Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Mellemfornøjet Movistar-boss forstår gentagende Vuelta-rute
10. January 2016 af Jonas Krügermejer Nygaard Foto: Movistar Team

Vueltaens 2016-rute ligner sig selv, men det er forståeligt, mener Eusebio Unzue, der dog ikke virkede ekstatisk ved gårsdagens præsentation.

”Som de (arrangørerne, red.) siger: ’Hvorfor ændre det, hvis det virker?’” spurgte Eusebio Unzue retorisk den fremødte presse ved gårsdagens præsentation af ruten til Vueltaens 2016-udgave.

 

Her gjorde Movistar-bossen det klart, at han ikke falder på halen over de 21 etapeprofiler, der udgør årets rute, som han han kalder en ”gentagelse,” men udtrykte også forståelse over for arrangørernes beslutning om at holde fast i en type løbsprofil, der har fungeret de sidste år.

 

”Der er mange muligheder, men i disse dage er det antallet af fans, som afgør, hvad der er det bedste at gøre,” sagde Unzue og uddybede om ruten, der indeholder mange stigninger, men ikke har nogen decideret kongeetape.

 

”Det bliver et meget nervøst løb, uden mange afgørende etaper, men det tvinger dig til at holde fokus hele tiden.”

 

Quintana bliver kaptajn

Vueltaens koncept med en lang enkelstart og en afgørende holdtidskørsel gentages også i 2016, hvilket får betydning for Nairo Quintana, der, som det ser ud nu, bliver Unzue og Movistars kaptajn i den spanske rundfart.

 

Til gengæld gjorde Unzue det i går klart, at han ikke regner med at sende Alejandro Valverde til start i løbet, der i år tager en uventet afstikker til Frankrig, inden den traditionsrige afslutning i Madrid.

 

Valverde får, ligesom mange af de andre verdensstjerner, et tætbooket løbsprogram, som sandsynligvis skal tilpasses efter OL i Rio. Dét kan åbne for flere unge Movistar-rytteres Vuelta-dør.

 

”Det bliver en god mulighed for unge ryttere til at tage det vigtige skridt,” fortalte Unzue og antydede, at ryttere som Ion Izaguirre og Ruben Fernandez kan blive afgørende hjælpere for Quintana, når Vueltaen køres til august og september.

Lampaert: Det er helt vildt
Landevej
20.08 2017
Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09