Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Feltet.dk

Lettet og glad Kloppenburg var nervøs før DM

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

13.01.2013 kl. 20:47 af Simon Knudstrup.

Den nye danske mester i cykel cross, 24-årige Margriet Kloppenburg, var nervøs før dagens løb og kunne godt føle presset som storfavorit. Derfor var hun også både glad og lettet, da hun kom over stregen som den første.

Margriet Kloppenburg blev i dag dansk mester i cykel cross, og det var en lettet dansk mester, der efterfølgende snakkede med Feltet.dk. For hun har i den grad haft favoritrollen, og det har hun også godt selv kunne mærke. Men bukkede under for presset gjorde hun ikke – i stedet gik hun ud, kørte et flot løb og var suveræn blandt de deltagende kvinder ved dagens løb.

 

”Det er fedt. Jeg har fået to sølvmedaljer før, så det er fedt at få guldet. Det er også en lettelse på en måde, for egentlig, hvis man kigger på deltagerantal og sådan, så er det det mindste løb, jeg har kørt i år, men det er nok det løb, jeg har været mest nervøs for,” forklarede Margriet Kloppenburg efter løbet, inden hun tilføjede:

 

”For der er så mange ting, der kan gå galt, og folk forventer lidt, at man vinder fordi man har kørt så meget i udlandet. Det ville være en større nyhed hvis ikke jeg vandt end hvis jeg gjorde.”

 

Glæder sig til at vise de danske farver

Nikoline Hansen, der var forsvarende mester, har indstillet karrieren, og derfor har den danske mesterskabstrøje ikke været repræsenteret i udlandet. Men det bliver den i den grad nu, for Kloppenburg, der er bosat i Holland, har et stort udlandsprogram med sit eget hold, BMC Concept Store.

 

Således vil man nu kunne se dannebrog i de største løb, heriblandt World Cuppen, som Kloppenburg blandt andet kører. ”Der kan ske mange ting i et løb, og det er også derfor, jeg er rigtig lettet over, at jeg nu står med titlen. Jeg glæder mig nu til at tage tilbage til Belgien og vise de danske farver frem,” lød det fra BMC Concept Store-rytteren, der havde styr på det under hele dagens løb.

 

”Jeg glæder mig rigtig meget til at køre i trøjen, for det er en ekstra anerkendelse, også i udlandet, at man har en national dragt på og er national mester. Det giver lidt ekstra, og sejren betyder rigtig meget for mig. DM har normalt, også på landevejen, været en skuffelse for mig, så jeg er rigtig glad for, at det lykkes denne gang.”

 

Havde kontrol

Margriet Kloppenburg var aldrig for alvor presset under dagens løb. Cathrine Grage var nærmeste forfølger gennem hele løbet, og selvom hun fulgte nogenlunde med i starten, så var Kloppenburg i en klasse for sig selv. Hun følte også selv ude på den hurtige rute i Vejen, at hun havde kontrol på tingene.

 

Til gengæld var optakten ikke optimal. ”Jeg var syg i sidste uge ved World Cuppen i Rom, så jeg var lidt nervøs for, at jeg ikke ville være klar, men jeg var ret godt kørende i dag, hvilket jeg var glad for. Der var et par punkter på ruten, hvor det var frosset, så der skulle man passe på, men jeg følte jeg havde kontrol.”

 

24-årige Margriet Kloppenburg vandt sølv ved DM i cykel cross både sidste år og i 2011.

SENESTE

Vis valgte

SØNDAG

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk