Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: A.S.O.

Kroat slog Nibali på hjemmebanen

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

19.04.2017 kl. 17:38 af Nikolaj Corfitz Jensen.

Kristijan Durasek vandt dagens bjergetape i Tour of Croatia, hvor Vincenzo Nibali viste små svaghedstegn i finalen.

Kristijan Durasek (UAE Team Emirates) vandt i dag en populær hjemmebanesejr i Tour of Croatia, da han sad godt med og vandt spurten om sejren på løbets første bjergetape. Ganske interessant med henblik på Giro d'Italia var det, at Vincenzo Nibali var ude af stand til at sætte et relativt svagt felt på stigningen, mens han heller ikke havde hugget til at sidde med på de allersidste meter. 

 

Marco Coledan (Trek-Segafredo), Anton Vorobyev (Gazprom-RusVelo), Pirmon Lang (Roth) og Jonathan Millan (Stongman) blev belønnet for deres morgenfriskhed i starten af etapen - deres tidlige udbrudsforsøg viste sig at være et acceptabelt et af slagsen for feltet, og efter en kort kamp fik de oparbejdet et pænt forspring.

 

De fik hurtigt 3.30 ned til feltet, men så satte favoritholdene sig også frem, hvormed forspringet aldrig nåede højere op. Lige ved bunden af finalestigningen, som var forkortet til ’kun’ 13,2 kilometer grundet sne på toppen, blev de så opslugt, men det betød ikke, at feltets hårde tempo ophørte.

 

I smukke omgivelser fortsatte positionskampen over de første kilometer af stigningen, men den formåede to ryttere at rive sig fri af, nemlig Laurent Didier (Trek-Segafredo) og Alex Aranburu (Caja Rural - Seguros RGA). Duoen lagde et hårdt tempo, men det samme gjorde feltet, og de formåede aldrig for alvor at rive sig fri. Med 8,5 kilometer til mål opgav de deres kamp og lod sig hente.

 

Angrebene fortsatte, men det var aldrig de store profiler, der forsøgte sig, og dermed var feltet stadigvæk relativt stort med 4 kilometer tilbage. Endnu et angreb, igangsat af Branislau Samoilau (CCC Polsat Polkowice), blev lukket ned med lidt under tre kilometer igen, hvor Bahrain-Merida leverede et imponerende føringsarbejde for kaptajnen Nibali.

 

Netop Nibali kom så kort efter med sit første angreb, og selvom han i første omgang kom flere med på hjul, forsøgte han sig igen og fik sat et par stykker af dem. Italieneren forsøgte at få nogle af konkurrenterne frem og føre, men det skete ikke - heldigvis for Bahrain-Merida-rytteren kom holdkammeraten Kanstantsin Siutsou frem og satte tempo.

 

Tidsforskellene var ikke store, men hullet var skabt - med sig havde de to Bahrain-ryttere Jaime Roson (Caja Rural - Seguros RGA), Kristijan Durasek (UAE Team Emirates), Jan Hirt og Michal Schlegel (begge CCC Polsat Polkowice).

 

Durasek og Hirt forsøgte sig begge med angreb, og især førstnævnte fik timet sit fremstød godt - Nibali havde nemlig ikke benene til at køre med, og så kunne han henvise Roson til andenpladsen på etapen, mens Nibali blev tre’er kort tid efter de to.

 

SENESTE

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk