Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Feltet.dk

Kommentar: Derfor er Kyllingen forhadt

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

10.01.2015 kl. 10:00 af Benjamin Lillelund.

Michael Rasmussen er af mange danskere blevet lagt for had, mens andre dopingskikkelser bliver barmhjertigt behandlet. Medredaktør på Feltet.dk, Benjamin Lillelund, prøver i denne kommentar at give et svar på, hvorfor det er endt sådan.

Anti Doping Danmarks dopingrapport nærmer sig sin afslutning, efter hvad der føles som en uendelig lang arbejdsproces. Undersøgelsen startede med udgangspunkt i Michael Rasmussens dopingindrømmelse, og siden da har han fået smidt en kold spand vand i hovedet af danske cykelaficionados.

 

Michael Rasmussen er ildeset, fordi han har brudt den hidtil eksisterende omerta. Han har fortalt sin viden til Anti Doping Danmark, så der kan blive ryddet op i cykelsporten. Det burde vi hylde ham for.

 

I stedet bliver han kritiseret for - måske, måske ikke - at udlevere Bjarne Riis til Anti Doping Danmark i rapporten. De negative aspekter bliver hevet frem i stedet for de positive.

 

Ingen skal forsøge at ødelægge det glansbillede, som danskerne har fået af vores nationale cykelsport.

 

Jeg undrer mig over, at sådan en holdning eksisterer. Jeg ved ikke, hvad der er sandt eller falsk i detaljer, men jeg vil have en ren cykelsport. Og det kan komme til at koste for flere personer, som jeg ellers har respekt for. Men lad det være sådan.

 

Vreden mod Michael Rasmussen tog til ved dopingindrømmelsen, men ved ADD-undersøgelsens startskud eskalerede det. Han blev forhadt. Den generelle antagelse er, at han slagter Bjarne Riis i rapporten, og derfor har stadigt flere danskere instinktivt besluttet sig for at nære antipati til Rasmussen.

 

Der er stablet en uretmæssig og uretfærdig kamp op, og det er kun et fåtal der ved, om rapporten rent faktisk får konsekvenser for Bjarne Riis, hvis han da overhovedet er nævnt i et større omfang. Det kan vi kun gætte på.

 

Men har Michael Rasmussen udleveret Bjarne Riis, så bliver kampen endnu vildere, end den har været hidtil. Det er en duel, hvor Kyllingen ikke har en chance. Tour de France-sejren er forskellen på had og kærlighed. Michael Rasmussen og Bjarne Riis.

 

Jeg er overbevist om, at hvis Michael Rasmussen stået øverst på podiet i Tour de France 2007, havde Rabobank, UCI og DCU ikke turdet røre ham. Han ville have været elsket af danskerne, og der ville aldrig have været den dopingindrømmelse, som efterfølgende har gjort ham forhadt.

 

For indtil indrømmelsen var konsensussen, at han var den faktiske vinder af Tour de France 2007. I stedet var han ærlig i forsøget på at få en renere cykelsport. Det betaler han prisen for nu.

SENESTE

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk