Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

« Forrige|Næste » Foto: QCF/Paumer

Kristoff sejrer i dramatisk afslutning

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

09.02.2016 kl. 13:15 af Jonas Krügermejer Nygaard.

Alexander Kristoff tog andet stik mod Mark Cavendish på dagens Tour of Qatar-etape, der startede og sluttede dramatisk.

I en massespurt, der blev præget af et stort styrt, som blandt andet kostede for danske Søren Kragh Andersen, formåede Alexander Kristoff at holde sig på cyklen og krydse stregen først på Tour of Qatars anden etape.

 

Katusha-mandskabet dominerede med Michael Mørkøv i en fremtrædende rolle det meste af etapen, og selvom et indledende attentatforsøg på løbets førende rytter, Mark Cavendish, ikke gik som planlagt, kunne russerne altså fejre etapesejren. 

 

Cavendish holder sig dog i gult, mens Søren Kragh Andersen taber ungdomstrøjen på grund af det uheldige styrt.

 

Etapereferat:

Tour of Qatars 135 kilometer lange anden etape gav fra start af forhåbninger til de, der helst så en rolig dag på kontoret, idet et klassisk firemandsudbrud, bestående af Lieuwe Westra (Astana), Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen), Gediminas Bagdonas (Ag2r) og Brian Van Goethem (Roompot) slap væk.

 

Benene kløede dog for meget på de tunge drenge nede i feltet, og brugbare vindstød på tværs gav anledning til at genoptage dødskørslen fra i går. Det resulterede ikke bare i en annullering af udbruddet, men splittede også feltet fra alle vinde.

 

Michael Mørkøv var sammen med Alexander Kristoff og resten af Katusha-holdet bagmændene bag attentatet, der kostede Mark Cavendish (Dimension Data) i den gule trøje. Briten blev sat bagud i forhold til den forreste, cirka 30-mands store, gruppe, og det samme gjorde Søren Kragh Andersen (Giant-Alpecin) i sin hvide ungdomstrøje.

 

Til gengæld var det danskprægede Stölting-hold repræsenteret i forreste gruppe ved Mads Pedersen (Stölting).

 

Ro på VM-omgangene

I en periode så det kritisk ud for Mark Cavendish i førertrøjen, da forspringet imellem de to felter flirtede med minutgrænsen, men som rytterne nærmede sig 60-kilometermærket, og de tre omgange før målstregen ved Qatar University, begyndte vinden og momentum at vende.

 

Dimension Data formåede at slå tilbage i magtkampen mod Katusha, og russerne måtte i sidste ende opgive og invitere Cavendish, Kragh Andersen og de øvrige distancerede tilbage i det varme selskab.

 

To ryttere brød sig dog ikke om situationen med de tilbagekommende kolleger, og derfor kørte belgiske Preben Van Hecke og lettiske Gatis Smukulis (Astana) i udbrud. Det passede Dimension Data, der igen havde sat sig i front, ganske fint, og derfor fik de to lykkeriddere et mindre hul på op mod et minut.

 

Med 30 kilometer igen virkede det dog ganske sikkert, at etapen skulle afgøres i en massespurt, idet hverken vinden eller vejene på de omgange, der senere på året skal bruges som VM-afslutning, så ud til at volde besværligheder. Det betød, at selv de, der blev sat længst tilbage oven på den brutale indledning, kom op til feltet igen.

 

Stort styrt i spurten

Med 20 kilometer tilbage satte Katusha sig frem for Alexander Kristoff, og det betød et endeligt for udbryderne. Først gav Preben Van Hecke fortabt, og siden slukkede håbet også for Gatis Smukulis.

 

Inde på de sidste 10 kilometer sad Katusha-mandskabet - med Michael Mørkøv som tredjesidste mand i raketten - og Dimension Data side om side i fronten, mens også BMC og Wanty Group forsøgte at blande sig.

 

Pludselig dukkede en håndfuld Stölting-ryttere så op med fire kilometer igen og forsøgte at sætte Michael Carbel i scene. Affyringsplanen blev dog forpurret, og i stedet var Katusha tilbage i front, da det hele skulle afgøres.

 

På opløbsstrækningen gik det helt galt, og en kæmpe bunke ryttere - med Søren Kragh Andersen iblandt - kurede hen ad asfalten i et voldsomt massestyrt. Det påvirkede i midlertidigt ikke Kristoff i front, og efter er godt lead-out overspurtede han Mark Cavendish, der ellers havde indtaget positionen i normandens hjul, og Roy Jans (Wanty Group).

 

Kristoff må dog stadig nøjes med en andenplads i den samlede stilling, hvor Cavendish stadig er i gult, mens Kragh Andersen mister ungdomstrøjen til Sven Erik Bystrøm (Katusha). Det forlyder til gengæld, at danskeren er sluppet okay fra styrtet.

 

SENESTE

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk