Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Mark Cavendish jagter guld og gule trøjer
09. January 2016 af Henriette Brandt Foto: Sirotti

Et holdskifte har ikke mindsket ambitionerne hos Mark Cavendish, og den nye Dimension Data-rytter har både VM-guld, OL-guld og en gul trøje på ønskelisten.

Mark Cavendish har store mål for sin første sæson på Dimension Data. Han vil gerne have en gul trøje under sommerens Tour de France, en guldmedalje på banen ved OL i Rio og så endnu en guldmedalje, når der køres landevejs-VM i Qatar.

 

“Jeg vil gerne prøve at have den gule trøje i Tour de France. Det er den eneste Grand Tour førertrøje, jeg endnu ikke har prøvet at have, og Touren starter med en spurt igen i år,” sagde han på et pressemøde i torsdags i Manchester og tilføjede:

 

“Jeg kan lide at konkurrere - og jeg vil gerne vinde - til de olympiske lege, og der er også et landevejsverdensmesterskab i slutningen af året, så det er et pænt fyldt år.”

 

Selvom mål og ambitioner er høje, tror han på, at det kan lade sig gøre.

 

“Jeg har gjort det før, i 2011, da jeg vandt den grønne trøje og VM, så jeg tror på, at jeg kan gøre det igen, og jeg er i gode omgivelser, der kan gøre det muligt.”

 

Det bliver et år med både bane og landevejssatsning for den britiske rytter, og derfor har han heller ikke sit løbsprogram helt på plads. Til gengæld lægger Mark Cavendish ikke skjul på, at han gerne vil vinde så meget som muligt, uanset om det er på banen eller på landevejen.

 

“Jeg vil gerne vinde så meget, jeg overhovedet kan. Jeg bliver jo grinet af, hvis jeg ’kun’ vinder tre eller to etaper, mens det for andre ville sikre hele karrieren at vinde en etape. Så jeg er glad for det, jeg kan få - Tour de France er Tour de France, og de dage, hvor der var seks eller syv spurtafgørelser i Tour de France, er ovre, så det gælder om at få mest muligt ud af det, inden sprinterne på det nærmeste er en uddød race i cykling.”

Luke Rowe: Jeg kommer igen
Landevej
18.08 2017
Test: Assos bibshorts og jersey
Udstyr og test
18.08 2017
Vuelta a Espana: Favoritten
Landevej
18.08 2017
Vuelta a Espana: Outsiderne
Landevej
18.08 2017
Transferliste 2017-2018
Landevej
18.08 2017

Cyclassics HamburgWT 20/08-20/08

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09