Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

Mørkøv frygter for sit liv under træning

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

09.05.2017 kl. 13:13 af Mike Winther Hansen.

Den danske cykelrytter Michael Mørkøv, som har sin arbejdsgang, på det russiske WorldTour-hold Katusha, taler ud om den frygt, som han tager med sig på arbejde hver dag.

Den seneste tid i cykelsporten har været præget af tragiske omstændigheder. Både Michele Scarponi og den unge amerikaner Chad Yong, har mistet livet, i henholdsvis træning og løb. Desuden, blev den franske rytter, Yoann Offredo angrebet af en arrig bilist. Og her til morges var den så gal igen, da den tredobbelte Tour de France-vinder, Chris Froome, blev ramt af en utålmodig bilist under en træningstur.

 

Ifølge Mørkøv selv er det specielt under træningsturene, at han oplever den daglige frygt for at komme galt afsted. Eller frygten for ikke at komme hjem igen, på grund af hans rolle, som den bløde trafikant.

 

”I Danmark virker bilister så stressede og aggressive og modbydelige. Jeg forstår slet ikke den der trang som nogle bilister har hvor det nærmest virker som om, at de forsøger at se, om de kan køre os bløde trafikanter ned, fordi de har RET,” skriver Mørkøv i en klumme til TV2 sporten, og fortsætter.

 

”Ofte holder selvsamme bil på en tankstation eller ved en café fem kilometer længere fremme og så tænker man, hvad var det, du skulle nå?” konstaterer Mørkøv.

 

Specielt ovenpå den seneste tids tragiske hændelser i cykelsporten, er noget der har sat sine spor hos den danske rytter.

”Den forfærdelige nyhed med Scarponis dødsfald er noget, der har sat sig dybt i mig, specielt de første dage efter hans ulykke, når jeg fandt cykeltøjet frem, har jeg tænkt, at jeg rigtig gerne ville kunne komme hjem til mine børn igen,” skriver Mørkøv.

 

Forskellen på at træne i Danmark og Italien, er ifølge Mørkøv selv også anderledes. I Italien oplever han en større respekt på landevejen og i det hele taget for sine medmennesker, end han gør hjemme i Nordsjælland, hvor han i dag er bosat.

 

”I Italien, hvor jeg var bosat før hen, er det hele noget anderledes. Der er en større respekt for cyklister, måske egentligt bare en større respekt for sine medmennesker generelt. Jeg har oplevet mange gange, at biler bliver liggende bagved i lang tid, og venter på, at der er plads til at de kan overhale på en sikker måde,” skriver Mørkøv.

 

Mørkøv er ærgerlig over den ”kamp” der findes på landevejen, mellem de bløde trafikanter og bilisterne. Nogle af de ting Mørkøv gør, for at undgå ulykker, er at han aldrig hører musik imens han træner. Desuden har han altid fokus på bilisten og forventer intet af dem. Også oplever han større sikkerhed ved at træne sammen med andre, da det ofte får bilisten til at tage mere hensyn, under overhalinger.

SENESTE

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk