Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Karrieren var slut - på onsdag vil han være verdensmester

Karrieren var slut - på onsdag vil han være verdensmester

06. december 2020 10:00Foto: Team PO Auto CeramicSpeed

Nicklas Amdi Pedersen troede, at han var færdig med at køre om kap. I oktober 2019 stoppede danskeren sin landevejskarriere, men på onsdag kører han for at blive verdensmester i en helt ny disciplin.

Artiklen fortsætter efter videoen.

I en alder af 26 år var det slut.

 

For 14 måneder siden valgte Nicklas Amdi Pedersen at stoppe sin landevejskarriere for at prioritere sin familie og arbejde som fysioterapeut.

 

Den store drøm om at vinde VM på landevej gik aldrig i opfyldelse, og nu kørte danskeren i stedet cyklen og ambitionerne i kælderen.

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

Prestigefyldte landevejsløb som Post Nord Danmark Rundt var fortid, men trods karrierestoppet var Amdis konkurrencegen intakt, og den gode form ønskede han ikke at slippe helt.

 

Løsningen blev virtuelle ræs på Zwift. Korte, men effektive løb, som passede perfekt ind i den travle hverdag som familiefar. Den nyslåede motionist Amdi havde fundet en sjov måde at holde formen ved lige på.

 

Men var det nu også bare sjov?

 

Amdi viste øjeblikkeligt flair for Zwift-løbene, og i løbet af få måneder var danskeren oppe blandt de ti bedste e-ryttere i verden.

 

Den tidligere kontinentalrytter har siden været en fast del af verdenseliten, og det kom som ingen overraskelse, da Danmarks Cykle Union den 16. oktober udvalgte ham til at repræsentere Danmark ved det kommende VM.

 

Et VM, som nu blot er tre dage væk, og som skal give Amdi den regnbuetrøje, som han aldrig vandt på landevejen.

 

”Jeg ville være mega stolt af at vinde VM. Jeg var jo egentlig stoppet og cyklede bare på Zwift, fordi jeg syntes, at det var sjovt. Det er ikke VM på landevej, men det ville være en god erstatning. Jeg føler, at jeg er ved at være skarp. Det er, som det skal være”, siger Amdi til Feltet.dk.

 

Efter at være blevet udtaget til VM erklærede Amdi sin målsætning om at blive sportens første verdensmester i e-cykling, og en etapesejr og flere top ti-placeringer i Zwifts stærkeste liga Premier Division har siden bekræftet danskerens tro på egne chancer.

 

”Jeg kører for at vinde. Skulle jeg blive treer, vil jeg også være tilfreds. Men når man har vundet i Premier Division, så kan man også blive verdensmester. Du vinder ikke et af de løb uden at være blandt de bedste”, fortæller Amdi.

 

Læs også
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024

 

Opgaven er stor, men Amdi føler sig klar. Siden udtagelsen i oktober har danskerens hverdag og træning været rettet mod VM.

 

En træningsplan med 4-5 højintense pas om ugen, adskillige ture på VM-ruten og en stram diæt har været blandt hovedingredienserne i danskerens VM-opskrift.

 

En opskrift, som har kostet Amdi fem kilo, men ingen kraft i stængerne.

 

”Vægttabet giver mig omkring otte procent bedre watt per kilo. Det er jo ret meget. Jeg har ikke tabt nogen watt. Det er måske endda gået lidt frem. Jeg synes, at formen er god. Man kan diskutere, hvor stort VM i e-cykling er. Men jeg synes, at det er stort, og jeg har gjort alt, hvad jeg kunne for at være så skarp som mulig”, siger Amdi.

 

Amdi kører normalt flere løb om ugen, men den plan har danskeren parkeret i disse dage. Med det hårde arbejde overstået hviler Amdi nu benene forud for onsdagens 50 kuperede virtuelle kilometer.

 

Trods det manglende energiforbrug satser danskeren dog fortsat på at smide yderligere et kilo, inden han tirsdag eftermiddag kan veje sig ind til VM-løbet.

 

Derfra skal kroppen have ny energi, før det onsdag klokken 15.45 går løs med historiens første VM i e-cykling i UCI-regi.

 

Løbet vil få deltagelse af en lang række landevejsprofiler, og Amdi forventer da også, at ryttere som Victor Campenaerts, Thomas De Gendt og Edvald Boasson Hagen vil sende pulsen i vejret hos de mere dedikerede Zwift-ryttere.

 

”Det kommer til at blive utroligt hårdt, fordi profferne kan køre 5,5-6 watt per kilo i en time. Hvordan de vil køre løbet, må vi se, men det vil presse farten op, også på tidspunkter hvor man plejer at kunne få lidt luft”, forklarer Amdi, der dog mener, at proffernes manglende erfaring på platformen vil blive afgørende.

 

Læs også
Optakt: Prolog til Tour de Romandie

 

”Jeg tror, at en stor del af profferne vil ryge fra. Ikke fordi, at de er dårlige, men fordi de ikke kender gamet. De har ikke taktikken og timingen. Jeg tror, at alle de erfarne Zwiftere vil sidde i finalen sammen med en god håndfuld proffer, og jeg tror, at det bliver en Premier Division-rytter, der vinder”.

 

Netop det særlige Zwift-game er Amdi kendt som værende en af verdens bedste til.

 

Danskeren har forfinet en wattbesparende taktik, hvor han med et stort overblik og sans for at læse løbet formår at bevare sin plads i feltet med et minimalt forbrug af kræfter undervejs.

 

Indtil få kilometer fra mål er Amdi derfor typisk at se mod bagenden af det virtuelle felt, men den ubekendte faktor i proffernes niveau og taktik på Zwift får PO Auto-rytteren til at vrage sin sædvanlige taktiske tilgang ved VM.

 

”Jeg kommer til at køre den sikkert og så bruge de ekstra kræfter på det. Havde det været et almindeligt Zwift-løb, så ville jeg vide, hvornår de andre kører stærkt. Men profferne er det ubekendte”, udtaler Amdi og tilføjer:

 

”De kan lægge pres på uventede tidspunkter, og så vil det være slut, hvis man sidder nede bagved og sover. Det tør jeg ikke denne gang. Det er farligt spil, så den går ikke. Skulle jeg blive fanget, vil jeg ærgre mig hele næste år”.

Artiklen fortsætter under billedet.


Finalen, favoritterne og taktikken

I kraft af rutens bakker forventer Amdi, at VM-løbet vil udvikle sig til et hårdt udskilningsløb.

 

Ikke desto mindre er danskeren ikke i tvivl om, at medaljerne skal afgøres i et større felt på målbakken Zwift KOM (900 m á 5 %), som Amdi spurtsejrede på ved det skandinaviske VM-optaktsløb World Championships Experience den 19. november.

 

”Det (World Championships Experience, red.) var en fed forberedelse, fordi vi fik samlet et stort felt. Man kunne mærke farten, og hvordan man kommer hen over bakkerne. Det var fedt at få prøvet finalestigningen på fuld gas i et felt. Man kunne se, at folk dør henover toppen, hvis de åbner for tidligt”, forklarer Amdi, som ikke kan se en solorytter snyde sprinterne.

 

”Det bliver en reel spurt. Man kan ikke køre i bunden og holde hjem. Man skal op at køre 1100-1200 watt for at vinde. Til VM vil bakken blive kørt hårdere fra bunden end ved World Championships Experience. Der er helt sikkert proffer, som vil tro, at de kan køre os andre ud af hjulet. Det vil de ikke kunne, men det vil gøre det hårdt”.

 

Læs også
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt

 

I oktober pegede Amdi på belgieren Lionel Vujasin, newzealandske Ollie Jones og Holden Comeau fra USA som de største konkurrenter.

 

To måneder senere er det igen de tre, som danskeren nævner blandt medaljefavoritterne, men foruden egne chancer tror Amdi også på landsmanden Anders Foldager i en spurt på bakken.

 

Sammen med Amdi skal 19-årige Foldager holde sig i ro, mens de to øvrige danske VM-deltagere Michael Valgren og Frederik Muff skal patruljere fronten.

 

”Muff skal holde sig foran og holde overblik. Han skal give gas, hvis der eksempelvis kører ti mand. Foldager og jeg skal så nemt hen til målbakken som muligt, og det skal Muff og Valgren hjælpe os med. De skal være gode til at lukke udbruddene”, fortæller Amdi.

VM-løbet køres for begge køns vedkommende på onsdag den 9. december. Kvindernes ræs begynder klokken 14.40, mens herrerne starter klokken 15.45.

De danske deltagere vil, med undtagelse af Valgren og Fie Østerby, køre løbet fra Grøndal MultiCenter i København.

Du kan se startlisten for både herrer og damer lige her.

Du kan her læse vores optaktsinterview med Anders Foldager.

DEL
INFO
E-cykling
Nyheder
Nicklas Amdi Pedersen
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?