Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

Lars Bak: Ubeskrivelig glad (opdateret)

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

17.05.2012 kl. 19:43 af Jesper Johannesen.

Lars Bak vandt i dag den 12. danske Giro d’Italia sejr i løbets historie, da danskeren angreb solo med knap to kilometer til målstregen.

Lars Bak skulle egentligt ikke have kørt Giro d’Italia, men en skade satte danskeren på Giro d’Italia holdet og trods angreb i Danmark, så lykkedes det ikke danskeren at komme i nærheden af en etapsejr i Danmark, men hvad der ikke lykkedes i Danmark – det lykkedes i dag i Itailen og en stor drøm gik i opfyldelse.

”Det var en drøm, som gik i opfyldelse. Jeg er helt ubeskriveligt glad. Det var ikke en nem etape i dag,” forklarede Lars Bak i det officielle interview kort efter etapen.

”Normalt skulle jeg ikke have kørt Giro d’Italia, men jeg havde en skade i hele foråret. Holdet gav chancen for at køre hele Giroen, og min form bliver bare bedre og bedre for hver dag. Jeg tænkte på, at jeg vil forsøge at vinde etapen hele dagen, men at gøre det... det er meget svært,” tilføjer Lars Bak med et bredt smil og tilføjer:

”Jeg er ingen sprinter, jeg er ingen bjergrytter, så jeg blev nødt til at tage en chance, som den i dag. Heldigvis holdt udbruddet til målstregen.”

Takker holdet
”Jeg vandt en holdtidskørsel i Giro d'Italia sidste år, men dette er min første solo sejr i omkring tre år – og min første sejr i en Grand Tour. Jeg har altid troet på, at jeg kunne vinde et stort løb, og drømt om at vinde en etape i en Grand Tour. Nu har jeg gjort det. Det ser ud til, at alt kommer langsomt til mig. Jeg er 32 år og har været professionel i 11 år. I dag havde jeg heldet. Når man vinder på højeste niveau kan man ikke være lykkeligere.”
 

”Jeg har 10 sejre på min resultatliste, og jeg har vundet mange af dem ved at angribe på de sidste kilometer. Denne gang kørte jeg ned bagerst i gruppen, og ventede på det rigtige moment. Sandy Casar jagtede angrebene ned tre gange, og så kørte jeg bagfra. Jeg fik 200 meter, og de kunne ikke hente mig. Jeg var heldig, men det var perfekt timing," lyder det fra Lars Bak.

Danskeren måtte se alle de største forårsklassikere på fjernsynet, da han selv sad udenfor med en skade. Klassikerne var ellers hans store mål, hvor han skulle forsvare sin flotte placering fra sidste år i Paris-Roubaix. Bak brugte også muligheden til at takke sit belgiske mandskab.
 

”Jeg vil takke mit Lotto-Belisol hold for den tro de har på mig. Jeg brækkede hånden i foråret, men de puttede ikke noget pres på mig, og lod mig køre Giro d'Italia og prøve at vinde etaper. Jeg er glad for at være i stand til at give dem noget tilbage.”

 

Det var Lars Bak første sejr siden 2010, hvor danskeren vandt gadeløbet Designa Grand Prix i Kjellerup. Seneste UCI-sejr er tilbage til Eneco Tour i 2009.

SENESTE

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk