med 45 kilometer til mål startede rytterne på de små omgange, og her havde de seks ryttere i front et forspring på 55 sekunder.

 

Norman alene

Angrebene fortsatte i feltet, og en Team Almeborg-Bornholm-rytter satte voldsomt tryk på i feltet og rev en gruppe med blandt andre Michael Valgren (Tinkoff) og Mads Würtz Schmidt (Team TREFOR) samt ryttere fra Stölting og Team Soigneur. Samarbejdet var dog lidt svingende, for mange af dem forsøgte sig alene.

 

Oppe foran angreb Norman Hansen og kørte væk fra gruppen, og han havde syv sekunder til forfølgerne på næste passage af målstregen med 36 kilometer igen. Reihs, Sehested, Veyhe, Larsen og Anke Sørensen var de nærmeste, og 15 sekunder efter kørte Valgren, Guldhammer, Sebastian Lander (ONE Pro Cycling) og Magnus Cort (ORICA-GreenEDGE) over stregen med feltet tæt bagved.

 

Kort efter blev alle undtagen Norman hentet, og det affødte selvfølgelig nye angreb fra feltet. Cort, Valgren, Mads Pedersen og flere ryttere fra TREFOR og Riwal kørte med i en stor gruppe, men de kunne ikke blive enige, så rytterne stak enkeltvis og kom ikke rigtig væk.

 

Med 27 kilometer igen havde Norman 40 sekunder til forfølgerne.

 

Valgren nærmer sig

Valgren, Cort, Guldhammer, Kamp, Pedersen, Veyhe, Troels Vinther (Riwal), Rasmus Mygind (Riwal) og Mathias Dam Westergaard (Team Almeborg-Bornholm) kom væk fra feltet, men ud på næstsidste omgang var de fortsat over 40 sekunder fra Norman.

 

Feltet fulgte efter 40 sekunder senere med John Ebsen (ONE Pro Cycling) i front, og det så ud til at være slut for dem.

 

Cort forsøgte at komme væk fra forfølgergruppen, men Kamp var hele tiden over ham, og Valgren var også med på hjul, så han kunne ikke komme fri. Valgren var den næste til at prøve alene, og han fik Kamp med sig. Tinkoff-rytteren fortsatte ufortrødent med Kamp på hjul, og de to slog et pænt hul til forfølgerne.

 

Valgren kørte forrygende stærkt, og ud på sidste omgang havde han kun 20 sekunder op til Norman, som for alvor var begyndt at bide tænderne sammen. 14 ryttere med Christopher Juul-Jensen i front kørte over stregen et minut efter Norman, mens feltet med ONE Pro Cycling i front fulgte 40 sekunder efter dem.

 

Norman hentet

Valgren og Kamp kom til Norman, og Kamp angreb med det samme. Valgren var med på hjul, så Kamp stoppede igen, og så kom Norman bagfra og angreb kontra.

 

Valgren kørte ham stille og roligt ind igen, og seks kilometer fra mål var der samling igen blandt de tre. En forfølgergruppe på 14 ryttere fulgte kun 15 sekunder efter med Christopher Juul-Jensen i front.

 

Tre kilometer fra mål satte Valgren farten op, og det kostede Normans deltagelse i fronten. Valgren førte hele vejen til opløbsstrækningen, hvor Kamp åbnede spurten og strøg forbi Valgren, som ikke kunne matche hans spurt.

 

Dermed kunne Alexander Kamp rejse sig og lade sig hylde som ny dansk mester for eliten foran Michael Valgren og Lasse Norman Hansen. Magnus Cort vandt forfølgernes spurt foran Mads Pedersen.

 

MANDAG

Vis valgte

SØNDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk