Milkowski og Bigum sejrede i Odense

06. november 2016 09:10Foto: A.S.O.

William Rimkratt-Milkowski og Simon Bigum vandt henholdsvis sprinter- og tempoomnium, da der i går blev kørt Peder Pedersens Mindeløb.

I går var der igen banestævne i Thorvald Ellegaard Arena-Odense, hvor programmet bød på omnium for ryttere i både sprint- og tempodisciplinerne.

Den danske mester, William Rimkratt-Milkowski, gjorde rent bord i sprinternes omnium, hvor han vandt alle fire afdelinger. Danskeren lagde ud med 10,68 sekunder i den indledende 200 meter tid og slog derefter norske Jørgen Sneisen i en regulær sprintduel.

Senere sejrede Milkowski også i længste omgang, spurtløb og keirin, dermed var han sikker vinder af omniummet. Sneisen blev samlet nummer to med tre andenpladser og en tredjeplads undervejs, mens Henrik Dam Nielsen med andenpladsen i det afsluttende keirin fik kørt sig op som samlet treer.

I temporytternes omnium var Simon Bigum bedst, efter han vandt i både pointløb og udskilningsløb. I scratch måtte han dog se sig slået af Nicklas Pedersen, men den samlede omniumsejr var sikker med 16 point.

Pedersen sikrede sig - især takket være sejren i scratch - omniummets andenplads med otte point, mens Arne Birkemose, der blev toer i udskilningsløbet, endte som samlet nummer tre.

I elitens parløb sejrede Simon Bigum endnu en gang. Sammen med Jacob Mørkøv vandt han fem af de seks spurter og sluttede på 27 point. Da ingen vandt nogen omgange i løbet, var det nok til sejren. Arne Birkemose og Christian Nykvist tog andenpladsen med 18 point, mens Alexander Lander og Nichlas Eberhardt med ti point tog sig af tredjepladsen.

Næste løb i Thorvald Elleagaard Arena-Odense er DM i omnium for både herrer og damer. Det er om lørdag den 19. november.