Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Matthews vandt, og Aru mistede trøjen
15. juli 2017 17:59 af Henriette Brandt Foto: A.S.O.

Det var ikke det store drama, der udspillede sig på Tourens 14. etape, i hvert fald ikke før de sidste 500 meter, hvor Fabio Aru blev sat og mistede sin gule førertrøje, mens Michael Matthews kunne fejre sin første etapesejr.

Mens etapen i går bød på angreb og spændende cykelløb lige fra starten, var der rigelig tid til tissepauser på Tourens 14. etape, hvor et femmandsudbrud kom til at præge etapen, inden det alligevel kom til den forventede spurt til stregen.

 

Etapemålet lå efter en 500 meter stejl opkørsel, som favoriserede de klatrestærke sprintere, og det var da også Michael Matthews, som kunne krone sine Sunweb-holdkammeraters hårde arbejde i fronten af feltet hele dagen med en komfortabel sejr over BMCs Greg Van Avermaet.

 

I klassementet måtte Fabio Aru til gengæld sande, at træerne ikke vokser ind i himlen. Han blev sat på det sidste stykke og mistede dermed trøjen til Chris Froome. Fra i morgen er det altså igen med Team Sky i førersædet for Tour de France.

 

 

Etapereferat

181,5 kilometer, to stigninger, fire bjergpoint og 50 point til den grønne trøje ventede rytterne, da de klokken 13.00 trillede ud på Tourens 14. etape fra Blagnac til Rodez. Den reelle start faldt klokken 13.20, og knap var etapen viftet i gang, før Thomas Voeckler (Direct Energie) og Thomas De Gendt (Lotto Soudal) stak afsted. De to udbrydere fik hurtigt følgeskab af Timo Roosen (LottoNL-Jumbo), Reto Hollenstein (Katusha) og Maxime Bouet (Fortuneo), og kvintetten fik hurtigt oparbejdet et forspring på næsten tre minutter, inden BMC, Bahrain Merida og Team Sunweb satte sig frem nede i feltet.

 

De tre hold, som ikke havde nogen med i udbrud, men som til gengæld havde kandidater til etapesejren sørgede for at få kappet et minut af forspringet, så de fem forreste efter 40 kilometers kørsel stadig kun havde lidt over to minutter ned til feltet.

 

Forspringet er stabilt

Irritationen over ikke at kunne få et større forspring var tydelig blandt de fem udbrydere, som på et tidspunkt satte farten ned, så feltet måtte gøre det samme for at holde afstanden omkring de to minutter.

 

Det var Thomas De Gendt, som vandt den indlagte spurt oppe hos udbryderne, men meget sigende for løbets førende sprinter, Marcel Kittel, vandt han uden de store sværdslag spurten nede i feltet. Dermed kunne QuickStep-sprinteren føje yderligere ti point til sin føring i konkurrencen om Tourens grønne trøje.

 

Der var nu heller ikke den store lyst til at spurte nede i feltet. Kort før satte QuickStep sig frem, og de åbnede også spurten med Sabatini foran Kittel. Efter Kittel, som nærmest rullede over stregen, kom Michael Matthews (Team Sunweb) efterfulgt af Sabatini og med Greipel lige efter. Ingen af de andre sprintere kørte med. Det er også et komfortabelt forspring, Kittel har i forhold til resten. Før starten på 14. etape havde Kittel 363 point i den konkurrence, mens Michael Matthews som toer havde 235 point og André Greipel 180.

 

Terrænet ændrer sig

Efter 70 kilometers kørsel var forspringet stadig kun lige omkring to minutter. Nede i feltet var det fortsat Team Sunweb og BMC, der kontrollerede tingene og holde de fem forreste i kort snor. Med Michael Matthews og Greg Van Avermaet som mulige etapevindere var der ingen tvivl om dagsordenen for de to hold, som heller ikke havde repræsentation i udbruddet.

 

Med lidt under hundrede kilometer tilbage af etapen begyndte terrænet så småt at blive lidt mere kuperet. Umiddelbart fik det ikke de store konsekvenser. I feltet var det Bahrain Merida, der havde taget over i front, og forspringet for de fem forreste faldt en anelse til omkring 1.40.

 

Ikke lang tid herefter, at meldingen kom om, at Trek-Segafredos Fabio Felline var udgået.

 

Sidevindskørsel, eller?

Efter forplejningszonen kørte rytterne ind på et stykke med sidevind, men det var enten ikke nok til at gøre den store forskel i feltet, eller også havde ingen egentlig lyst til viftekørsel. Udbryderne fik i stedet lov til at udbygge deres forspring med et par sekunder, så de med omkring 65 kilometer igen var oppe på 1.50.

 

Med 50 kilometer igen nåede udbryderne til dagens første kategoriserede stigning. Det blev lidt hårdere end forventet for Timo Roosen, som fik defekt og måtte skifte cykel. Efterfølgende måtte han træde hårdt til for at nå op til de fire andre, som ikke havde tid til at vente med feltet så kort efter. På stigningen var det Lotto Soudals Thomas De Gendt, der satte tempo, og det var så højt, at et par af hans følgesvende havde vanskeligt ved at følge med. Det medførte også, at forspringet øgedes en smule til lige over to minutter.

 

Kittel i problemer

Nede i feltet var der kortvarigt en smule nervøsitet på grund af vinden. Her øgede Team Sunweb også farten, og sammen med sidevinden havde det nær skabt splittelse. Det blev dog ikke til det store. For Marcel Kittel blev det imidlertid en hård kamp. Han blev sammen med fem andre allerede sat på stigningen, og da Team Sunweb og BMC øgede presset oppe foran, befandt han sig pludselig helt alene et stykke efter feltet, mens afstanden op til udbryderne blev reduceret til 1.30.

 

De seks forfølgere fik imidlertid etableret et samarbejde i jagten på feltet og nåede også op, inden dagens anden stigning. Her måtte Maxime Bouet (Fortuneo) slippe taget i udbrydergruppen, og det samme måtte Reto Hollenstein (Katusha) og kort efter også Timo Roosen (LottoNL-Jumbo). Thomas De Gendt og Thomas Voeckler fortsatte ufortrødent deres sammenbidte kørsel mod toppen. De havde stadig kun lige omkring 1.50 ned til feltet.

 

Bagved i feltet måtte Kittel endnu engang slippe taget, og det samme gjaldt Steve Cummings og Bernhard Eisel samt flere af de ryttere fra Bahrain Merida og Sunweb, som havde ført tidligere på dagen.

 

De Gendt i hopla - Ag2r melder krig

Allerforrest havde Thomas De Gendt sat Thomas Voeckler på stigningen. Samtidig blev Roosen og Hollenstein opslugt af feltet, som til gengæld havde åbnet bagklappen og lukket adskillige af de tunge ryttere ud, herunder Greipel. Men også Rolland befandt sig i den gruppe.

 

Oppe foran satte Ag2r sig frem og satte yderligere pres på. Her var det klassementet, der var i spil, og der kom meldinger om, at Fabio Aru måtte kæmpe for sin plads, og tv-billederne viste også en Warren Barguil i kamp om at genvinde tilslutningen til feltet.

 

Med 28 kilometer igen opgav Thomas Voeckler sit forehavende og lod sig opsluge af feltet. Dermed var Lotto Soudal-rytteren den eneste tilbageværende af dagens femmandsudbrud. Afstanden mellem ham og feltet var dog kun 1.17.

 

Kampen mod overmagten

Ag2r overlod igen pladsen til Team Sunweb og BMC, som trods deres indbyrdes rivalisering i forhold til etapesejren havde dannet fælles front i jagten på og kontrollen af dagens udbrud hele dagen.

 

En interessant iagttagelse nede i feltet var placeringen blandt de forreste, hvor det stadig var Team Sunweb og BMC, der satte tempo, men umiddelbart efter dem sad Team Sky og ikke Astana med den gule trøje. Det kasakhiske hold sad efter Sky-rytterne.

 

Det ubarmhjertige skilt hos motorcyklen oppe foran viste Thomas De Gendt, at der konstant blev kappet sekunder af forspringet, som med 18 kilometer igen var nede på under et minut. Det afholdt dog ikke Lotto Soudal-rytteren fra sammenbidt at kæmpe for sin status som udbryder.

 

Så sluttede festen, og en ny startede

12,6 kilometer før mål var det imidlertid slut for De Gendt, som blev hentet, netop som Tony Martin forsøgte sig med et angreb, hvilket betød, at Team Sunweb-rytterne endnu engang måtte på hårdt arbejde for at køre ham ind.

 

Det betød dog ikke, at roen sænkede sig, for Katusha forsøgte endnu engang, denne gang med Lammertink, som med det samme får Damiano Caruso fra BMC og Nikias Arndt fra Team Sunweb med, uden at de dog bidrog til arbejdet. Kort efter kørte Pierre-Luc Perichon (Fortuneo) også op. Men der gik ikke længe, før udbruddet var neutraliseret, måske primært på grund af manglende samarbejde i gruppen.

 

Lammertink ville dog ikke give op med det samme og forsøgte sig kortvarigt, men forgæves alene.

 

Spurten - og trøjeskift igen

Ved passagen af to kilometer porten var det med Jack Bauer i front. På de afsluttende 500 meter, med stigninger på over ni procent var det dog Oliver Naesen, der med Philippe Gilbert på hjul, der kom først ind,

 

Quick-Step-rytteren gik forbi og satte tempoet næsten hele vejen til toppen. Greg Van Avermaet og Michael Matthews sad limet til hans hjul, mens John Degenkolb eksploderede fra fjerde position. Det gav et hul, som Edvald Boasson Hagen skulle lukke, og det kostede nordmandens chance. Van Avermaet og Matthews åbnede samtidig, men til sidst var der ingen, der kunne slå Michael Matthews, som dermed kunne krone sine holdkammeraters hårde arbejde hele dagen med en sejr.

 

Til gengæld måtte Fabio Aru se sig sat på stigningen, og det betød, at trøjen igen skiftede plads. Fra i morgen er det igen Chris Froome, som kører i gult. Rigoberto Uran og Dan Martin kom i mål sammen med Team Sky-kaptajnen, mens Aru satte mere end 30 sekunder til, hvor han kun havde seks at give af. Også Nairo Quintana og Louis Meintjes tabte tid.

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Søg på tværs af +50 webshops og få det største udvalg. 500.000 cykelprodukter samlet ét sted.

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »