Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Kør i stjernernes dækspor til Skoda Classic Challenge
22. January 2016 af Joakim Lau

Fra tid til anden kommer spørgsmålet om hvad man gør, hvis man nu gerne vil prøve at køre nogle af de løb som de professionelle kører. Der er mange svar på spørgsmålet og mange muligheder. Feltet.dk serverer her en af dem.

Man drømmer som almindeligt menneske altid om at gå i stjernernes fodspor og som cykelentusiast endnu mere om at kunne køre i dæksporene fra de professionelle. En af de løbsserier, som giver motionister mulighed for at køre de store cykelløb, samtidig med at man dagen efter kan opleve de professionelle køre på selv samme rute, er løbsserien Skoda Classic Challenge.

 

Selve serien består af tre løb, som foregår i Belgien og Nordfrankrig i løbet af april måned. Det drejer sig om de tre monumenter Flandern Rundt, Paris-Roubaix og Liège-Bastogne-Liège. Det er muligt at tilmelde sig et løb, men også alle tre - og hvis man gennemfører alle tre, får man en fin lille brostenspokal.

 

Man skal overveje at være ude i god tid, da de forskellige løb plejer at blive udsolgt, hvilket også skete sidste år. Således forventer arrangøren 16.000 deltagere vil køre Vlaandern, 5.000 til Paris-Roubaix og 9.000 til Liegé-Bastogne-Liegé, hvilket også vil betyde fuld kapacitet på alle løbene.

 

Feltet.dk havde en reporter nede og køre løbene i 2014 (læs beretningerne fra Flandern Rundt og Paris-Roubaix), og han havde kun positive ord til overs for både løbsarrangeringen og ruten.

 

Navnlig ruterne er det fede ved løbene. De følger de professionelles ret godt, blandt andet kan man få fornøjelsen af de samme 28 brostensstykker, som profferne kører i Paris-Roubaix, både Koppenberg og Paterberg og for den sags skyld også Côte de La Redoute - der alle er steder, som får lårene til at brænde på en småubehagelig måde.

 

Feltet.dk vil i år være nede og køre Liège-Bastogne-Liège, og du vil kunne læse om vores oplevelser senere på året.

 

Læs mere om Skoda Classic Challenge her.

Lampaert: Det er helt vildt
Landevej
20.08 2017
Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09