Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

Landstræner: Blandet år for Italien

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

05.01.2016 kl. 08:54 af Lasse Wedege Penning.

2015 var et blandet år for italiensk cykelsport. Landstræner Davide Cassani var tilfreds med indsatsen i etapeløb, men på klassikerfronten var han skuffet.

Det italienske landshold fik i 2015 ny landstræner i Davide Cassani, som overtog efter Paolo Bettini. La Gazzetta dello Sport har taget en snak med ham om indsatsen fra støvlelandet - som er den bedst repræsenterede nation på WorldTouren - i sæsonen, der er gået.

 

"Generelt var det en anstændig sæson for Italien. Hvis vi snakker etapeløb, var det glimrende. [Fabio] Arus sejr i Vueltaen efter at være blevet nummer to i Giroen er af enorm værdi. [Vincenzo] Nibali blev stadig nummer fire i Touren," lyder det fra landstræneren, som til gengæld slet ikke var tilfreds med indsatsen i endagsløbene.

 

"Efter så mange år vandt vi igen en klassiker med [Matteo] Trentin i Paris-Tours, men året er stadig dårligt. Okay, [Luca] Paolini vandt Gent-Wevelgem, [Niccolo] Bonifazio imponerede i Sanremo. Men i Flandern og Roubaix var vi ikke-eksisterende. Vi manglede ryttere i front. Jeg vil ikke undskylde, men kun at have ét WorldTeam skader os," mener Cassani.

 

"[Adriano] Malori fik en historisk sølvmedalje på enkeltstarten i Richmond. Alt ved ham er godt, inklusiv hans stabilitet," tilføjer Cassani, der ikke mener, at landsholdet havde nogen ryttere, som kunne gøre sig bemærket i linjeløbet, hvor bedste rytter blev Giacomo Nizzolo som nummer 18.

 

Italienerne kan dog se med positivt sind mod fremtiden, for der er flere interessante talenter på vej op.

 

"[Davide] Formolo er meget stærk. Det var ikke tilfældigt, han vandt en etape i Giroen med en stor præstation. I endagsløb har vi [Fabio] Felline, som er vokset meget. Han er hurtig og er stærk i tidskørsler. Han er klar til at eksplodere, ligesom Trentin, [Giacomo] Nizzolo og [Elia] Viviani, men de skal have noget plads på deres hold. [Moreno] Moser? Hans flotte VM-enkeltstart er en præstation, vi kan arbejde med. Vi tror på ham, og Moreno må ikke blive en tabt rytter," siger Cassani.

 

Landstrænerens største opgaver i 2016 bliver naturligvis OL i Rio med en meget svær rute og VM i Qatar med en meget nem rute. Cassani ser klart størst muligheder på førstnævnte, hvor Vincenzo Nibali og Fabio Aru bliver kaptajnerne. Til VM er Elia Viviani den oplagte kaptajn med hurtige folk som Matteo Trentin og Giacomo Nizzolo ved sin side, og Cassani følger også med interesse udviklingen hos Kristian Sbaragli, der vandt en massespurt i sidste års Vuelta a España.

 

LØRDAG

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk