Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

Mismod blandt favoritter i Paris-Nice

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

05.03.2017 kl. 21:37 af Tobias Munck Sørensen.

Dagens åbningsetape i Paris-Nice kom til at koste masser af tid for flere af løbets favoritter, hvor blandt andet Richie Porte og Alberto Contador befandt sig i anden gruppe efter et split i sidevinden.

Der var drama for alle pengene på den første etape af Paris-Nice. Et kraftigt blæsevejr havde indfundet sig over området, hvor etapen skulle køres, og da Lotto-FixAll gav gas i sidevinden, blev flere af løbets forhåndsfavoritter fanget bag et split i feltet.

 

Derefter bød etapen på en lang jagt, hvor det lykkedes den forreste gruppe med blandt andet Julian Alaphilippe, Tony Gallopin, Daniel Martin og Sergio Henao at holde et minuts forspring ned til en jagtende gruppe, hvori løbets største favoritter i form af Alberto Contador, Richie Porte og Ilnur Zakarin befandt sig. Herned kom også Ion Izagirre, der var ekstremt uheldig med at komme til at køre ud i rabatten, hvilket sendte ham direkte ud af den forreste gruppe.

 

Jakob Fuglsang nærede også forhåbninger om at blande sig i klassementet, men han mistede over et kvarter, da han havde en punktering, da feltet splittede, hvorfor det var umuligt for ham at holde sig inde i løbet.

 

”Vi var uheldige og havde stort set tre punkteringer og et cykelskift på samme tidspunkt, samtidig med at feltet var splittet i atomer. Jeg kører så på en flad ring, indtil den ikke kan holde mere, og så giver Valgren mig et hjul, men da er vi så langt bagefter, at der ikke er noget, der giver mening længere,” fortalte Fuglsang til TV2 Sport og sagde, at målet nu var etapesejre i resten af løbet.

 

Contador og Porte ser på det positive

Porte og Contador var på forhånd udråbt til at være de største favoritter, men de tabte som nævnt begge tid. De valgte dog efterfølgende at tænke på det positive ved situationen, der kunne have endt meget værre, end den gjorde.

 

”Det var en katastrofe, men ikke en alt for stor katastrofe. Vi tabte noget tid, men mod slutningen tog vi noget tid tilbage på nogle af de andre favoritter. Løbet er ikke slut. Det var ikke ideelt i dag, men mit hold var fantastisk, og de kontrollerede løbet,” sagde Porte til Cyclingnews.com efter etapen.

 

Australieren slog et hul på den sidste stigning sammen med Zakarin og Romain Bardet, der senere er blevet smidt ud af løbet for at holde for meget fast i sin servicebil, hvorfor han vandt 17 sekunder på Contador, der var glad for at have undgået at styrte, hvilket han var tæt på et par gange.

 

”Dette er Paris-Nice, og det er et meget hårdt løb. Nogle gange kan forskellene være større på de første dage end i bjergene og på tidskørslerne. Vi tabte tid til andre favoritter, men jeg var tæt på at styrte to eller tre gange, hvilket jeg heldigvis undgik. Holdet var godt, men vi var ikke alle sammen. John Degenkolb og Járlinson Pantano var involveret i et styrt mod slutningen, og det gjorde det svært for mig. Så jeg brugte meget energi inden stigningen, hvor jeg ikke kunne følge med Porte,” fortalte Contador til samme medie.

 

Kruijswijk og sportsdirektør skuffede over holdet

Helt katastrofalt endte dagen for en af løbets outsidere. Steven Kruijswijk var med i Contadors og Portes gruppe, men han endte med at tabe to et halvt minut, da et styrt svækkede ham og efterlod ham uden energi til afslutningen. Med kun Bram Tankink hos sig manglede hollænderen dog støtte fra holdet, hvilket komplicerede dagen yderligere.

 

”Jeg styrtede og kom tilbage til gruppen med stor besværlighed. Jeg lagde mærke til, at jeg var tom for kræfter. Jeg kom mig aldrig, og da Katusha kørte med fuld gas med fem kilometer til mål, nåede jeg grænsen og var nødt til at give slip. Det var ikke nemt i dag, men vi må se indad. Vi var ikke opmærksomme og gik fuldstændig glip af kampen,” lød det fra Kruijswijk ifølge hans holds hjemmeside, hvor han bakkes op af sportsdirektør, Nico Verhoeven.

 

”I dag oplevede vi en trist dag. Feltet var splittet i stumper og stykker, og man ville forvente nogle af sine ryttere i forreste gruppe. Men kun Steven og Bram var i anden gruppe, og det var ikke godt. Vi skal have en snak i aften, og så må vi gå efter etapesejre til Kruijswijk og Dylan Groenewegen i resten af løbet.”

SENESTE

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk