Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: © Team Stölting Service Group / Mario Stiehl

Kamp slog til i Horsens

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

12.06.2016 kl. 16:35 af Anders Bjerregaard Askholt og Lasse Wedege Penning.

Der var lagt op til solskin og godt cykelløb, da Horsens i dag lagde terræn til GP Horsens Posten, og endnu engang var det på en rute, der passede nyprofessionelle Alexander Kamp, som tog en fornem solosejr.

En dejlig dag i solen omkring og i Horsens bød på glimrende cykelløb. En stærk dansk løbsweekend skulle i dag rundes af med 200 kuperede kilometer til GP Horsens Posten, og med seks ture op af den stejle bakke Carolinelundsvej i Horsens blev der sorteret godt ud i feltet undervejs.

 

Et stort udbrud blev etableret med 50 kilometer igen, og fra den gruppe kørte Alexander Kamp (Stölting Service Group) solo inde på de små omgange i Horsens.

 

Ingen kunne svare igen på den professionelle rytters angreb, og han kunne køre over stregen som vinder af GP Horsens Posten for andet år i træk. Bag ham slog Arvid De Kleijn (Cyclingteam Jo Piels) en hårdt kæmpende Stefan Djurhuus (Team Almeborg-Bornholm) i kampen om andenpladsen. 

 

Løbsreferat

Lige da løbet blev givet frit efter seks kilometers rullen ud af Horsens, stak de første ryttere afsted. Efter lidt indledende angreb i højre og venstre kom syv ryttere afsted.

 

De syv ryttere var Aske Vorre (coloQuick-CULT), Nicolai Brøchner (Riwal Platform), Stefan Djurhuus (Team Almeborg-Bornholm), Thomas Nybo Riis (Team Trefor), Torkil Veyhe (Team WeBike-CK Aarhus) Mads Meyer (Vejle Cykel Klub) og Michael Reihs (Stölting).

 

De fandt hurtigt ind i godt samarbejde og øgede afstanden til to minutter.

 

De stærke syvmandsudbrud lod feltet dog ikke sådan slippe afsted, og de næste mange kilometer blev forspringet holdt på de to minutter.

 

Udbruddet i kort snor

I feltet sad blandt andet det svenske kontinentalhold Team Tre Berg-Bianchi og forsøgte at holde udbruddet inden for rækkevidde.

 

Som de nærmede sig stigningerne omkring Ejer Bavnehøj på anden omgang rundt om Horsens. satte Stölting sig i front. Inden da var Mads Meyer blevet hægtet af udbruddet.

 

Ved de stejle bakker rundt om Ejer by splittede Stölting det store felt i atomer. På toppen, som lå efter cirka 120 kilometer, var der kun et minut mellem udbruddet og det nu kun cirka 40 mand store felt.

 

Med 70 kilometer til mål valgte Brøchner at køre fra sine følgesvende på en lille modbakke.

 

Fart på feltet

Ti kilometer senere var Brøchners forspring 45 sekunder til de fem forfølgere og et minut til det stærkt decimerede felt anført af Stölting.

 

50 kilometer fra mål blev Brøchner spist og blev en del af en gruppe på ti ryttere.

 

De ti ryttere bestod af lidt fra morgenudbruddet og nogle forfølgere, som derefter fik selskab af to ekstra. Blandt de tolv ryttere var Niklas Eg (TREFOR), Daniel Foder (TREFOR), Niklas Henttala (Bliz-Merida), Nicklas Amdi Pedersen (Team WeBike-CK Aarhus), Arvid De Kleijn (Cyclingteam Jo Piels), Marcus Johansson (CK Hymer), Alexander Kamp (Stölting), Djurhuus, Riis, Veyhe, Brøchner, Vorre og Reihs.

 

Velkommen til Horsens

Som vi ramte Horsens, lignede det bestemt, at de 12 mand i front skulle afgøre det mellem sig. Seks omgange á syv kilometer ventede der forude.

 

Alexander Kamp så sit snit til at efterlade gruppen bag sig, og han trådte kraftigt væk fra de andre med 21 kilometer til mål. På vej ud på næstsidste omgang så han meget godt kørende ud, og bag ham forsøgte Djurhuus flere gange at komme op til ham, men forspringet voksede hurtigt.

 

45 sekunder var der mellem de to, inden Djurhuus blev opslugt igen af forfølgergruppen, hvor samarbejdet begyndte at smuldre. I feltet længere bagude sad Team TREFOR i front tre minutter efter og opslugte Niklas Eg, der var blevet sat.

 

Kamp i ensom majestæt

Djurhuus forsøgte igen næste gang over målstregen og krydsede den over et minut efter Kamp, som begyndte at ligne en vinder af GP Horsens Posten. Gruppen opslugte ham igen, da Aske Vorre accelererede.

 

Få kilometer senere angreb Djurhuus endnu engang, og denne gang kom han væk sammen med De Kleijn, der var villig til at hjælpe til med at holde forfølgergruppen bag sig.

 

I front var der dog ingen, der kunne true Alexander Kamp. Den 22-årige Stölting-rytter kørte over målstregen i ensom majestæt og vandt en suveræn sejr i GP Horsens Posten 2016. Dermed fik han også i den grad kørt sig ind i varmen som en af favoritterne til DM om to uger.

 

Knap halvandet minut efter kunne De Kleijn spurte sig til andenpladsen foran Djurhuus. Veyhe blev vinder af bjergkonkurrencen, mens Djurhuus ikke overraskende blev udnævnt til dagens fighter.

 

 

SENESTE

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk