Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Kommentar: En stor dansk sæson i vente
18. April 2017 af Benjamin LillelundFoto: Henriette Brandt

I løbet af de kommende uger kommer den danske sæson for alvor i gang. Feltet.dks Benjamin Lillelund ser nærmere på dansk cykelsport i år, og konklusionen er klar - denne sæson kan blive historisk.

Vi har allerede haft de første A-løb på dansk grund, men i de næste uger skydes denne sæson virkelig i gang herhjemme, når det gælder GP Herning samt de tre UCI-løb i Himmerland Rundt, GP Viborg og Rent Liv Løbet Skive.

 

Her er der mere end grund til at glæde sig, for det bliver første gang, at de danske kontinentalhold direkte krydser klinger i år, og det kan simpelthen ikke blive andet end en fantastisk affære med cykelløb på internationalt niveau.

 

Godt nok har flere af de danske hold kørt de samme løb i udlandet, men det bliver første gang, at alle holdene er samlet, og hvor de samtidig sender de skarpeste knive afsted. De seneste år har været rige på store oplevelser i dansk cykelsport, men denne sæson har potentialet til at være kirsebærret på toppen af kagen.

 

Vi kommer nemlig til at se det højeste på dansk grund med tilbagekomsten af de tidligere Stölting-ryttere. At de igen er vendt hjem til Danmark presser niveauet i vejret og gør, at det udelukkende er de allerbedste, der gør sig gældende.

 

Vi kan nærmest tælle profilerne i flæng. Rasmus Guldhammer, Alexander Kamp, Michael Carbel og Kasper Asgreen er på Team Veloconcept. Team Giant-Castelli har juniorverdensmester Jakob Egholm, Mikkel Bjerg, Rasmus Quaade og Emil Vinjebo. Riwal Platform har Nicolai Brøchner, Jonas Gregaard, Andreas Stokbro og ikke mindst hjemvendte Chris Anker Sørensen.

 

coloQuick-CULT har i denne sæson Rasmus Bøgh Wallin, Martin Mortensen, Rune Almindsø og Jonas Vingegaard på lønningslisten. BHS-Almeborg Bornholm råder over Martin Toft og Morten Øllegaard, mens Christina Jewelry-Kuma er i besiddelse af Fredrik Ludvigsson og Hampus Anderberg.

 

Der er så mange navne, at det næsten er umuligt at lave en yderligere selektion for at udpege de allerstærkeste ryttere.

 

PostNord Danmark Rundt-spillet
Det er naturligvis en selvfølge, at alle disse ryttere til jul ikke kan se tilbage på en positiv sæson, men de kommer i den grad til at give hinanden kamp til stregen. Vi står med så mange mulige vindere af for eksempel GP Herning og de tre kommende UCI-løb, at vi uundgåeligt kommer til at blive vidne til yderst seværdige cykelløb.

 

Det er blandt andet her, at de mulige profiler på den danske kontinentalscene skal gøre forskellen for deres respektive hold, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at køre PostNord Danmark Rundt til september. Derfor bliver kampen også ekstra spændende, for i modsætning til nogle af de andre år, hvor vi på forhånd havde en ret god idé om, hvilke hold der blev udtaget, er det i år ekstremt åbent i en hidtil uset grad.

 

Umiddelbart ser det ud til, at Team Veloconcept og Riwal Platform på papiret er et skridt foran de andre hold, men det er aldrig til at vide, hvordan det kommer til at udspille sig på de danske landeveje.

 

Skal vi alligevel operere ud fra en antagelse om, at de to hold kommer med, er det simpelthen ikke til at spå om, hvilke hold der følger trop - og om det bliver et enkelt eller to. Team Giant-Castelli, coloQuick-CULT, BHS-Almeborg Bornholm og Christina Jewelry-Kuma ligger simpelthen så tæt, at det kan blive enten fugl eller fisk for alle hold.

 

Netop af den grund bliver GP Herning og de tre UCI-løb virkelig vigtige. De tæller med i regnskabet til udtagelsen til det danske Tour de France, og det giver i den grad momentum til de øvrige UCI-løb i Danmark, DM og så videre. Kan man komme godt fra start, kan alt lade sig gøre - det har vi tidligere set.

 

Vi kan få den bedste sæson herhjemme nogensinde, både målt på kvaliteten af ryttere og på underholdningsværdien, og der er ikke lang tid til, at det for alvor går løs. Det bliver en hæsblæsende sæson, som kan gå i historiebøgerne. Lad os håbe på, at det sker.

 

Benjamin Lillelund

Lampaert: Det er helt vildt
Landevej
20.08 2017
Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09