Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

« Forrige|Næste » Foto: Sirotti

Lars Bak drømmer om Giro-trøje

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

06.05.2011 kl. 06:03 af Jesper Johannesen.

Danske Lars Bak er i øjeblikket i gang med de sidste Giro d’Italia forberedelser, før det går løs i morgen i årets første Grand Tour.

Lars Bak har kørt en flot sæson med en blandt andet en femte plads i klassikeren Paris-Roubaix, og HTC-rytteren håber også på personlig succes i Giro d’Italia, men han ved også godt, at den primære opgave er at hjælpe Mark Cavendish. 


”Holdets ambitioner er, at vi skal komme og være klar til den første uge, for vi vil gerne vinde holdløbet den første dag og vinde så mange etaper som muligt med Mark Cavendish,” forklarer Lars Bak til Feltet.dk.


Årets Giro d’Italia køres på en benhård rute, og efter den første uge bliver det masser af højdemeter, som venter rytterne i bjergene.


”Hvis man ser på profilen, er det jo sindssygt hårdt. Jeg hørte David Millar sige, at det er ren massakre. Jeg var inde og se på ruteprofilerne, og som jeg ser det, er det 11 regulære bjergetaper, så jeg tror, at hvis vi skal hente nogle etapesejre, skal det nok være indenfor den første uge, så det er der, vi lægger vores energi,” tilføjer han.


Holdet har også et par ryttere, som kan gøre det godt i det samlede klassementet.


”Vi har Marco Pinotti og Kanstantin Siutsou, der kan køre i top ti sammenlagt.”


Lars Bak håber også på, at han kan køre sin egen chance på et tidspunkt, men erkender, at den første halvdel bliver som hjælperytter for supersprinteren Mark Cavendish.


”Hvis chancen byder sig, vil jeg da gerne køre i udbrud og køre efter en etapesejr, men den første uge til ti dage er det hundrede procent for Mark Cavendish, og det har jeg det fint med.”

Årets Giro d’Italia starter på lørdag med en godt 19 kilometer lang holdtidskørsel, og det er noget, som danskeren glæder sig til, da det tidligere har givet ham en trøje i en Grand Tour, da han i 2006 kørte sig i pointtrøjen i Giro d’Italia.

”De sidste to gange, jeg har kørt holdløb i en Grand Tour, har vi vundet, så hvorfor ikke? Tredje gang er jo lykkens gang. Vi satser på at vinde det.”

Vinder I, så har du jo også mulighed for at komme i lyserødt, noget du tænker over?


”Ja, hvem ved. Vi kommer med et stærkt hold til det holdløb, og vi er gode til holdløb, så jeg tror, vi har en god chance for at vinde det,” smiler Lars Bak, som altså kan komme til at sprinte imod Mark Cavendish om den lyserøde førertrøje, hvis HTC-High Road vinder holdtidskørslen i morgen.

Udover danske Lars Bak, så deltager Alex Rasmussen også i Giro d'Italia for HTC-Columbia. Sæt dit hold på www.feltet.dk/manager

 

SENESTE

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk