Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Katusha slipper uden dopingkarantæne
09. February 2016 af Jonas Krügermejer Nygaard

Det russiske mandskab slipper for karantæne, selvom to af holdets ryttere har afleveret positive dopingprøver inden for det sidste år.

Michael Mørkøv, Alexander Kristoff og de andre ryttere på Katusha slipper for at afsone karantæne, selvom to af deres holdkammerater har indleveret positive dopingprøver inden for de sidste 12 måneder. Det melder UCI ud i en pressemeddelelse.

 

Her fremgår det, at den disciplinærkommission, som har behandlet sagen, ikke mener, at det russiske hold kan straffes for den dopingtest, Luca Paolinis testede positiv i under sommerens Tour de France. Italienerens prøve indeholdt spor af kokain og anses ikke som et forsøg på snyd med henblik på en unfair konkurrencefordel.

 

"Når ét af de to analyseresultater vedrører brugen af et socialt stof, vil det ikke være hensigtsmæssigt at indføre konsekvenser for hele holdet," konluderer disciplinærkommissionen i sagens rapport og mener altså ikke, at Katusha har brudt sig på artikel 7.12.1, der foreskriver, at et hold skal kontrollere sine ryttere for doping med sportslig vinding til formål.

 

Risikerer karantæne alligevel

Afgørelsen betyder, at Katusha alligevel ikke går glip af store dele af brostensløbene, Paris-Nice eller Tirreno-Adriatico som det ellers ville være tilfældet, hvis de havde fået de 45 dages karantæne, der var fare for.

 

Det betyder også, at holdets store stjerne, Alexander Kristoff, der tidligere i dag vandt anden etape af Tour of Qatar, ud over sejren kan glæde sig  over, at han ikke misser den vigtige periode frem mod Flandern Rundt og Paris-Roubaix.

 

Kommissionens beslutning får ligeledes afgørende betydning for danske Michael Mørkøv, der i de sidste par dage har måtte frygte muligheden for at misse en stor del af det program, han er hentet ind til at køre.

 

Hverken han eller de øvrige Katusha-ryttere kan dog sove helt roligt, for som medlem af MPCC kan holdet stadig risikere at skulle pålægge sig selv en karantæne, hvis Eduard Vorganovs B-prøve - som den A-prøve, han blev fældet på i fredags - er positiv.

Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017